reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

reklama
Hej u mnie według usg 5+5, serduszko już biło :) Wszystko ok kolejna wizyta za 3 tyg :D
Super :) A ten termin 5+5 to zgadza się z terminem wyliczonym z OM? Ja się zapisałam na przyszły tydzień na usg, co prawda mam wizytę za ponad 2 tygodnie, ale pod wpływem czytania wpisów straszących ciążą pozamaciczną i innymi strasznosciami sama się zestresowałam i zapisałam się na usg wcześniej. Już sama nie wiem, który to będzie tydzień i czy nie zawcześnie w końcu pójdę na to usg - według preglife wychodzi mi teraz 6+2.

Odebrałam tą ostatnią bete przyrost co prawda 61% ale lekarz też mówił że powyzej 6000 podwajać się na co 96h więc jestem już wyluzowana.

Beta z 11.05 - 7692
Beta z 13.05 - 12415

Uspokoiłam się!
@Nuskalka 🤞🤞
O widzisz to super! Ja w każdej ciąży miałam plamienie, w jednej nawet krwawienie bo był krwiak. Także to nie zawsze oznacza jedno

Hej dziewczyny, to moja pierwsza ciąża, więc panikuję. Byłam na becie 3 razy, pierwsza (7 maja) wyszła 41mlU/ml, druga (9 maja) 89mlU/ml, czyli przyrost średnio 117%. Dzisiaj zrobiłam kolejne badanie i wyszło, 250mlU/ml, czyli przyrost o 67%, niby w normie, ale ledwo co. Czy taki spadek na początku ciąży może oznaczać coś niepokojącego? :(

Hej dziewczyny, to moja pierwsza ciąża, więc panikuję. Byłam na becie 3 razy, pierwsza (7 maja) wyszła 41mlU/ml, druga (9 maja) 89mlU/ml, czyli przyrost średnio 117%. Dzisiaj zrobiłam kolejne badanie i wyszło, 250mlU/ml, czyli przyrost o 67%, niby w normie, ale ledwo co. Czy taki spadek na początku ciąży może oznaczać coś niepokojącego? :(
Myśle, że możesz być spokojna. Ja tez jestem zaniepokojona i czekam na wynik, który miał być po 15 🤭 wczoraj wyszedł mi przyrost ok. 34%, wiec tym spowodowany jest mój stres.
Gdzieś czytałam, że taki wzrost jak u Ciebie może być związany z tym, że na początku były 2 zarodki, a teraz został tylko 1. Ale nie wiem ile w tym prawdy.
Nie przejmuj się, wszystko jest w normie. 🤞🏻

Jest wszystko dobrze.... Boże jak mi ulzylo... zarodek ma 6mm, serce bije 95bmp, nie ma zagrożenia poronieniem... ten drugi pęcherzyk, który był praktycznie zniknął i stąd moze byc to plamienie i krwawienie... cud ❤ choc teraz się martwię, czy te 95 uderzeń to nie za mało? 6t3d, lekarka mowila, ze prawidłowo

reklama
Do góry