reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
Hej wszystkim:) jestem tutaj nowa :) 5 dni temu zrobiłam test i zobaczyłam upragnione 2 kreski :) troszkę się stresuje bo to moja pierwsza ciąża a wizytę mam dopiero w czwartek bo lekarz stwierdził, że wcześniej i tak nic nie zobaczy więc muszę się uzbroić w cierpliwość:) apka pokazuje mi już 5 tydzień,objawy też już trochę odczuwam zwłaszcza tkliwe piersi, senność i czasem bóle w podbrzuszu co mnie trochę martwi , ale muszę być dobrej myśli :) gratuluję wszystkim przyszłym mamom bo dopiero poczułam jak taka wiadomość potrafi pozytywnie wpłynąć na kobietę 😍😍😍
Wyliczyłam, że jeśli wszystko będzie w porządku to poród wypada na 22.01 , ciekawa jestem co powie lekarz :)

Też mieszkam za granicą. Byłam u ginekologa prywatnie w 5+1 (według wielkosci pęcherzyka. Z OM wychodzi kilka dni wiecej, owulacja przesunięta). Był widoczny pecherzyk z czymś w środku. Jutro idę znowu prywatnie, będzie 7+1. Powinno być widać serduszko, jeśli wszystko z ciążą jest ok. Jeśli jesteś cierpliwa, to 8 tydzień powinien być już w miarę pewny. jeśli nie, to są tutaj też dziewczyny, które zobaczyly serduszko wcześniej [emoji846]
Bardzo dziękuję za odpowiedź 🙂 Z cierpliwością u mnie na bakier, ale daleko mam do polskiego lekarza (około 2 godz drogi) więc wolę jechać raz a porządnie 🤣 zresztą wizyty też nie są zbyt tanie co dodatkowo ćwiczy moją cierpliwość. 😁 Dlatego też pytam kiedy najlepiej żeby się nie rozczarować 😬

Bardzo dziękuję za odpowiedź 🙂 Z cierpliwością u mnie na bakier, ale daleko mam do polskiego lekarza (około 2 godz drogi) więc wolę jechać raz a porządnie 🤣 zresztą wizyty też nie są zbyt tanie co dodatkowo ćwiczy moją cierpliwość. 😁 Dlatego też pytam kiedy najlepiej żeby się nie rozczarować 😬
Ja byłam w 6+4 i było serduszko :) lekarz powiedział, ze to same początki. Wiec jak chcesz jechać raz a porządnie to lepiej końcówka 6 lub początek 7 :)

Wiem coś o tym [emoji38] ceny z kosmosu. W tej ciąży znalazłam ginekologa, który ma szybkie terminy i ma atrakcyjną cenę, inaczej było by ciężko [emoji16] liczę na to, że na kolejne usg wyśle mnie położna [emoji846]
Bardzo dziękuję za odpowiedź [emoji846] Z cierpliwością u mnie na bakier, ale daleko mam do polskiego lekarza (około 2 godz drogi) więc wolę jechać raz a porządnie [emoji1787] zresztą wizyty też nie są zbyt tanie co dodatkowo ćwiczy moją cierpliwość. [emoji16] Dlatego też pytam kiedy najlepiej żeby się nie rozczarować [emoji51]

I jak sytuacja? Co powiedział lekarz?
Zrobil usg na którym widac pęcherzyk, mówi że jest w środku macicy bo pytałam czy jest w odpowiednim miejscu ;);) umówił się ze mną na przyszla sobotę gdzie mowil ze powinno być już widoczne serduszko. A jeśli o plamienie to do tej pory juz nie było żadnych plamien a jak zapytałam jego o plamienie odpowiedzial ze mogło to być macicy o I tyle 🤣🤣🤣🤣 ale ok jestem spokojniejsza ze nie jest poza macicy i ze plamienie ustało

reklama
Do góry