reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

U mnie tragedia. Rano znad toalety wstać nie mogę. Napije się wody to strasznie nasilają mi się mdłości. Miałam tak samo w ostatniej ciąży z synkiem.
U mnie ze względu na trombofilie ciąża jest wysokiego ryzyka i na każdym etapie może się coś zdarzyć, więc odliczam do porodu, wtedy dopiero odetchnę. No ale skoro poprzednim razem się udało to mam nadzieję, że i tym razem sie uda. To jest nasza ostatnia ciąża, zawsze chcieliśmy mieć trójkę dzieci, mamy 2 synków, fajnie by było, gdyby teraz była córeczka, ale jak będzie synek to będziemy równie mocno kochać ❤️ byle tylko urodziło się całe i zdrowe.
Czy w poprzednich ciążach wiedziałaś już o trombofilii?

reklama
Dziewczyny z cukrzyca mam pytanie, nie mam takiej cukrzycy typowo ciążowej tylko leczę się od wielu lat, ponieważ została mi po ostatniej ciąży. W każdej ciąży poprzedniej miałam cukrzyce ciążowa i byłam informowana o tym że ciąża będzie rozwiązywana z tego powodu w 38 tyg ale nigdy nie dotrwałam w ciąży dalej niż 36 tyg. Teraz byłam w poradni diabetologicznej i niby cukrzyca w ciąży ( czyli taka która istniała już przed ciążą) i cukrzyca ciążowa to dwie inne kwestie ale i tak ciąża będzie rozwiazywana w 38 tyg., czy Was lekarze też już informowali o tym? Obecnie mam odstawiony siofor i póki co reguluje się dieta bez insuliny, myślałam ze jak dieta idzie mi ok to nikt z powodu cukrzycy nie bedzie rozwiązywał ciąży przed czasem.

Rzadko do Was pisze, ale staram się czytać forum w miarę na bieżąco. Dziś miałam pierwsze usg. Stres był bardzo duży po ostatnim poronieniu. Na szczęście jest dobrze. Maluszek ma 19mm, tętno jest. Według OM 9+0 według USG 8+4, ale mam cykle co 32 dni wiec jest ok. Kolejna wizyta za 4 tygodnie. Dostałam heparynę i acard plus witaminy, które brałam do tej pory.

Ja byłam na wizycie we wtorek. Maleństwo ma 3 cm i ogólnie wszystko dobrze. Na dzień dobry na usg dziecko nam ładnie pomachała rączka wiec fajnie było zobaczyć jak się z nami wita 😀
Z objawów nie mam praktycznie nic, mdłości jak już głodna jestem ale zjem i przechodzi. W pierwszej ciąży toaleta to mój przyjaciel a teraz nic 🤣

reklama
Do góry