reklama
stella33
Fanka BB :)
tak, moja ginka mówiła że takie uczucia kłucia są normalne i nie są związane z jajnikiem tylko z rozciągającymi się więzadłami macicy ja miałam swoje ostatnie jakoś 3 tygodnie temu i dzisiaj znów się pojawiły, na spokojnieHej dziewczyny u mnie dziś 8+3dc,kłuje mnie lewy jajnik i mam tkliwe podbrzusze czy też tak miałyście?
Monmaj
Dziękitak, moja ginka mówiła że takie uczucia kłucia są normalne i nie są związane z jajnikiem tylko z rozciągającymi się więzadłami macicy ja miałam swoje ostatnie jakoś 3 tygodnie temu i dzisiaj znów się pojawiły, na spokojnie
Tenni
Coś takiego. Chociaż jak patrzę na zdjęcie crl zarodka to jest wpisane 7mmChyba 8mm? Bo na 6tc to chyba ni możliwe 8cm?
Wg OM to 8+0, wg usg 6+5.
Myślisz że jest ok? Bo może ja coś źle rozumiem z tego
Załączniki
becia.25
Kurcze to mnie zmarrwilas teraz ::W moich poprzednich ciążach każda która kończyła się poronieniem była o tydzień młodsza nic z OM (a co do dnia owulacji byłam pewna) plus miałam plamienia wiec u mnie takie były zwiastuny…
Tylko opisałam swoj przypadek u każdego może być inaczej :-)
U mnie tez ciąża wychodzi młodsza z usg niż om
+ dziewczyny… jestem na weselu i poszła mi krew. Wyobrazacie sobie? Na szczęście jednorazowo i teraz od 18 visza,!dwa razy minimalne ilości lekko brązowego śluzu :/Siedze, odpoczywam zero zabawy. Nawet nie tańczę. Większość znajomych krzywo się na mnie patrzy bo nikt nie wie. Chyba się dzisiaj szykowaniem zmęczyłam albo już nie wiem
1 czerwca tez plamilam, serduszko na usg biło i teraz znów coś. Umówiłam się na usg w poniedziałek mam nadzieje ze wszystko jednak będzie dobrze
Kinga_89
Kurcze to mnie zmarrwilas teraz ::
U mnie tez ciąża wychodzi młodsza z usg niż om
+ dziewczyny… jestem na weselu i poszła mi krew. Wyobrazacie sobie? Na szczęście jednorazowo i teraz od 18 visza,!dwa razy minimalne ilości lekko brązowego śluzu :/Siedze, odpoczywam zero zabawy. Nawet nie tańczę. Większość znajomych krzywo się na mnie patrzy bo nikt nie wie. Chyba się dzisiaj szykowaniem zmęczyłam albo już nie wiem
1 czerwca tez plamilam, serduszko na usg biło i teraz znów coś. Umówiłam się na usg w poniedziałek mam nadzieje ze wszystko jednak będzie dobrze
Na pewni wszystko będzie dobrze. Po prostu się przemeczyłaś
Monmaj
Myślę że wszytko okeyCoś takiego. Chociaż jak patrzę na zdjęcie crl zarodka to jest wpisane 7mm
Wg OM to 8+0, wg usg 6+5.
Myślisz że jest ok? Bo może ja coś źle rozumiem z tego
Katigger
Szczotka z naturalnego włosia. Może być ze szczeciny dzika wtedy jest delikatniejsza albo z tampico lub włókna kokosowego wtedy jest twardsza. I więcej nic nie potrzebujesz.co zakupic do tych zabiegów dokładnie? Może bym sprobowala.
Dobre szczotki są np. Dreamsy.eu lub lulalove obie marki są na równi, jeśli chodzi o jakość wykonania i wytrzymałość.A możesz polecić jakąś szczotkę do szczotkowania? Tez muszę zacząć coś robić...
Na mokro jest inna szczotka np. ze sklejki nie z litego drewna, bo szybko się zniszczy, popęka. Ja na mokro nie szczotkowalam nigdy, więc szukaj więcej informacji na stronach w/w może tam coś o tym jest.A to z sama woda czy z jakimś peelingiem? Tez chętnie wypróbuje,bo tez mam tendencje do rozstępów. I tak mam ich sporo bo kiedyś z 80kg zjechałam na 47 szybko. Później znowu dojechalam na aktualne 74.. także skóra dostaje w kosc ostro
Tak to prawda. Jak już brzuszek będzie widoczny to trzeba omijać. Poza tym przy jakichś problemach z ciążą lepiej brzuch omijać od początku. Wtedy szczotkujemy uda, pośladki, boki brzucha, ramiona i przy delikatnej szczotce można także biust. Jak są wątpliwości zawsze można zapytać ginekologa czy można. Poza tym warto poczytać też o innych przeciwskazaniach do szczotkowania, bo ciąża może być przeciwskazaniem, ale nie każda. Dużo informacji można się dowiedzieć właśnie z tych stron co podałam wyżej i też z ich instagramow.Dziewczyny, ktore się szczotkujecie ogólnie sprawdźcie do kiedy można szczotkować brzuch bo wydaje mi się, że jest jakieś ograniczenie.
A chyba najbardziej polecane szczotki są z Lulalove.
Na mokro inna szczotka i technika, musisz poszukać sama więcej informacji.Słyszałam, że można też szczotkować na mokro-wtedy jest delikatniej.
Tenni
A dobra bo ja też źle napisałam. Pęcherzyk na 8 cm, maluch ma mniej. Zmęczenie, tak późno wizyty to ja nie miałamMyślę że wszytko okey
reklama
G
guest-1681755067
Gość
Kochane, a jak u was z mdlosciami i innymi objawami? Bo u mnie to sinusoida. W czwartek zaniemoglam, zyganko praktycznie caly dzien, a dzis np. Jest prawie ok. Ja sie oczywiscie juz stresuje, czemu sie tak dobrze czuje. Tez macie sinusoidy?
U mnie też sinusoida. Ostatnie 2 tygodnie z życia wyjęte, zaraz kończę 8 tydzień i jest lepiej. To znaczy, co drugi dzień wymiotuję i czuję się najgorzej. Resztę dni mogę wszystko robić, ale do godziny 16. Od 16 już tylko bym spała. ale ogólnie im bliżej końca 2 miesiąca, tym trochę lżej chyba. Podbrzusze pobolewa, cycki pobolewają, mdłości są, jeść muszę co godzinę i brzuch już mam jak w 5 miesiącu. Ale mnie każda modlitwa nad toaletą paradoksalnie cieszy - im gorsze objawy, tym lepszy znak dla ciąży. Tak sobie tłumaczę.
A jutro wizyta. W końcu.