reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

Hej Dziewczyny,
byłam dzis na usg do 10tyg. Korzystam z luxmedu i enelmedu, więc mam możliwość robienia tych badań i tu i tu i do tego prywatnie 🙈 Nie wiem czy to dobrze, ale chęć sprawdzenia czy jest ok jest silniejsza niz zdrowy rozsądek. W poprzedniej ciąży tez robiłam podwójnie..
Myślicie że częste usg nie zaszkodzi?
Ja i tak będę miała usg co tydzień od 16 do 25tc, więc chyba nie może szkodzić...
W każdym razie jest wszystko ok, wstawiam zdjęcie bobo ;) Dziś 9t3d z usg więc termin na 03.01. Słyszałam też serduszko i tak naprawdę dopiero dziś do mnie dotarła ta ciąża. Mimo złego samopoczucia od samego początku jakoś cały czas nie wierzyłam w to.
Dziś umówiłam sie na prenatalne na 23.06 w Dzień Taty 😉

Ja też pochodzę z tm chociaż obecnie mieszkam w Warszawie 😉

Noo to już duże dziecko! 🥰

Ja pochodzę z Piotrkowa, ale od roku mieszkamy w Tomaszowie. 😀 jaki świat mały 😁

reklama
Usg ze sprawdzaniem przepływów w sercu maluszka. To ze względu na przeciwciała, które mam w związku z chorobą immunologiczną. Mogą przenikać przez łożysko i uszkodzić serduszko. Bardzo to jest stresujący moment dla mnie. Odetchnę dopiero po 25tc jak będzie wszystko ok.
Czy mówisz może o przeciwciałach Ana3? Ja mam Ssb dodatnie na 2 plusy i też będę musiała robić echo serca dzidziusowi. Z tym że ja nie mam objawów choroby oprócz tego że właśnie mi wyszły te przeciwciała.

Ja pochodzę z Piotrkowa, ale od roku mieszkamy w Tomaszowie. 😀 jaki świat mały 😁
Ja kiedyś pracowałam w Piotrkowie przez jakiś czas. Mały ten świat 😀

Czy mówisz może o przeciwciałach Ana3? Ja mam Ssb dodatnie na 2 plusy i też będę musiała robić echo serca dzidziusowi. Z tym że ja nie mam objawów choroby oprócz tego że właśnie mi wyszły te przeciwciała.
Tak, przeciwciała ANA ssa i ssb - wysokie miano. Ja mam zespół Sjogrena i w związku z tym trochę suchość oczu.
Twój ginekolog ogarnia te sprawy przeciwciał? Lekarze z luxmedu i enelmedu nie wiedzą o czym do nich mówię, dlatego chodzę też prywatnie do mojej ginki, a ona kieruje mnie na oddział na te bardziej profesjonalne badania.

Tak, przeciwciała ANA ssa i ssb - wysokie miano. Ja mam zespół Sjogrena i w związku z tym trochę suchość oczu.
Twój ginekolog ogarnia te sprawy przeciwciał? Lekarze z luxmedu i enelmedu nie wiedzą o czym do nich mówię, dlatego chodzę też prywatnie do mojej ginki, a ona kieruje mnie na oddział na te bardziej profesjonalne badania.
No właśnie mój gin bazuje raczej na tym co mu powiem. Biore plaquenil od stycznia i calcort czyli zamiennik encortonu na te przeciwciała i wiem właśnie ze musze echo serca robić.

Na forum z czasów pierwszej mojej ciąży jest dziewczyna z Sjogrenem, dziecko w 100% zdrowe :) to tak tylko na pocieszenie

Hej Dziewczyny,
byłam dzis na usg do 10tyg. Korzystam z luxmedu i enelmedu, więc mam możliwość robienia tych badań i tu i tu i do tego prywatnie 🙈 Nie wiem czy to dobrze, ale chęć sprawdzenia czy jest ok jest silniejsza niz zdrowy rozsądek. W poprzedniej ciąży tez robiłam podwójnie..
Myślicie że częste usg nie zaszkodzi?
Ja i tak będę miała usg co tydzień od 16 do 25tc, więc chyba nie może szkodzić...
W każdym razie jest wszystko ok, wstawiam zdjęcie bobo ;) Dziś 9t3d z usg więc termin na 03.01. Słyszałam też serduszko i tak naprawdę dopiero dziś do mnie dotarła ta ciąża. Mimo złego samopoczucia od samego początku jakoś cały czas nie wierzyłam w to.
Dziś umówiłam sie na prenatalne na 23.06 w Dzień Taty 😉

Ja też pochodzę z tm chociaż obecnie mieszkam w Warszawie 😉
tez mam prenatalne w dzień ojca. Piękny dzieciaczek, wyglada już na duzy!

reklama
Do góry