reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe terminy

A mnie osobiście byłoby na rękę w grudniu :-p chociaż nie już, jeszcze dwa kolokwia, więc mam nadzieję, że moje dzieciątko poczeka, a później niech się dzieje co chce...
jak tak czytam opisy porodów Grudniówek, to powoli zaczynam się bać :p

reklama
marylion74 no mi lekarz też powiedział, że dzieci to 20. tygodnia są takie same więc jeśli do tego czasu pokazywał się jakiś inny termin porodu to on jest bardziej prawdopodobny. mi do 20 tygodnia pokazywał się 20.01 i teraz też tak wychodzi. lekarz powiedział, że mogę się tej daty trzymać.

Mi od 7 tygodnia pokazywały sie okolice 2 stycznia i tego się trzymam, a nie czegos co udawało @.

Lista uzupełniona, prosze sprawdzcie czy wszystko ok.

Wiecie dziewczyny, co tam sylwester, moze byc gorzej - w Wigilie :-p.

U mnie om-15, usg-19 jakoś tak mam wpisane w karte. Jak dla mnie sylwester gorszy. Chyba bym z alkomatem przyjechała na porodówkę i sprawdziła cały personel:-p Chce mieć prostą kreske na brzuchu a nie jakiś zygzak.

u mnie termin wg OM to 21.01 noi pierwsze usg wykazało taki też termin w 8 tc.
A później usg w 12 i 20 tc termin 19.01 a jak byłam etraz w 28 tc to znów na 21.01!! Dobrze, że to różnica 2 dni ale trzymam się tego terminu 21.01, choc wiem że cesarka będzie zaplanowana pewnie wcześniej!
Ja nie myślę wcale o grudniu... ale chuyba i wigilia i sylwek nie bardzo..

cześć czołem:)
dawno mnie już tu nie było:rofl2:
i pewnie się szybko nie pojawię -jutro a maxymalnie pojutrze będę tulić moje maleństwo w ramionach:-)
w piątek rano odeszły mi wody, zeszłej nocy zaczęły się skurcze, teraz już tylko czekam aż staną się regularne bo na razie to pojawiają sie mniej więcej co 15 min i cholernie bolą:wściekła/y::happy2: ale da się przeżyć
to było prawdziwe zaskoczenie z tmi wodami-poród miał być przecież na 27/12 wg USG a wg ost mies 3.01-a tu będzie już dzidzia na Święta-:szok::-Dfajnie
Życzę wszystkim nowym mamusiom spokojnych świąt Bożego Narodzenia- w oczekiwaniu na wasze maleństwa no i nie stresujcie się -każda ma tyle siły by sobie z tym wszystkim poradzić-najważniejsze to dobre nastawienie psychiczne , ja się bardzo cieszę że mam taki odstęp czasu od momentu w którym odeszły mi wody -przygotowałam się bardziej do porodu i wierzę że pójdzie ok-:rofl2: i Wam tego życzę:-):-):-)pa!

reklama
Do góry