reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

Cześć dziewczyny, Ja dzisiaj wstałam pierwszy dzien z Mdłościami, na szczęście zjadłam śniadanie i przeszło. Ogólnie mam spadek energii od wczoraj, pije kawę i mam nadzieje ze samopoczucie się polepszy.
A jak u Was pierwsze objawy ciążowe?
Mnie bolą piersi, brak okresu, częściej chodzę siku i wydaje mi się ze częściej kicham, a tak to nie mam mdłości na szczęście raczej trochę brak apetytu 🤔🤔 do tego czasem boli brzuch ale krótko i umiarkowanie. A jak to jest u was z kawa ? Pijecie czy nie?

reklama
U mnie senność od 20 a bezsenność od 5 rano. Do tego rano budze się z uczuciem w głowie jakbym miała giga kaca. Piersi raz bola,raz nie. Brzuch tak samo,jak zaboli to konkretnie mocno i po chwili odpuszcza. W sumie gdybym nie wiedziała to bym nie pomyślała, że mogę być w ciazy. Wczoraj robiłam proga po 72% i z 523 podskoczył na 1801. Wiec chyba dobrze..do wizyty jeszcze szmat czasu 🙄. Ja kawe pije, ale dwie slabe max na dzień, tak z przyzwyczajenia bardziej.

U mnie senność od 20 a bezsenność od 5 rano. Do tego rano budze się z uczuciem w głowie jakbym miała giga kaca. Piersi raz bola,raz nie. Brzuch tak samo,jak zaboli to konkretnie mocno i po chwili odpuszcza. W sumie gdybym nie wiedziała to bym nie pomyślała, że mogę być w ciazy. Wczoraj robiłam proga po 72% i z 523 podskoczył na 1801. Wiec chyba dobrze..do wizyty jeszcze szmat czasu 🙄. Ja kawe pije, ale dwie slabe max na dzień, tak z przyzwyczajenia bardziej.
Progesteron czy beta? Czy to progesteron w innych jednostkach?

Ja z objawów obecnie to bóle piersi po bokach ( z rana bolą dużo mniej) budzę się szybko ( zawsze wstawałam szybko ale nie aż tak jak teraz i szybciej jestem zmęczona. Na tym etapie w poprzednich ciążach miałam uporczywe mdłości i wymioty a tu nic....

Cześć dziewczyny, Ja dzisiaj wstałam pierwszy dzien z Mdłościami, na szczęście zjadłam śniadanie i przeszło. Ogólnie mam spadek energii od wczoraj, pije kawę i mam nadzieje ze samopoczucie się polepszy.

Mnie bolą piersi, brak okresu, częściej chodzę siku i wydaje mi się ze częściej kicham, a tak to nie mam mdłości na szczęście raczej trochę brak apetytu 🤔🤔 do tego czasem boli brzuch ale krótko i umiarkowanie. A jak to jest u was z kawa ? Pijecie czy nie?
Ja kawę pije ale do tej pory w expresie moc piłam na 3 ziarenka a od kiedy wiem o ciąży to ustawiam lżejsza na 1 ziarenko i pije z mlekiem. W poprzednich ciążach nie pilam, nie sądzę aby jedna ,dwie lekkie kawy miały jakieś znaczenie.

U mnie dalej nic, tylko wstaje wcześnie 😅

Progesteron czy beta? Czy to progesteron w innych jednostkach?

Ja z objawów obecnie to bóle piersi po bokach ( z rana bolą dużo mniej) budzę się szybko ( zawsze wstawałam szybko ale nie aż tak jak teraz i szybciej jestem zmęczona. Na tym etapie w poprzednich ciążach miałam uporczywe mdłości i wymioty a tu nic....
Ja też miałam i rzyganko, może teraz nas ominie ? 😅

Ja kawę pije ale do tej pory w expresie moc piłam na 3 ziarenka a od kiedy wiem o ciąży to ustawiam lżejsza na 1 ziarenko i pije z mlekiem. W poprzednich ciążach nie pilam, nie sądzę aby jedna ,dwie lekkie kawy miały jakieś znaczenie.
Ja nie mam ekspresu, pije rozpuszczalna i tez z mlekiem ale w knajpie lubię sobie wypić latte i tak mi się wydawało, że jedna kawa z mlekiem chyba nie zaszkodzi, ale kupiłam dodatkowo inkę karmelowa i bardzo wszystkim polecam ❤️ Z mlekiem owsianym smakuje fajnie :)

Ja nie pije, ale to dlatego, że nigdy nie piłam, czasem jakieś late w kawiarni, to tyle, nie przepadam 😅

Teraz czuję się lepiej niż na początku. Też zaczęły mi się delikatne mdłości, ale bez wymiotów. Od początku mam problem z bezsennością, ciężko jest mi zasnąć i wcześnie się budzę.

Nie mogę doczekać się wizyty u ginekologa. Byłam u tego lekarza w enelmedzie, teraz idę do jego prywatnego gabinetu i wkręcam sobie że może ma kiepski sprzęt USG i nie będzie nic widać. Idę jak będzie 6+4 więc teoretycznie serduszko powinno już bić, nie wiem skąd te myśli o złym sprzęcie USG.

reklama
Do góry