reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

a ja ide jutor do tej mojej kochanej ciuchbudy widzialm tam dzisiaj 3 sliczne kombinezonki pytalam sie pani to powiedziala ze waga pokazuje ze bedzie mnei on kosztowac okolo 17 zl ;) wiec mam nadzieje ze nikt nie kupil ;)
a na wyjscie zrobie tak jak blankado samochodu 5m i z samocodu jakies 3 haha :)

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny a co z poduszką dla dzieci?? bo znalazłam dzisiaj w smyku poduszkę typu klin...czyli lekko pdowyższoną....ale nie wiem czy to dobre dla dziecka...bo są też takie zwykle, malutkie....tylko czy dziecku potrzebna???

Ikasia ja Ci powiem szczerze ze tez sie zastanawiam nad ta poduszką . Natanielem za rady naszej pani dr nie mialam tej poduszki. Jako noworodek lezał na płasko, a potem mial podusie taką z kompletu poscieli którą kupiłam do łózeczka. Teraz właśnie zastanawiam sie nad tym klinem , wiele dobrego tez o tej podusi czytałam.

Kaha ja dla Nataniela zaczelam kupowac w ciuszku ubranka jak byl juz duzy, ale zawsze pralam w wysokiej temp. potem prasowalam . nie uwazam ze to cos niebezpiecznego. Teraz tez nie raz dla Filipa cos pewnie zakupie !

lkasia, ja mam taką bardzo płaską podusię, szczerze to nie wiem czy ona jest dziecku w ogóle do szczęścia potrzebna...
Kaha, ja mam praktycznie wszystko z lumpeksu, czemu ma być to niebezpieczne??? wypierzesz i jest czyściutkie, a z resztą widzisz w jakim ubranko jest stanie i jakiegoś zafajdanego nie kupisz przecież :p jakbym miała wszystko nowe kupować to chyba bym zbankrutowała, jak z Natem w ciąży chodziłam to ubranek od nikogo nie dostałam, bo u nas brak chłopców

Co do podusi wg mnie nie potrzeba. Ortopeda nam mówił, że do roku bąbel powinien spać na płasko. Ja kładłam pod główkę flanelową pieluszkę, żeby córcia milutko miała, ale poduszkę chyba dopiero jak 1,5 roczku skończyła dostała ta od kompletu do pościeli.

reklama
Mysmy tez nie uzywali zadnej poduszki. I tez za rada lekarza wlasnie. powiedzial nam pediatra ze plasko jet zdrowo. Tylko pamietam jak nam maly sie lekko przeziebil I kataru dostal to lekarz zalecil zeby cale lozeczko podniesc od strony glowy. Wiec wlozylismy po grubej ksiazce pod kazda noge lozeczka zeby byl lekki spadek zeby sie maly nie dlawil katarkiem. I tak na plasko spal chyba tez do ok. 1.5 roku.

Do góry