reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

reklama
No z czystym sumieniem mogę polecić. Ładnie zapakowana, nie wygnieciona, szyba dostawa a są naprawdę tanie i ładne :)
Sama szukałam zamawiałam z kilku stron, wszystkie odsyłałam aż w końcu trafiłam na tą stronę :)

U nas tak samo. 2 wizyty w czerwcu, każda 300zl plus badania 200zl. Chciałam od rodzinnej skierowanie chociaż na podstawowe, ale ze w marcu robiłam sobie prywatnie te badania w mojej przychodni i wyniki są też w karcie to skierowania nie dostałam. Leki, które biorę w ciąży są darmowe a ja musze płacić, bo gin nie ma kontraktu z nfz i jedynie może na 100% wypisać, a rodzinna twierdzi, że nie może bez odpowiedniego zaświadczenia.
U mnie to samo. 300zl wizyta plus badania prywatnie, bo większości ns nfz nie chcą dac plus leki tak jak u Ciebie 100% to kolejne 2 stowki. Ot nasza służba zdrowia. Ostatnio się śmiałam,że planując dzidzi trzeba by było mieć odłożone 30kafli na koncie 😂. Tyle ze nauczeni doświadczeniem,że dlugo sie nie udawało z pozytywnym skutkiem to nie byliśmy przygotowani az tak 😂. Ale wolę iść do swojego gina i zapłacić,mieć pewność i dobra opiekę niz trafiać dalej na tych konowałów co to mnie już poronienie wmawiali.

Ostatnio rozmawiałyście o cukrzycy ciążowej i cukrzycy w ciąży, a dziś na fb wyświetliło mi się wydarzenie- warsztaty/wykłady dotyczące IO, cukrzycy w ciąży i cukrzycy ciążowej. Jutro będzie można dołączyć on-line do transmisji. Jak ktoś jest zainteresowany to wpiszcie na fb "diab MOM"

U mnie to samo. 300zl wizyta plus badania prywatnie, bo większości ns nfz nie chcą dac plus leki tak jak u Ciebie 100% to kolejne 2 stowki. Ot nasza służba zdrowia. Ostatnio się śmiałam,że planując dzidzi trzeba by było mieć odłożone 30kafli na koncie 😂. Tyle ze nauczeni doświadczeniem,że dlugo sie nie udawało z pozytywnym skutkiem to nie byliśmy przygotowani az tak 😂. Ale wolę iść do swojego gina i zapłacić,mieć pewność i dobra opiekę niz trafiać dalej na tych konowałów co to mnie już poronienie wmawiali.

Ja nawet nie licze na jakieś skierowania. Cale moje 4 - letnie starania to płatność za wszystko także jestem przyzwyczajona. Kiedys probowalam wyciągać jakieś skierowania bo stwierdziłam że po coś mi te skladki chyba zabierają i coś mi się należy. To zazwyczaj tylko traciłam czas, nerwy a efekt był taki że skoro leczę się ginekologicznie to powinnam sobie poszukać ginekologa na nfz. Owszem byłam u jednej a jak zasugerowałam że może jakieś hormony warto zbadać to zamiast skierowania dala mi na kartce lh, fsh, estradiol i powiedziała że jak chce to mogę to sprawdzić...
Także zaledwie mam 9 tc a na wizyty straciłam już 600 zł, a na badania lab ponad 800 zł. Do tego dochodzi jakieś 200 zł na duphaston i 100 zł na suple.

Nawiązując do poprzednich wypowiedzi prowadzenie ciąży prywatnie to jednak spory wydatek. A na nfz to wiadomo, że nie ma co liczyć ;/ Ja badania krwi robię w ramach pakietu w luxmedzie, ale ciąży u nich nie prowadzę, bo nie mają tam dobrych specjalistow. Jeszcze książkowe ciąże bez żadnych dodatkowych obciążeń to moze i poprowadzą, ale bardziej skomplikowane przypadki to nie zaufałabym ..
Ja mam to szczęście, że mam w pracy dodatkowe ubezpieczenie medyczne i zwracają mi 60-70 % za każdą wizytę i badania u dowolnego lekarza. Więc nie odczuwam póki co tych wydatków.
Ostatnio zapisalam sie na usg prenatalne i test pappa i ma to kosztować łącznie 700 zł 😱 mam takie wrażenie, że w poprzedniej ciąży nie płaciłam wiecej jak 500...

reklama
Nawiązując do poprzednich wypowiedzi prowadzenie ciąży prywatnie to jednak spory wydatek. A na nfz to wiadomo, że nie ma co liczyć ;/ Ja badania krwi robię w ramach pakietu w luxmedzie, ale ciąży u nich nie prowadzę, bo nie mają tam dobrych specjalistow. Jeszcze książkowe ciąże bez żadnych dodatkowych obciążeń to moze i poprowadzą, ale bardziej skomplikowane przypadki to nie zaufałabym ..
Ja mam to szczęście, że mam w pracy dodatkowe ubezpieczenie medyczne i zwracają mi 60-70 % za każdą wizytę i badania u dowolnego lekarza. Więc nie odczuwam póki co tych wydatków.
Ostatnio zapisalam sie na usg prenatalne i test pappa i ma to kosztować łącznie 700 zł 😱 mam takie wrażenie, że w poprzedniej ciąży nie płaciłam wiecej jak 500...
dużo za prenatalne i PAPPA. W Gliwicach 380 zł za 1.

Do góry