reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2023

@pietraczkaa bardzo mi przykro. Przechodziłam przez to nie raz, dużo siły dla Was ❤️.

Po co zaraz straszyć dziewczyny? Wystarczy, że ma się nieregularne lub dłuższe cykle niż książkowe 28 dni i ciąża młodsza z Om niż z usg jest normalna. Mojej kuzynki ciąża, która była tydzień młodsza na usg niż wynikało z Om właśnie dziś obchodzi 3 urodziny.

Obawiałam się ze zaraz któraś z was napisze ze straszę ale zupełnie nie o to mi chodzi bo strach nam teraz zupełnie nie jest teraz potrzebny.
Podzieliłam się tylko swoim doświadczeniem i tym ze u mnie owulacja pokrywała się z terminem OM a ciąża ewidentne nie rozwijała się tak jak powinna.
Oczywiście za nas wszystkie trzymam mocno kciuki a tym którym się nie udało bardzo współczuje i kibicuje bo na pewno będą miały jeszcze okazje cieszyć się szczęśliwa ciąża

reklama
Chodziło mi o to, że nie jedna dziewczyna tu ma młodsza ciąże i po przeczytaniu może zacząć się stresować, a jak wiadomo stres w ciąży nie jest wskazany. Sama mam teraz młodsza ciąże o ponad tydzień. Jestem mamą 2 ziemskich dzieci i 7 Aniołków, ale myślę, że teraz nie jest czas i miejsce na opisywanie moich doświadczeń, bo po co inne dziewczyny mają się stresować. Jeśli kogoś uraziłam to przepraszam, nie miałam takiego zamiaru.

Za to chętnie Wam napisze, że po 5 latach i 7 stratach mam mój wymarzony cud, który 07.07. skończy 2 lata 😍

Ciąża była młodsza bo pewnie owulacje miałaś później :-)
Ale masz racje nie ważne…
Gratuluje cudu 😍 oby każda kobieta która pragnie dziecka mogła tego cudu doświadczyć :-)
A teraz jesteś w którym tygodniu ? :-)

Ciąża była młodsza bo pewnie owulacje miałaś później :-)
Ale masz racje nie ważne…
Gratuluje cudu 😍 oby każda kobieta która pragnie dziecka mogła tego cudu doświadczyć :-)
A teraz jesteś w którym tygodniu ? :-)
Dziękuję ❤️ i jeszcze raz przepraszam Cię, jeśli Cię uraziłam.
Wg OM 8+3, wg usg 7+0. U mnie jeszcze po porodzie miesiączki nie wróciły do normalności przez KP więc prawdopodobnie owu była później. Z resztą spodziewałam się tego, bo pierwszy pozytywny test wyszedł po tygodniu spóźnienia.

Kochane, a jak u was z mdlosciami i innymi objawami? Bo u mnie to sinusoida. W czwartek zaniemoglam, zyganko praktycznie caly dzien, a dzis np. Jest prawie ok. Ja sie oczywiscie juz stresuje, czemu sie tak dobrze czuje. Tez macie sinusoidy?

Dziękuję ❤️ i jeszcze raz przepraszam Cię, jeśli Cię uraziłam.
Wg OM 8+3, wg usg 7+0. U mnie jeszcze po porodzie miesiączki nie wróciły do normalności przez KP więc prawdopodobnie owu była później. Z resztą spodziewałam się tego, bo pierwszy pozytywny test wyszedł po tygodniu spóźnienia.
Nie uraziłaś. Sama się wystraszyłam ze mogę napędzić strachu innym dziewczyną a sama się zawsze nakręcam na głupoty w internecie gdy przeszukuje różne fora 😁
A co do Twojej ciąży to super ze udało się można powiedzieć odrazu :-)

Kochane, a jak u was z mdlosciami i innymi objawami? Bo u mnie to sinusoida. W czwartek zaniemoglam, zyganko praktycznie caly dzien, a dzis np. Jest prawie ok. Ja sie oczywiscie juz stresuje, czemu sie tak dobrze czuje. Tez macie sinusoidy?
Ja również mam sinusoidy. Raz mnie mdli, później przechodzi, raz jestem śpiąca a nastepnego dnia pełna energi do sprzątania :-D tak w koło . Jedynie piersi mam większe

reklama
Nie uraziłaś. Sama się wystraszyłam ze mogę napędzić strachu innym dziewczyną a sama się zawsze nakręcam na głupoty w internecie gdy przeszukuje różne fora 😁
A co do Twojej ciąży to super ze udało się można powiedzieć odrazu :-)
Tak od razu nie, rok czasu się staraliśmy, przez brak miesiączki ciężko było wcelować w owu, jak już się w końcu pojawiła to w 3 cyklu.
U mnie mdłości cały dzień i w nocy jak się przebudzę też. W czwartek nie mogłam wstać znad toalety, dziś tylko mdłości męczą. Brak apetytu. Jak za szybko się podniosę, to ciągnie w jajnikach. No i wrażliwość na zapachy. O i senność jeszcze, niestety mąż od rana do wieczora w pracy i nie mam kiedy się położyć przy moim prawie dwulatku. Wczoraj starszy miał trening, to wcześniej pojechaliśmy do mojej mamy i mogłam się położyć 🙈

Do góry