Ale żółtawy śluz, jeśli nie towarzyszy mu np. nieprzyjemny zapach często jest chyba fizjologiczny - no ale nie jestem lekarzem i znowu, nie mam śmiałości, żeby doradzać, czy Twoja ginekolog się myli, czy ma rację (chociaż oczywiście życzę, żeby okazało się, że ma rację i wszystko jest w jak najlepszym porządku).
Czy wskazaniem do cc jest tylko kwestia wagi Małej, czy masz też jakieś inne powody? Jak pytanie jest zbyt intymne, to mnie zignoruj
@Lidka94 parę stronek wcześniej rozkminiałyśmy temat koszul do rodzenia, ale w sumie nie doszło do jakiejś konkluzji co jest najlepsze. Taki t-shirt, jakby go obciąć przy szyi i trochę mu ten dekolt poszerzyć, to i łatwiej byłoby chyba go opuścić z piersi na kangurowaniu, ale moje doświadczenie w tej kwestii jest zerowe. Przy kontakcie skóra do skóry podejrzewam, że nagość akurat nie jest "szkodliwa", o ile oczywiście kobieta się czuje z tym komfortowo. Ja w sumie nie wiem, jak to jest.
Jedno co wiem na pewno ze szkoły rodzenia, to żeby nie kupować tych jednorazówek z fizeliny, bo podobno są do niczego. Ja kombinuję z tym, żeby albo kupić jakiś bawełniany badziew, którego nie będzie mi szkoda po taniości, albo poszukać i przerobić/obciąć coś z tego, co już mam i potem bez żalu wywalić.