reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

Nie biorę, lekarz słowem o tym nie wspomniał, poprzednio przy becie mialam 18... czytam, że widełki są od 9 do 44 ale w tych labo jest od 11.
Nie wspominał bo pewnie uznał że 18 to w porządku wynik , jak już miałam pozytywne bety pierwszy progesteron miałam 15,10...
Myślę że powinnaś skonsultować ten temat z lekarzem i pewnie włączy Ci progesteron.

reklama
Cześć dziewczyny, Ja dzisiaj wstałam pierwszy dzien z Mdłościami, na szczęście zjadłam śniadanie i przeszło. Ogólnie mam spadek energii od wczoraj, pije kawę i mam nadzieje ze samopoczucie się polepszy.
A jak u Was pierwsze objawy ciążowe?

Nie wspominał bo pewnie uznał że 18 to w porządku wynik , jak już miałam pozytywne bety pierwszy progesteron miałam 15,10...
Myślę że powinnaś skonsultować ten temat z lekarzem i pewnie włączy Ci progesteron.
Nie widzial tych wyników, dal skierowanie na betę na czwartek bez proga, nie da proga, skoro viazy na monitorze nie ma , przynajmniej tak myślę.

Nie widzial tych wyników, dal skierowanie na betę na czwartek bez proga, nie da proga, skoro viazy na monitorze nie ma , przynajmniej tak myślę.
Ja dostałam e receptę na duphaston zanim się widziałam z ginekologiem, po samym tel że progesteron 15.10 i niska beta oraz ze względu na historię ciążowa, a idę do tego lekarza pierwszy raz w życiu bo się przeprowadziłam. Myślę ,że to że nie ma nic na usg nie dyskwalifikuje z przepisania leków, bo nie to jest wyznacznikiem. Dzwoń i pogadaj z lekarzem. Trzymam mocno kciuki!!!!

Jesteśmy tu po to by było nam raźniej, wiec pamietajmy o sobie w dniu badania i okazujmy sobie wsparcie 🌸

DZISIEJSZE WIZYTY 10.05 💫

@Kamilad
@Madlein
@WIKTORIA93

Trzymamy kciuki za dobre wiadomości i piękne widoki 💌

@stella33 - wizyta 11.05
@Moniunia199 - wizyta 12.05
@Nuskalka - wizyta 13.05
@xdorotaa - wizyta 16.05
@Lillyworld - wizyta 16.05
@Moska1 - wizyta 16.05
@black_angel - wizyta 17.05
@Olga089 - wizyta 18.05
@Fifonka - wizyta 18.05
@duszyczka - wizyta 18.05
@Tynka_toja - wizyta 19.05
@becia.25 - wizyta 20.05
@Czihori - wizyta 21.05
@Jaktomarta - wizyta 26.05
@ZachwyconaA - wizyta 26.05 (NFZ)
@Kapozi - wizyta 28.05 (II)
@Anastazja34 - wizyta 30.05

PRENATALNE ☯️
@Madlein - 24.06

@black_angel jestem tego samego zdania co @Kamilad i @xdorotaa - dobrze ze nie masz złych objawów ale nie zostawiłabym takiego proga bez konsultacji z lekarzem, trzymam kciuki 🤞🏼

@becia.25 - ciesz się kawa póki możesz, ja już kawy od 2 maja nie piłam 🙈 u mnie wczoraj była poprawa po południu, zjadłam ogórkowa ale wieczorem mnie tak siekły mdłości ze byłam w stanie tylko leżeć w łóżku i patrzeć w sufit. Dzisiaj jest lepiej (po porannej coca-coli 🥲) ale boje się iść do pracy bo nie wiem kiedy nowa fala mdłości przyjdzie 😖 wzięłam L4

reklama
A ja bym z tym progiem uważała...
Co innego zła historia ciążowa, albo zdiagnozowana niedomoga lutealna, a co innego spadający progesteron w ciąży, której nie widać. Ostateczna ocena oczywiście należy do lekarza, ale co jeżeli to ptfu, ptfu, ptfu, pozamaciczna? Wtedy progesteron narobi tylko więcej szkody, niż pożytku i będzie trzymał ciążę która nie powinna się rozwijać.
Jeżeli to jest zdrowa ciąża, to 2 dni z progesteronem na granicy nic się nie stanie, a beta będzie rosła, jeżeli coś jest nie tak to i beta i prog będą lecieć w dół.
Póki nie ma krwawień, to piłka w grze i trzymam baardzo kciuki, aby było dobrze. Ale w razie każdych wątpliwości @black_angel, uderzaj do szpitala, lub dzwoń do lekarza i reaguj, ale z lekarzem i na podstawie badań.
Teraz musisz się uzbroić w cierpliwość! Mam nadzieję, że za kilka miesięcy będziesz się śmiała, że Młody/Młoda przyprawił(a) Ci takich stresów.🤞🤞🤞🤞

Do góry