reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

Nie było stosunku, jakoś czekam z tym do pierwszego usg żeby być spokojna i utwierdzona, że jest OK. Pytałam koleżanek, które już urodziły, że to podobno normalne do 12tc i bardziej niepokojące są skrzepy czy poprostu krwawienie z moczem. Czekam do wizyty aby wszystko wyjaśnić i mam nadzieję się uspokoić.
Sorry nie rozumiem czekania do wizyty kiedy pojawia się krew na papierze. Ja wczoraj znalazłam na papierze grudkę w kolorze brunatnym i podjechałam z tym do szpitala.
Przyjęli mnie, zbadali, dołożyli leki i jestem spokojniejsza.

reklama
Progesteron mam na poziomie 27,40 więc wydaje mi się że ok.. Nie chce się wczytywać w internet bo tam różnie piszą i wolę poczekać do wizyty lub właśnie zapytać którejś z Was o podobnych doświadczeniach..
To niestety ja teraz i poprzednio w 2 ciążach nie mialam takich sytuacji, a z corką pierwszą jak pojawilo sie plamienie odrazu bylam na izbie przyjęć z placzem bo poroniłam poprzednią ciążę i balam się, że to powtórka. Zostawili mnie na 5 dni na wyniki i obserwacje i od lekarza prowadzacego dostalam do ktoregos tyg ciąży odrazu dufaston, bo plamilam co jakis czas do około 20 tyg.

Ostatnia edycja:
Byłam w szpitalu dostałam plamien jest pęcherzyk ale bardzo malutki długo szukala chce mi się płakać obawiam się że przyjdzie mi się pożegnać :(
Byłaś? Już wróciłaś? Co powiedział lekarz? Bo pęcherzyk ma prawo być jeszcze malutki i może słabo to widać. Co z plamieniami? Dostałaś jakieś zalecenia? Badania?

Byłaś? Już wróciłaś? Co powiedział lekarz? Bo pęcherzyk ma prawo być jeszcze malutki i może słabo to widać. Co z plamieniami? Dostałaś jakieś zalecenia? Badania?
Zrobili USG 15 min szukała.pecherzyka w macicy po czym stwierdziła " znalazłam jakiś 5mm" dostałam luteinę dopochwowo2*1 jutro powtórzyć betę i progesteron....ale ja ma się usunąć to się usunie dziękuję do widzenia...tyle od lekarza. Na palce od USG były takie brązowe fusy.....

Zrobili USG 15 min szukała.pecherzyka w macicy po czym stwierdziła " znalazłam jakiś 5mm" dostałam luteinę dopochwowo2*1 jutro powtórzyć betę i progesteron....ale ja ma się usunąć to się usunie dziękuję do widzenia...tyle od lekarza. Na palce od USG były takie brązowe fusy.....
Tymi fusami to bym się nie przyjmowała, w końcu przyszłaś do szpitala z plamieniami. A jak lekarka szukała 5mm pęcherzyka 15 minut to albo sprzęt słaby albo ona ślepa. I do tego zupełnie z brakiem empatii! A na rozwój ciąży nie masz wpływu. Zrobiłaś wszystko, byłaś u lekarza, będziesz brała leki. Teraz tylko cierpliwie czekać. Oby było dobrze!🤞

Kurcze Ja z plamieniami w poprzedniej ciąży brałam luteinę 2x2 pod język + jeszcze duphaston 2x1
trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze! :(

Ja dzisiaj tez ten śluz mam dziwny.. jednorazowe takie duże ilości. Wczoraj tez właśnie miałaś taki tak?
Zbliżam się do 6 tygodnia, w poprzedniej ciąży właśnie od 6 tygodnia zaczęły się problemy. Zaczynam się stresować a byłam taka spokojna 🥺

Ja również mialm plamienia jak byłam z córeczka w ciąży i wszystko skończyło się dobrze, leż jak najwiecej a wszystko będzie dobrze 😊

reklama
Byłam w szpitalu dostałam plamien jest pęcherzyk ale bardzo malutki długo szukala chce mi się płakać obawiam się że przyjdzie mi się pożegnać :(
Jeszcze jest szansa na wzrost pęcherzyka, co Lekarz powiedział, że wygląda to nieobiecujaco czy, ze za wcześnie na badanie. Trzymam kciuki, zeby jednak wszystko było dobrze i zeby plamienia ustały, chyba musisz zmniejszyć wysilek w pracy, może za mało odoczynku?

Ja się zaczynam stresować jutrem, moze stąd ta bezsennosc z dzisiaj.
Czuję się brzydka, pękata, i spuchnięta. W niczym sobie się nie podobam, cisnie mnie bielizna i szorty, najchętniej zostalabym w piżamie caly dzień. Chyba za wczesnie jeszcze, zeby cm mi się zwiększyły?

Ostatnia edycja:
Do góry