reklama
malwi86
Fanka BB :)
Kurde to moja mała na bank nie odzywa się co godzinę [emoji20]
Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
nic się nie martw, łatwiej to wyczuć jak się ciągle leży a poza tym każde dziecko jest inne, jak np. @HappyBabyMama pisała już jakiś czas temu, że jej dzieciątko takie aktywne, a moje wtedy ledwo ledwo to się stresowałam, ale teraz dla mnie najważniejsze jest, że w miarę regularnie daje znać, i to nie zawsze jest 10 kopów na godzinę, ale np. z cztery takie pyknięcia, których pewnie bym nie wyczuła gdybym nie leżała
@Marcje wy kończycie remont a my przed na połowę listopada dopiero mam fachowca od wstawienia drzwi w pokojach a potem jeszcze malowanie, dlatego marzy mi się skończyć z wyprawką do końca listopada, żeby chociaż coś mieć przygotowane
ja zwariuję od kompletowania wyprawki jest za duży wybór a jak uda mi się coś wreszcie zamówić to tak się ekscytuję, że nie mogę spać
Marcje
@malwi85, współczuje czekającego Cie remontu i to w listopadzie...bo niestety jest coraz ciężej, chyba, ze Ty rześka jak sarenka?[emoji16]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
malami25
Ja piorę wszystko w proszku dziecięcym lovella. Ubranka, pościel, kocyki, zabawki pluszowe... Płynu do płukania nie używam. Z pierwszą córką bujałam się tak koło roku, ale miała wrażliwą skórę i nawet nasze musiałam tak prać, bo zaraz się drapała. Drugą po około pół roku przestawiłam na zwykły proszek i było ok. Teraz też tak planuję, chociaż może z wygodnictwa spróbuję wcześniej :-)
Napisane na Lenovo K10a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja ubranka synka prałam najpierw w Loveli a potem w Dzidziusiu. Nie sprawiło mu to żadnej różnicy. Szczerze to nie pamiętam od jakiego momentu zaczęliśmy prać jego ubranka z naszymi. Ale kilka dobrych opakowań proszku zużyliśmy. Teraz też planuję używać dziecięcego proszku. Przynajmniej przez kilka pierwszych miesięcy, może do roczku. A w sumie podobno pranie w sodzie oczyszczonej jest bardzo dobre dla ubrań i zdrowe dla skóry (nie tylko dziecięcej) i dla środowiska. Więc może warto to przemyśleć. Z pewnością wyjdzie taniej.
noriczka
Ja jeszcze nie liczę, lekarz nic nie wspominał, ale jak długo nic nie czuję (przeważnie podczas dnia gdy jestem w ruchu) to kładę się na plecach i czekam, zwykle kopniaczki pojawiają się dość szybko. Chociaż na pasku mam wskazówkę, żeby zacząć liczyć...Dziewczyny liczycie ruchy płodu? Czy po prostu zwracacie uwagę, czy się rusza i już?
reklama
noriczka
Super, że Mała ładnie rośnie Nurtuje mnie trochę to łożysko... Już teraz stwierdzono, że coś się dzieje czy to ze względu na poprzednie ciąże? Mi wyszły złe badania krwi na pierwszym prenatalnym i chociaż amniopunkcja wyszła dobrze to jednak wysoki poziom wolnej podjednostki beta HCG podobno sugeruje problemy z łożyskiemJuż w domku jestem. Kawę sobie na spokojnie wypije i biorę się za ogarnianie obiadu i zapasów na weekend . Malutka ładnie rośnie. Waży już 1100 g. Dostałam skierowanie do szpitala ze względu na mięką i krótką szyjkę i jak to pani doktor określiła "brzydkie łożysko". Jutro mam się położyć.
Co do ruchów to mi od 20 tygodnia kazała pilnować i jakby zdarzyło się 6 godzin bez ruchu jechać na IP. Podejrzewam że to ze względu na przedwczesne starzenie łożyska w poprzednich ciążach.