reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2023

Nie wiem czy ktoś tu zagląda niestety otrzymalam dziś telefon, że moje wyniki są do odbioru osobiście u Pani doktor genetyk więc coś jest nie tak dodam że mam już 36 lat to moja 1 ciąża, USG prenatalne wyszło wporządku. Nie ukrywam, że jestem przerażona jutro wizyta na 14.40. Nie wiem na ile można wierzyć tym testom Pappa trochę czytałam o nich i wiele mam wypowiadało się o nich negatywnie. A jak to u Was było?
Samo to ze masz 36 lat powoduje ze statystyka zaczyna szaleć na twoja niekorzysc.
Ja pomiedzy ciazami mialam odstep 4 lata i sam wiek bardzo zwiększył ryzyko.Twraz juz nie robilam papa bo to srednio miarodajne badanie.
Daj znac jutrl co i jak.Trzymam kciuki.:-)

reklama
Hej dziewczyny postanowiłam dołączyć do Was aktualnie jestem w tygodniu 13+2 termin z usg mam na 21.01.2023. Jestem już po prenatalnych na usg lekarz powiedział, że nie widzi nic niepokojacego i wszystko jest wporządku. Czekam jeszcze na wynik z krwi i mam mega dużego stresa czy wszystko ok 😔
Nie wiem czy ktoś tu zagląda niestety otrzymalam dziś telefon, że moje wyniki są do odbioru osobiście u Pani doktor genetyk więc coś jest nie tak dodam że mam już 36 lat to moja 1 ciąża, USG prenatalne wyszło wporządku. Nie ukrywam, że jestem przerażona jutro wizyta na 14.40. Nie wiem na ile można wierzyć tym testom Pappa trochę czytałam o nich i wiele mam wypowiadało się o nich negatywnie. A jak to u Was było
Cześć, u mnie ciąża jest starsza o jeden dzień. Za tydzień kończę 35 lat. Dzisiaj byłam na pobraniu krwi, w piątek mam usg. Też czuję ogromny stres, ponieważ w marcu poroniła z uwagi na wadę genetyczną. PAPPA nie ma pochlebnych opinii ale bardzo ważną informację, jaką dzisiaj przeczytałam podpisujac zgody na badania to, że złe wyniki są wskazaniem do dalszej diagnozy a nie ostateczną diagnozą. Także życzę Ci z całego serca aby wszystko było ok i bądź pozytywnej myśli!!!
Dziękuje bardzo ja rownież Ci zyczę aby z maleństwem wszystko było wporządku

Nie wiem czy ktoś tu zagląda niestety otrzymalam dziś telefon, że moje wyniki są do odbioru osobiście u Pani doktor genetyk więc coś jest nie tak dodam że mam już 36 lat to moja 1 ciąża, USG prenatalne wyszło wporządku. Nie ukrywam, że jestem przerażona jutro wizyta na 14.40. Nie wiem na ile można wierzyć tym testom Pappa trochę czytałam o nich i wiele mam wypowiadało się o nich negatywnie. A jak to u Was było?
Hej. Mi też wyniki nie wyszły najlepiej (USG wszystko okej, ale bardzo niskie białko PAPPa) Ja dziś mam wizytę u genetyka i amniopunkcję jeżeli się zdecyduje (aktualnie jestem zdecydowana żeby zrobić to badanie). Trzymam kciuki żeby było okej ❤️ Pamiętaj, że te wyniki to tylko zasugerowanie w którym kierunku może iść coś nie tak a nie diagnoza, że na pewno coś jest nie tak ;)
Ja mam wizytę o 14:30. Trzymam kciuki za nas obie i mam nadzieję że skończy się u nas tylko na niepotrzebnym stresie :)

Hej. Mi też wyniki nie wyszły najlepiej (USG wszystko okej, ale bardzo niskie białko PAPPa) Ja dziś mam wizytę u genetyka i amniopunkcję jeżeli się zdecyduje (aktualnie jestem zdecydowana żeby zrobić to badanie). Trzymam kciuki żeby było okej ❤️ Pamiętaj, że te wyniki to tylko zasugerowanie w którym kierunku może iść coś nie tak a nie diagnoza, że na pewno coś jest nie tak ;)
Ja mam wizytę o 14:30. Trzymam kciuki za nas obie i mam nadzieję że skończy się u nas tylko na niepotrzebnym stresie :)
Dziewczyny jestem po wizycie jestem zła a zarazem szczęsliwa dzidzia zdrowa tylko zadna paniusia nie poinformowała mnie że wszystkie kobiety po 35 r.ż. konsultuje genetyk nie ważne jaki wynik. Niepotrzebny stres zafundowałam własnemu maleństwu. Trzymam za was te kciuki zeby było z waszymi maluchami wporządku 🤗

Dziewczyny jestem po wizycie jestem zła a zarazem szczęsliwa dzidzia zdrowa tylko zadna paniusia nie poinformowała mnie że wszystkie kobiety po 35 r.ż. konsultuje genetyk nie ważne jaki wynik. Niepotrzebny stres zafundowałam własnemu maleństwu. Trzymam za was te kciuki zeby było z waszymi maluchami wporządku 🤗
No to super że tylko niepotrzebny stres :) :) !!! A ja pod gabinetem i czekam na amniopunkcję właśnie

Cześć Dziewczyny! Postanowiłam dołączyć do wątku (choć czytałam tu o jakiejś grupie prywatnej i do końca nie wiem, jak to działa). Obecnie zaczynam 15 tc, termin porodu wyznaczony na 19.01.2023, nie dołączałam wcześniej ze względu na fakt, że w tym roku w lutym poroniłam swoją pierwszą ciążę i dosyć niespodziewanie, tylko po dwóch cyklach zaszłam w kolejną, która rozwija się do tej pory prawidłowo - postanowiłam odczekać. Jestem po badaniach prenatalnych i ryzyko wad wyszło niskie, zastanawiam się jednak dodatkowo nad badaniami NIPT - dla świętego spokoju, sama jednak nie wiem, czy w to iść przy niskim ryzyku.

Cześć Dziewczyny! Postanowiłam dołączyć do wątku (choć czytałam tu o jakiejś grupie prywatnej i do końca nie wiem, jak to działa). Obecnie zaczynam 15 tc, termin porodu wyznaczony na 19.01.2023, nie dołączałam wcześniej ze względu na fakt, że w tym roku w lutym poroniłam swoją pierwszą ciążę i dosyć niespodziewanie, tylko po dwóch cyklach zaszłam w kolejną, która rozwija się do tej pory prawidłowo - postanowiłam odczekać. Jestem po badaniach prenatalnych i ryzyko wad wyszło niskie, zastanawiam się jednak dodatkowo nad badaniami NIPT - dla świętego spokoju, sama jednak nie wiem, czy w to iść przy niskim ryzyku.
Hejka, ja też nie wiem o co chodzi z tym wątkiem prywatnym tutaj. U mnie też termin oficjalny na 19 stycznia i też 15 tydzień😉 z tym że u mnie jest ciąża blizniacza, także wątpię że tyle wytrzymam. Ale kto wie. Ja jestem po 3 wczesnych poronieniach. Tym razem brałam acard heparynę i encorton i też na prenatalnych wyszło niskie ryzyko u obydwojga dzieci, nie robiłam innych badań bo w bliźniaczej jest to mniej czule a stresu może przynieść dużo. Ale w pojedynczej, sama nie wiem może ktoś doradzi, jak masz możliwośći finansowe to można zrobić. Trzymam kciuki żeby wszystko byłodlbrze do końca😉

reklama
Z czasem jest zakładany wątek prywatny, do którego mają dostęp wyłącznie osoby dodane przez moderatora wątku. Nikt z zewnątrz nie ma wglądu do treści tematów na wątku prywatnym.
Przyznam szczerze, że będąc w poprzedniej ciąży, mając termin na październik 2022 dziewczyny szybko założyły wątek prywatny i sprawnie dodawać kolejnych członków. Tutaj jest zupełnie inaczej. Odnoszę wrażenie, że nikt kto jest na wątku prywatnym nie zagląda na ogólny. Jestem na forum od prawie 8 miesięcy. Nie udzielam się często ale też nie jestem całkowicie anonimowa. Moja prośba o dodanie do wątku prywatnego została zignorowana. Także zostaje nam pisanie tutaj z zastrzeżeniem aby nie zdradzać zbyt dużo swoich prywatnych informacji i zdjęć - każdy obcy, w tym osoby ze złą intencją mogą czytać i przeglądać wątki publiczne.

Mam wyniki badania krwi PAPPA. Wczoraj przejrzałam pół internetu. Wiem, że nie powinno się interpretować wyników bez usg, usg mam jutro na 11 ale stresuje się i chociaż na tej podstawie chciałam wyciągnąć jakieś wnioski…

Do góry