reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Do tego nie mam pojęcia co mam zrobić z wyborem lekarza 😰
Mam ochotę iść do swojego - zaufanego bo czuję się przy nim bezpiecznie i pierwsza ciążę prowadził mi rewelacja. To jest na NFZ i tu mam tylko podstawę, żadnych 3d, prenatalnych.
Mam też możliwość iść gdzieś indziej, mam prywatną opiekę zdrowotną wykupioną w pracy i też lekarz jest mega a te wszystkie badania dodatkowe, typu prenatalne i 3d miałabym w pakiecie.
Mąż radzi mi iść do tego drugiego - mówi, po to to opłacasz a zawsze jak Ci się nie spodoba to możesz iść do swojego z powrotem ale ja sama nie wiem co mam robić 😰
Spędza mi to sen z powiek od dwóch dni.
A nie chcesz chodzić do dwoch lekarzy jednoczesnie? Ja tak chodziłam. Jeden lekarz byl z pakietu medycznego z pracy, natomiast drugi lekarz prywatnie pracujacy w szpitalu w ktorym planowalam rodzic.

reklama
A nie chcesz chodzić do dwoch lekarzy jednoczesnie? Ja tak chodziłam. Jeden lekarz byl z pakietu medycznego z pracy, natomiast drugi lekarz prywatnie pracujacy w szpitalu w ktorym planowalam rodzic.
A to tak można ? 🙈😱
Tutaj mój nie pracuje w żadnym szpitalu a ten drugi pracuje tylko w Poznaniu na Polnej, gdzie tak daleko na pewno nie pojadę rodzic więc żadnego nie będę miała przy porodzie😰.

A co wtedy z kartą ciąży, który lekarz zakłada? Bo w sumie też mam pakiet w pracy + swojego ginekologa prywatnie. I właściwie czemu chodziłaś do dwóch? 😁

A co wtedy z kartą ciąży, który lekarz zakłada? Bo w sumie też mam pakiet w pracy + swojego ginekologa prywatnie. I właściwie czemu chodziłaś do dwóch? 😁
ja jak narazie to tez chodzę do dwóch. Jeden z pakietu a drugi profesor ze szpitala w Poznaniu, który mi założył książeczkę ciąży w sumie tamta tez mi założyła i mam dwie 🤷‍♀️ chce żeby to on mnie prowadził ale u niego się wizyty umawia co 4-6 tygodni a z pakietu mogę co tydzień i jak tylko zadzwonie jest termin. 😃 myśle, ze w drugim trymestrze przestane do tej z pakietu chodzić jak już wszystko co trzeba będzie wiadomo i wszystko będzie dobrze.

ja jak narazie to tez chodzę do dwóch. Jeden z pakietu a drugi profesor ze szpitala w Poznaniu, który mi założył książeczkę ciąży w sumie tamta tez mi założyła i mam dwie 🤷‍♀️ chce żeby to on mnie prowadził ale u niego się wizyty umawia co 4-6 tygodni a z pakietu mogę co tydzień i jak tylko zadzwonie jest termin. 😃 myśle, ze w drugim trymestrze przestane do tej z pakietu chodzić jak już wszystko co trzeba będzie wiadomo i wszystko będzie dobrze.
Aha, ok, rozumiem, dzięki! ☺️ W takim razie u mnie nie miałoby to sensu, bo właśnie z pakietu są raczej odległe terminy, a do mojego w który dzień pojadę to mam wizytę, bo tam gdzie przyjmuje 3 razy w tygodniu obowiązuje po prostu kolejka 😁 A badania i tak będę z pakietu robić

Okolice Gostynia 😊 mała wioska nieopodal. Do Poznania mam około 100km, pierwsze dziecko w Gostyniu rodziłam, zastanawiam się nad drugim porodem czy nie jechać do Środy Wielkopolskiej😊
Środę sporo babek z mojego otoczenia sobie chwali, to muszę przyznać 😉
Szczerze sama będę ją rozważać przy porodzie, wszystko zależy od sytuacji, bo lekarza prowadzącego mam, który pracuje na Polnej właśnie 🙂

reklama
Środę sporo babek z mojego otoczenia sobie chwali, to muszę przyznać 😉
Szczerze sama będę ją rozważać przy porodzie, wszystko zależy od sytuacji, bo lekarza prowadzącego mam, który pracuje na Polnej właśnie 🙂
No u nas właśnie też sporo osób sobie chwali 😊A do kogo chodzisz?😊 Bo lekarz, którego rozważam nazywa się Wróblewski.

Do góry