Hej Dziewczyny, a ja jeszcze mam pytanie o testy prenatalne typu nifty. Chcialabym zrobic nifty w tej ciazy, no i wiem,ze mozna od 10 tygodnia skonczonego. Zastanawiam sie tylko,czy powinnam wczesniej jakos konsultowac sie z lekarzem albo pojsc na usg? Tak sie sklada,ze mialam robione tylko 1 usg (w 7 tygodniu), a kolejne dopiero bedzie w 12 (to usg prenatalne). Wizyte u swojej poloznej,ktora prowadzi mi ciaze mam wyznaczona tydzien po tym usg,wiec to juz duzo po 10 tygodniu. A ja niecierpliwa jestem bardzo i chcialabym zrobic test jak najszybciej, czyli nawet przed tym usg prenatalnym. Gdzie nie pytam,to w kliniach udzielaja innych odpowiedzi, a to zeby najpierw pojsc do lekarza, a to zeby najpierw zrobic to usg prenatalne albo ze w ogole nie musze sie z nikim konsultowac tylko po prostu pojsc na badanie nifty. Macie jakas wiedze albo doswiadczenia jak to powinno wygladac? Sklaniam sie do tego,zeby po prostu zrobic ten test po 10 tygodniu, bez konsultacji z zadnym lekarzem i przed moim terminem usg. Nie mam jakichs szczegolnych wskazan, poza wiekiem 34 lata, no ale po prostu zdecydowałam, ze tym razem chce ten test zrobic. Ta polozna powiedziala mi,ze moze mi zrobic test na kolejnej wizycie, czyli w tym 13 tygodniu, ale wlasnie ja najchetniej nie czekalabym tak dlugo. Co myslicie? I te Dziewczyny, ktore sie zdecydowaly - kiedy wy bedziecie robic?