reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

Jeszcze powiedzcie mi jakie witaminy bierzecie? :D
Zamówiłam sobie na próbę SYMVITAL MAMA z polecenia pana Tabletki. Może któraś z Was bierze?
Wcześniej brałam omega med optima forte ale były drogie i wiecznie był problem z dostępnością wiec chciałam spróbować czegoś nowego :)
Ja biorę pueria uno+Wit D+metylowany kwas foliowy+magneB6

reklama
Dziewczyny, mam wynik bety: 265, przyrost 107%
No i teraz znowu się martwię, czy on nie jest za mały (pierwszy przyrost miałam o 400% - z bety 26 na 128) 😞 i czy w ogóle taki poziom bety jest ok jak na trzy dni spóźnienia miesiączki…

Dziewczyny, mam wynik bety: 265, przyrost 107%
No i teraz znowu się martwię, czy on nie jest za mały (pierwszy przyrost miałam o 400% - z bety 26 na 128) 😞 i czy w ogóle taki poziom bety jest ok jak na trzy dni spóźnienia miesiączki…
Przyrost jest w normie to najważniejsze :) to że na początku miałas taki duży przyrost to normalne przy tych początkowych malutkich wartościach. Wydaje mi się że sam wynik też jest ok - wg mojego labo mieścisz się w 4 tyg ciąży, a nawet początek 5. Możesz dla spokoju zdrobic jeszcze jeden przyrost za dwa dni ale moim zdaniem nie ma powodu do zmartwień :)

Witajcie! Od kilku dni jestem przerażona. Mój test z 25.04. Ostatni okres 26.03. Wygląda na to, że to moja 3 ciąża. 2 poprzednie poronione w 7 i 8 tygodniu. Nie potrafię myśleć pozytywnie. Termin z aplikacji 1.01. Wizyta 4.05

Załączniki

• IMG_20220425_062813.jpg
    IMG_20220425_062813.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 78
Witajcie! Od kilku dni jestem przerażona. Mój test z 25.04. Ostatni okres 26.03. Wygląda na to, że to moja 3 ciąża. 2 poprzednie poronione w 7 i 8 tygodniu. Nie potrafię myśleć pozytywnie. Termin z aplikacji 1.01. Wizyta 4.05
Witaj :) mam nadzieję że wyczerpałaś już swój limit nieszczęść i za 9 miesięcy będziesz się cieszyć ślicznym bobasem :)

Witaj :) mam nadzieję że wyczerpałaś już swój limit nieszczęść i za 9 miesięcy będziesz się cieszyć ślicznym bobasem :)
też na to bardzo liczę. Po drugim poronieniu wykonałam mase badan w kierunku trombo, zespolu antyf., kariotyp moj i meza, mutacja leiden, immunologiczne: imk, kir, mlr i cba. Lekarz stwierdził, że wyniki są bardzo dobre- jedynie nk 23% (stwierdził, że encorton powienien dac rade). Jako przyczyne poronienia obstawiał wady zarodka albo niewartościowe owulacje. Zaszlam w ciaze teraz w 1 cyklu stymulacji letrozole+ fostimon. Poprzednie ciaze to efekt roku staran (pierwsza) i pol roku staran (druga).

Ja bym jednak wolała 2023.
Ja jestem ze stycznia, mój synek z lutego, więc byłoby miło mieć kolejne dziecko z początku roku 😉 ale mi pokazuje termin na 01.01 lub 02.01, więc może byc naprawdę różnie
ja lubię cyfrę 3 wiec myślami jestem w 2023, mam urodziny w lutym i jakoś dobrze mi z myślą porodu na początku roku 😙

Ja biorę Mama DHA Premium +, Wit D 2000, Magnez z wit B6

też na to bardzo liczę. Po drugim poronieniu wykonałam mase badan w kierunku trombo, zespolu antyf., kariotyp moj i meza, mutacja leiden, immunologiczne: imk, kir, mlr i cba. Lekarz stwierdził, że wyniki są bardzo dobre- jedynie nk 23% (stwierdził, że encorton powienien dac rade). Jako przyczyne poronienia obstawiał wady zarodka albo niewartościowe owulacje. Zaszlam w ciaze teraz w 1 cyklu stymulacji letrozole+ fostimon. Poprzednie ciaze to efekt roku staran (pierwsza) i pol roku staran (druga).
Ja od grudnia miałam 3 ciąże biochemiczne, zrobiłam pakiet na trombofilię i wyszła mi mutacja v leiden. Teraz wystarczyło że od owulacji brałam Acard i pierwszy raz mam ciążę z ładnym przyrostem. Strach jest i myślę że jeszcze długo będzie ale mam nadzieję że mając odpowiednie leki uda się szczęśliwie donosić i urodzić :)

Ja od grudnia miałam 3 ciąże biochemiczne, zrobiłam pakiet na trombofilię i wyszła mi mutacja v leiden. Teraz wystarczyło że od owulacji brałam Acard i pierwszy raz mam ciążę z ładnym przyrostem. Strach jest i myślę że jeszcze długo będzie ale mam nadzieję że mając odpowiednie leki uda się szczęśliwie donosić i urodzić :)
ja jestem obstawiona: acard, neoparin, luteina, encorton

reklama
Do góry