reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe zakupoholiczki - hity i kity styczniówek

ja nie wiem czy pamiętacie ale ja juz na poczatku pisałam o tych śpiworkach...mam z nogami a pisałam że chce kupić taki bez nóg tylko "kijanke" bo w to ławiej dziecko włożyć jak dla mnie....no to było tyle negatywnych opini o tym śpiworku:sorry2:

ciesze sie że nie tylko ja mam takie zdanie że najprościej najwygodniej :laugh2:

reklama
Dziewczyny, a czy możecie polecić jakiś wygodny fotel, na którym można usiąść i nakarmić malucha cycem? Ja mam ten problem, że łóżeczko będzie stacjonowało w naszej sypialni i nijak na siedząco wygodnie nie da się tam nakarmić (wiadomo, duże łóżko sypialniane, więc siedzieć z oparciem wygodnie się nie da). Planuję zakupić jakiś wygodny fotel - może któraś z Was mogłaby mi coś polecić?

Anbas to nasi lekarze podobne myslenie maja:) Mam tez nie kazała poduszki kupić tylko ewentualnie przy chorobie cos podkładać pod łóżeczko:) Poduszkę taką płaską od kompletu to zaczelismu uzywać jak mały juz siedzial (pol roczku mial)

Diablica ale chodzi teraz właśnie o śpiworek taki zimowy na dwór? ze złe opinie były? czy o taki do snu w łóżeczku? Ja osobiscie taki na dwór co przykladowy link dałam bardzo chwale i sądzę ze jak noworodek poubierany w ten dres to wygodzniej wsadzic go w taki śpiworek pozasuwać z obu stron i gotowe/ A nie grubo ubrany jeszcze nóżki upychać w nogawki kombinezonu; Mowie to z doswiadczenia mojego bo dla Nataniela mialam i takie zwykle z nozkami i spiwór , lubilam i zwykły ale ten bez nogawek jest łatwiejszy i szybszy w uzyciu no i wygodniejszy takie moje zdanie. A jak widać na pasy jak najbardziej dziurki są . Ja za mój zapłaciłam 120zł wiec to cena jak za zwykły kombinezon a nawet i taniej , bo za kombinezon z nóżkami płaciłam o 100zł wiecej

dziewczyny upolowalam ten kombinezonik sliczny niebieski firmówika jakas uzywana z angli czy skas ;) swietny dalam 15 zl , jest tam jeszcze jeden taki troche cienszy i ma takei misie stopki i jak eszcze bedzie to tez kupie bo on tez wazy na 15 zl czad ale tanio ;)

Blue - super cena nie ma co później człowiek żałuje ja widział jeszcze w lumpku tez kombinezon kurde ale był niebieski ciemny z podszyciem czerwonym za 20 zl super jeszcze przy rekawiczkach miał metke nowiutki zostało mi tylko sobie w brode pluć ...
... Ale juz blizej niz dalej i znowu pobiegam po ciucholadniach

Któraś sie pytała o strach przed ciuchami z lumpków .... Ja sie nie boje ... To lumpki sie mnie boja jak wchodze :) ... taranem ;)

Ps Blue w chwili wiesz mniejszego zabiegania wrzuc fociake uwielbiam ogladac ciuchy chociaz nawet nie moje :)

Zobacz załącznik 578884 IMAG0210.jpgIMAG0211.jpgIMAG0212.jpgIMAG0196.jpgIMAG0197.jpgIMAG0198.jpgZobacz załącznik 578891Zobacz załącznik 578892Zobacz załącznik 578893pustiszi reszta moich ciuszków dzisiaj wlazly wczoraj nei chcialy moze jest jakies ograniczenie na bb co do ilosci dziennie przesylanych zdjec? :O no i to by bylo na tyle mamm jeszcze jedna reklamoweczke tych malenkich ale same biale do odplamiania :) musze tylko dokupic rajstopki skarpetki i ciepla czapke ;)

Załączniki

• IMAG0210.jpg
    IMAG0210.jpg
    10 KB · Wyświetleń: 28
  • IMAG0211.jpg
    IMAG0211.jpg
    12,4 KB · Wyświetleń: 27
  • IMAG0212.jpg
    IMAG0212.jpg
    13,2 KB · Wyświetleń: 26
  • IMAG0196.jpg
    IMAG0196.jpg
    9,9 KB · Wyświetleń: 25
  • IMAG0197.jpg
    IMAG0197.jpg
    9,9 KB · Wyświetleń: 21
  • IMAG0198.jpg
    IMAG0198.jpg
    10,7 KB · Wyświetleń: 23
Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
Ikasia - Co do pieluch to sie nie wypowiem bo nie mam doswiadczenia w tym temacie :)
A rozek czy otulacz? hehehe to tez zalezy :) Moj mlody to taka wsza byla ze musoal sie ruszac non stop I o zadnym nie bylo mowy bo byl wrzask okrutny od razu po zapakowaniu:) Niektore dzieci wiem ze lubia byc mocno owiniete zaraz po narodzeniu bo o przypomina ciasnote w brzuszku mamy :) Ale niektore weszki pragna tylko wolnosci :))))
Ale jesli juz mialabym sie wypowiedziec w temacie to chyba jednak rozec ciut praktyczniejszy wg mnie oczywiscie I to z dwoch powodow: po pierwsze jest sztywniejszy I ta czesc "gorna" bedzie tez podtrzymywala glowke a po drugie jesli nie bedziesz nawet go uzywala jako typowego rozka to zawsze mozesz go rozlozyc I uzyc np. do przewijania czy po poristu do polozenia na nim maluszka :) Ale to tylko moje zdanie :)

reklama
Blue fajne ciuszki :) Mnnie urzekły te dwa "rampersy" czyli te takie body z nogawkami:) Dzieciaki w tym wyglądają przeuroczo! Zawsze mialam fioła na tym punkcie!

Co do rożków to ja tez zwolennikiem ie jestem i uzywam sporadycznie, wiec nie doradzę ;

Do góry