reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

Blue - to trzebasie teraz pochwalić taka zasada :p

Ja podobnie jak pisze Blanka mam kilka ciuszków 56 a 62 i 68 wiecej kupiłam chociaż mama to juz mi pkazywala przez skypa na 80 i wyżej szaleje na za rok...

reklama
dziewczyny obiecuje dodac zdjecia wszystkich ubranek jakie mam ale nei wiem czy dam rade dzisiaj dopiero przygotowalam obiad czemam na m moze jak uspie wieczorem ja to poukladam wszystko na podlodze i zrobie zdjecia ale nei obiecuje ze dzis bo jestem zmeczona jak dziki osiol rozleniwilam sie za duzo leze jak mam okazje ;O

Blue no to odpoczywaj sobie dziś a jak nazbierasz sił, to zdjęcia obowiązkowe:) Ja szczerze mówiąc pokazałam tez tylko pare ubrań po Natasiu, bo mam tego taką sterte ze nie bede was zanudzać :) Moze jutro wkleje te z biedronki łaszki:)

Kurcze dziewczyny zaczynam miec stresa ze jeszcze nic nie kupilam :) Jakos ciagle sie zastanawiam czy oby napewno sie lekarz nie pomylil z ta plcia :p bo ubierac syneczka na rozowo bym nie chciala :)))
Chyba poczekam do tego 2-go wrzesnia- wtedy mam tu USG takie dokladne w szpitalu. Jak tam mi potwierdza ta dziewuszke to chyba popedze na zakupy :)))
Ale musze Wam powiedziec ze strasznie fajnie sie parzy jak szalejecie z ciuszkami :) Wszystkie sa takie cudne!!!

Anbas wiesz, ja ostatnio tak sobie pomyslalam . Płec powiedziano mi w 11t2d kupuje na chłopca, po Natanielu wiadomo chłopiece:) No jaja by byly jak by sie lekarka pomylila:) Bym wszystko zaczynała prawie od zera hehe . Nie no takie niemowlece body spiochy pajace to mam wiekszosc unisex

oj blanka a ja tam czuje u cb ta dziewczynke tak jak u malinki dziwne nie ?:-Dkiedy masz te usg(skleroze mam)
tzn malinka miala meic dziewcyznke a ja czulam u neij chlopca i sie sprawdzilo ;)

Ja mam kochana USG w poniedzialek:) jestem juz jak na szpilkach , tak chce wiedziec na 100% :) A ty wróżka jesteś, moze co wywróżysz .... A ze corke bede miala dwa razy mi sie snilo hehe

a ja mam pytanie do dziewczyn ktore maja juz swoje maluszki... moze troche glupie ale jak dla mnie zastanawiajace
po 1 trzeba kupic dla maluszka skafandrek czy jak to sie tam nazywa ale jaki rozmiar?wiadomo ze po narodzinach naszych maluchow zima moze sie jeszcze utrzymywac dwa miesiace o ile nie wiecej w takim przypadku kupujemy jeden skafanderek troche wiekszy czy najpierw mniejszy pozniej wiekszy?
po 2 wyjscie z bobasem ze szpitala/ spacery oczywiscie musimy odziac dziecko w skafanderek i do tego? no wlasnie co? spiworek taki jak do wozka czy gruby kocyk?
wybaczcie dla was moze byc to glupie ale mi nie daje spokoju bo jakos nie potrafie sobie tego wyobrazic heh:)

Czikusia, to wcale nie jest glupie pytanie! ja czekam na przeceny nie bede kupowala kombinezonu teraz jak idzie sezon, w listopadzie na pewno beda spore przeceny dobrych firm:-) mojej pierwszej, ktora urodzila sie w listopadzie kupilam rozmiar 62 i byl za duzy, topila sie w nim, ale tez byl troche taki flakowaty, jak jest sztywniejszy to lepiej sie trzyma. ja widzisz mam 2 dzieci a sama nie wiem jaki rozmiar kupic, moje dzieci sa malutkie przez pierwsze gdzies 3 miesiace, wiec raczej 56, bo potem takie szukanie dziecka w kombinezoniku;-)ale teraz tak mysle, ze kupie chyba 2.jeden moze jakis fajny firmowy, a drugi tzw.rezerwowy w wiekszym rozmiarze. wiekszosc dzieci raczej nosi szybko rozmiar 62,wiec raczej polecalabym 62, szkoda by w marcu juz dziecie nie mialo co nosic:tak:takie jest moje zdanie.
a co do ksztaltu to sa takie fajne tez z miejscem na raczki i na dole w calosci. wada jednak jest to,ze ciezko sie wtedy takie dziecko do nosidelka do samochodu wklada i przypina pasami.mama mi kiedys taki przywiozla,to ani razu w uzyciu nie byl wlasnie ze wzgledu na transport. ale do wozka jest naprawde ok taki kombinezonik -spiworek.widzialam w H&Mie kiedys.

reklama
Dziewczyny co do kombinezonu to ja tez jestem zdania lepiej ciut wiekszy niz za mały, albo na styk :) A wiadomo troche nam te kombinezony będą służyć . Najlepsze są takie całe na zamek blyskawiczny , z rekawiczkami od razu. Po mojemu oczywiscie:) Ja mialam dla syna i tez taki z dołem łączonym a nie z nóżkami taki śpiworek i ten sobie bardzo chwalilam bo wiem ze dziecku bylo wygodnie a mi wpakowac go w takie cudo tym bardziej. a na dole miedzy nóżkami miał dziurkę na pasy , super rozwiazanie:) Ja z synem całą zime na spacery smigałam , no wiadomo jak bylo -10 czy -15 to nie ale tak to cały czas a ze zima wtedy taka w miare byla, to chodzilam cały czas. Ubierałam synka body, śpiochy , dres , i ten kombinezon czy śpiwór , gruby koc na dwa razy złożony i ten pokrowiec na wozek . Na wyjscie ze szpitala wezme body jakies rajstopki czy pajac , dres , czapka bawelniana, gruba i kombinezon a na koniec gruby koc:)

Do góry