reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

reklama
Jeśli owulacja 19 kwietnia to chyba rzeczywiście już 5 tydzień zaczynasz ale to i tak beta wysoka :D może bliźniaki? 🥰 był jakiś przypadek w rodzinie?
a to chyba nawet tak jest, że jak jest np 5+1 to 5 tydzień się zakończył i od wczoraj trwa już 6 tydzień. :)

W czwartek idę, oby to nic złego bo już się na czytałam aż mnie brzuch rozbolał 😭
Nie nastawiaj się źle, tylko zaczekaj do wizyty może będziesz miała miłą niespodziankę :) każda z nas marzy o wysokiej becie ale jak widać jak jest za wysoka to też stres 🤷🏻‍♀️

a to chyba nawet tak jest, że jak jest np 5+1 to 5 tydzień się zakończył i od wczoraj trwa już 6 tydzień. :)
Niby na logikę tak ale lekarze np liczą pełne skończone tygodnie. W pierwszej ciąży tez mówiłam ze o jestem w 6 tygodniu bo mam 5+1, a ginka mnie poprawiała ze nie, jest Pani w 5 bo liczą się skończone tygodnie :p

Niby na logikę tak ale lekarze np liczą pełne skończone tygodnie. W pierwszej ciąży tez mówiłam ze o jestem w 6 tygodniu bo mam 5+1, a ginka mnie poprawiała ze nie, jest Pani w 5 bo liczą się skończone tygodnie :p
no to bądź tu mądry... mi apki pokazują właśnie 6 tydzień (5+0). więc się tym sugerowałam.

Ja dawno temu, jeszcze przed ciążą, zapytałam mojej dawnej ginki czy w terminie okresu to już jest 4 tydzień, to takim stanowczym głosem mi odbąknęła, że nie, że ciążę liczy się od zapłodnienia. Skuliłam uszy i więcej już nie pytałam, bo byłam wtedy jeszcze kompletnie zielona :D Ale ginkę zmieniłam. Zapytam mojego obecnego ginekologa.

@Nuskalka!! Do lekarza już! niech zbadają!

reklama
Dziewczyny wczoraj na usg serduszko, a dziś plamie żywa krwią 😞 tak się boję... jutro na 12:15 ide do mojej lekarki, ale mam zle przeczucia 😞
A dużo tej krwi? Jakieś skrzepy? Spróbuj się skontaktować jeszcze dziś z ginekologiem jeszcze dzisiaj a jak nie masz takiej możliwości to może lepiej do szpitala :/

Do góry