reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2023

Aaa i dosc wazne, dla dziewczyn ktore beda sie borykac z cukrzyca. ja mialam robione w ciazy echo serca plodu, wykonywal mi je kardiolog dzieciecy. Ginekolodzy przy prenatalnym usg ogladaja dokladnie serduszko, robia dopplera itp, ale moj gin chcial zeby to wszystko jeszcze sprawdzil specjalista. Jesli Wasz lekarz nie uwaza tego za konieczne i nie da skierowania to zrobilabym odplatnie. Do tego do porodu warto wybrac szpital o 3 stopniu referencyjnosci.

reklama
Cześć dziewczyny
Dawno się nie odzywałam, ale wróciłam już z urlopu do roboty i czas jakoś szybko leci, ale nadrobiłam cały wątek.
Dziś byłam u lekarza na wizycie, dzidzia rośnie, serduszko bije i jak na razie wszystko wygląda w porządku. Doktor pozwolił wejść do gabinetu razem z mężem, zrobił mi usg przez brzuch i mąż miał okazję zobaczyć obraz na żywo i usłyszeć serduszko. Coś niesamowitego, bo widziałam że miał łzy w oczach.
Teraz byleby do prenatalnych :)
IMG-20220609-WA0003(1).jpg

Masakra, bardzo wspolczuje! Tez kiedyś miałam takich sąsiadów co im po prostu chodzenie po mieszkaniu przeszkadzało :/

Dziewczyny kupiłam sobie sukienkę na wesele które mamy w sobotę. Leżała w szafie, dzisiaj założyłam a mąż w szoku matko jak już widać ci brzuszek. No i podłamka bo na wieczór właśnie mnie tak wzdyma. Rano brzuch mam zupełnie płaski, nie wiem jak ja mam go zamaskować żeby się ludzie nie poznali 😩
to może wez coś luźniejszego na przebranie 😉

Ja byłam na wizycie we wtorek. Maleństwo ma 3 cm i ogólnie wszystko dobrze. Na dzień dobry na usg dziecko nam ładnie pomachała rączka wiec fajnie było zobaczyć jak się z nami wita 😀
Z objawów nie mam praktycznie nic, mdłości jak już głodna jestem ale zjem i przechodzi. W pierwszej ciąży toaleta to mój przyjaciel a teraz nic 🤣
To idziemy łeb w łeb bo ja też byłam na wizycie we wtorek i moja dzidzia też mam 3cm😃

Ja mam 3 wesela w tym roku, kupiłam sukienkę z SO italian bo są dość tanie i są takie w których tak brzucha nie widać ;)

Mi diabetolog młoda też wspominała, że jeśli wyjdzie cukrzyca ciążowa to wywoływanie porodu 38 tyg. Ale nie ma się co martwić, bo ciąża donoszona jest uznawana od 37 tyg.
Wizytę mam u swojej gin 15.06. o 16:15 i ja już przebieram nogami, bo chce już. Wtedy będzie 9+6 i jestem mega ciekawa co zobaczę i czy mąż będzie mógł wejść chociaż na USG zobaczyć, a nie tylko wydruk, bo to jednak inaczej taki obraz na żywo. I ciekawa jestem jakie kolejne badania da mi gin, bo ostatnio koło 30.05. byłam u niej prywatnie to wspominała o prenatalnych, więc zobaczymy czy uda się na NFZ czy znów trzeba będzie robić prywatnie. Szczerze mówiąc to już na badania prywatne wydałam 800 zł + wizyty kolejne 300 zł w ciągu ostatniego miesiąca popłynęłam z kasą trochę.

reklama
Mi diabetolog młoda też wspominała, że jeśli wyjdzie cukrzyca ciążowa to wywoływanie porodu 38 tyg. Ale nie ma się co martwić, bo ciąża donoszona jest uznawana od 37 tyg.
Wizytę mam u swojej gin 15.06. o 16:15 i ja już przebieram nogami, bo chce już. Wtedy będzie 9+6 i jestem mega ciekawa co zobaczę i czy mąż będzie mógł wejść chociaż na USG zobaczyć, a nie tylko wydruk, bo to jednak inaczej taki obraz na żywo. I ciekawa jestem jakie kolejne badania da mi gin, bo ostatnio koło 30.05. byłam u niej prywatnie to wspominała o prenatalnych, więc zobaczymy czy uda się na NFZ czy znów trzeba będzie robić prywatnie. Szczerze mówiąc to już na badania prywatne wydałam 800 zł + wizyty kolejne 300 zł w ciągu ostatniego miesiąca popłynęłam z kasą trochę.
U nas tak samo. 2 wizyty w czerwcu, każda 300zl plus badania 200zl. Chciałam od rodzinnej skierowanie chociaż na podstawowe, ale ze w marcu robiłam sobie prywatnie te badania w mojej przychodni i wyniki są też w karcie to skierowania nie dostałam. Leki, które biorę w ciąży są darmowe a ja musze płacić, bo gin nie ma kontraktu z nfz i jedynie może na 100% wypisać, a rodzinna twierdzi, że nie może bez odpowiedniego zaświadczenia.

Do góry