reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

Świruje, mialam jeszcze 2 testy to sobie siknęłam wczoraj i dziś i zaraz się przeraziłam, że dzisiejsza kreska bledsza niż wczorajsza. Jutro zrobię betę powtornie po raz ostatni aby juz nie świrować i bedzie dla lekarza na 9.05. Uff
Z objawów to tylko piersi mnie bolą, ogolnie to był pierwszy sygnał, ze coś sie zadziało, czułam jakby sie napinały i mrowiły, i godz 16 zaczynam być zmęczona, a o 21 oczy mi sie przymykają. Pierwsze dni z pierwszymi dwoma kreskami wyraźnie widocznymi strasznie bolala mnie glowa caly dzień. A teraz jest oki. Najgorsze, ze wraz ze słońcem powrocila alergia, mam oczy pelne piasku, swędzące, katar, zatkany nos, i kicham... 😬🙃
Z suplementów biorę acard, żelazo, wit d, kwas foliowy, pregna + i niepokalanek.
I też wolałabym 2023 styczeń, no ale na to wplywu nie mamy.
Też mam alergię. Zyrtec możesz brać z powodzeniem w ciąży. Pytałam w aptece i wszystkie leki z tej grupy są dozwolone.
Co do testów ja robię prawie codziennie od tamtej soboty jak zaczęłam wymiotować. To pierwszy pozytyw wyszedł dopiero w poniedziałek. A ten o czułości 25 wyszedł pozytywny dopiero wczoraj czyli w terminie miesiączki. Też mam raz bledsze raz ciemniejsze, ale zawzięłam się i powiedziałam, że na betę nie pójdę, a co 🤪

reklama
Świruje, mialam jeszcze 2 testy to sobie siknęłam wczoraj i dziś i zaraz się przeraziłam, że dzisiejsza kreska bledsza niż wczorajsza. Jutro zrobię betę powtornie po raz ostatni aby juz nie świrować i bedzie dla lekarza na 9.05. Uff
Z objawów to tylko piersi mnie bolą, ogolnie to był pierwszy sygnał, ze coś sie zadziało, czułam jakby sie napinały i mrowiły, i godz 16 zaczynam być zmęczona, a o 21 oczy mi sie przymykają. Pierwsze dni z pierwszymi dwoma kreskami wyraźnie widocznymi strasznie bolala mnie glowa caly dzień. A teraz jest oki. Najgorsze, ze wraz ze słońcem powrocila alergia, mam oczy pelne piasku, swędzące, katar, zatkany nos, i kicham... 😬🙃
Z suplementów biorę acard, żelazo, wit d, kwas foliowy, pregna + i niepokalanek.
Niepokalanek odstawiamy od pozytywnego testu (chyba że masz inne zalecenie lekarza)

A jakie robisz testy? Mi facelle ładnie ciemniały, teraz już nie widzę różnicy, bo od razu wyskakują dwie grube krechy, ale za to pinki strumieniowe nie ciemnieją w ogóle - testy przy becie 128 i 265 wyglądają identycznie i mają jasną drugą kreskę :)

A jakie robisz testy? Mi facelle ładnie ciemniały, teraz już nie widzę różnicy, bo od razu wyskakują dwie grube krechy, ale za to pinki strumieniowe nie ciemnieją w ogóle - testy przy becie 128 i 265 wyglądają identycznie i mają jasną drugą kreskę :)
No właśnie mi facelle nie ciemnieją jakoś szczególnie. Najbardziej ciemniał mi ten z LIDLA co to się teraz pojawiły na stendach. I w sumie on pierwszy wychwycił mi ciążę.

Tez mi sie podoba ten cytat, ja go sobie przekladam w glowie na swoja sytuacje - ze tylko jeden raz zostaje sie mama po raz drugi😁 od wczoraj mysle o tych nowych wyzwaniach i po pierwotnym "hurra" i super-super, ze duza rodzina, teraz zaczynam sie troche bac wyzwan wychowawczych i organizacyjnych. W styczniu bedzie synek dwuletni i noworodek w domu. Matko, jak ja to ogarne?! I jak fizycznie dam rade, skoro juz teraz to juz zasypiam z kurami, jak tylko mlody zmrozy oczy. Tym bardziej,ze no wlasnie juz teraz to tak ledwo mi wszystko idzie. Bardziej niz o tych betach, o ktorych tu piszecie itd. i jakichs badaniach, to ja mysle o tym. Czy macie dziewczyny jakies mysli o tym albo juz jakies doswiadczenia?

Ja jestem za 2023 - to bylby poczatek nowego pelna gębą 😁 poza tym bliżej wiosny. I mozna wykrecic sie "brzuchem" od przygotowania swiat, duzy plus sytuacji 🤷‍♀️🤣
Mam dokładnie takie same przemyślenia, tylko u mnie będzie 1,5 roczniak 🤯 ogólnie nie jest źle, ale jest przytulas i lubi być na rękach, a jak już zeby idą czy coś to nie idzie od niego odejść na chwilę. Martwi mnie tylko schodzenie i wchodzenie z nim na czwarte pietro, kończy 11 m-cy 12 maja, a jeszcze nie chodzi ani nie stoi, a jeszcE pewnie minie zanim zacznie coś próbować, bo się nie zanosi na razie. No ale jak se wymyśliłam drugie to mam 😂
Dziewczyny a jeśli wszystkie dziewczyny z terminem na styczeń do nas dołącza to jesteście chętne na grupę na fb? Ja jestem z majówek 2021, najpierw utworzyliśmy prywatny wątek na babyboom a później stworzyliśmy grupkę na fb i chyba większości to bardziej odpowiadało :)
Ja jestem za, jest wygodniej i łatwiej się odpowiada na komentarze, jest bardziej przejrzyście :)

Kurde dzwoniłam dzisiaj do przychodni sie umówić na NFZ do ginekologa i słuchajcie pierwszy termin wolny jest na 26.05 🤯 oblężenie jakieś… no nic pójdę prywatnie na pierwszą wizytę sprawdzić czy wszystko ok, a potem do przychodni na badania itd. U was ceny za wizyty prywatne tez tak makabrycznie wzrosły ? 🙈

Dziewczyny,
nie chcę Was martwić, ale u mnie Kuba jeszcze był w miarę do ogarnięcia jak miał 1-1.5 roku. Za to teraz jest istny dramat xD bunt dwulatka to jakis koszmar.
Błagam, żeby "znormalniał" przez te 8 najbliższych miesięcy, bo z TAKĄ dwójką to ja sama na spacer nie wyjdę.
Moj 5 latek tez przechodzi bunt, niestety jest nieznośny, a dzisiaj pol drogi bieglam za nim do przedszkola. Az zadyszki dostałam a wolno nie biega, tak się zdenerowalam za kego zachowanie, ze plam czerwonych dostałam na szyji z wrażenia 🤔😔😕
Zrobilam betę, po drodze kupiłam test ostatni już i wykonałam z popołudniowego moczu , jeszcze czekam na 3 wynik bety i progu ale juz w 90% mogę powiedzieć sobie glosno TAK - JESTEM W CIĄŻY ❤❤❤
Na taki test czekałam.

Załączniki

• received_738757273798347.jpeg
    received_738757273798347.jpeg
    68,1 KB · Wyświetleń: 94
  • 20220429_154846.jpg
    20220429_154846.jpg
    637,7 KB · Wyświetleń: 97
reklama
Wlasnie pink strumieniowy taka blada kreseczka, nordtest też taka blada i mnie zaniepokoiło to, a dzisiejszy nie wiem jaka firma strumieniowy z apteki 10 i bardzo ładna gruba kreska jest. Ale moze to też wzrost bety to spowodował.

Do góry