reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Kurde to moja mała na bank nie odzywa się co godzinę [emoji20]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

nic się nie martw, łatwiej to wyczuć jak się ciągle leży ;) a poza tym każde dziecko jest inne, jak np. @HappyBabyMama pisała już jakiś czas temu, że jej dzieciątko takie aktywne, a moje wtedy ledwo ledwo to się stresowałam, ale teraz dla mnie najważniejsze jest, że w miarę regularnie daje znać, i to nie zawsze jest 10 kopów na godzinę, ale np. z cztery takie pyknięcia, których pewnie bym nie wyczuła gdybym nie leżała

@Marcje wy kończycie remont a my przed :( na połowę listopada dopiero mam fachowca od wstawienia drzwi w pokojach a potem jeszcze malowanie, dlatego marzy mi się skończyć z wyprawką do końca listopada, żeby chociaż coś mieć przygotowane

Zwariuję w tej ciąży jak nic[emoji54]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

ja zwariuję od kompletowania wyprawki ;) jest za duży wybór ;) a jak uda mi się coś wreszcie zamówić to tak się ekscytuję, że nie mogę spać ;)

@malwi86 zazdroszczę tych emocji w kompletowania wyprawki :))) też tak miałam z córcia. Z drugim już jest dużo bardziej na luzie. Może aż za bardzo... czasami łapię się na tym że boję się że zapomnę się zapakować do porodu ;)

Dziewczyny jak pierzecie ciuchy dla drugiego malucha? Ubranka malutkiej od dawna piore z naszymi i raz już się zapomniałam z śpioszkami dla synka :(

Ja piorę wszystko w proszku dziecięcym lovella. Ubranka, pościel, kocyki, zabawki pluszowe... Płynu do płukania nie używam. Z pierwszą córką bujałam się tak koło roku, ale miała wrażliwą skórę i nawet nasze musiałam tak prać, bo zaraz się drapała. Drugą po około pół roku przestawiłam na zwykły proszek i było ok. Teraz też tak planuję, chociaż może z wygodnictwa spróbuję wcześniej :-)

Napisane na Lenovo K10a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja ubranka synka prałam najpierw w Loveli a potem w Dzidziusiu. Nie sprawiło mu to żadnej różnicy. Szczerze to nie pamiętam od jakiego momentu zaczęliśmy prać jego ubranka z naszymi. Ale kilka dobrych opakowań proszku zużyliśmy.;) Teraz też planuję używać dziecięcego proszku. Przynajmniej przez kilka pierwszych miesięcy, może do roczku. A w sumie podobno pranie w sodzie oczyszczonej jest bardzo dobre dla ubrań i zdrowe dla skóry (nie tylko dziecięcej) i dla środowiska. Więc może warto to przemyśleć.:rolleyes: Z pewnością wyjdzie taniej.:D

Dziewczyny liczycie ruchy płodu? Czy po prostu zwracacie uwagę, czy się rusza i już?
Ja jeszcze nie liczę, lekarz nic nie wspominał, ale jak długo nic nie czuję (przeważnie podczas dnia gdy jestem w ruchu) to kładę się na plecach i czekam, zwykle kopniaczki pojawiają się dość szybko. Chociaż na pasku mam wskazówkę, żeby zacząć liczyć...

reklama
Już w domku jestem. Kawę sobie na spokojnie wypije i biorę się za ogarnianie obiadu i zapasów na weekend . Malutka ładnie rośnie. Waży już 1100 g. Dostałam skierowanie do szpitala ze względu na mięką i krótką szyjkę i jak to pani doktor określiła "brzydkie łożysko". Jutro mam się położyć.
Co do ruchów to mi od 20 tygodnia kazała pilnować i jakby zdarzyło się 6 godzin bez ruchu jechać na IP. Podejrzewam że to ze względu na przedwczesne starzenie łożyska w poprzednich ciążach.

Napisane na Lenovo K10a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Super, że Mała ładnie rośnie :) Nurtuje mnie trochę to łożysko... Już teraz stwierdzono, że coś się dzieje czy to ze względu na poprzednie ciąże? Mi wyszły złe badania krwi na pierwszym prenatalnym i chociaż amniopunkcja wyszła dobrze to jednak wysoki poziom wolnej podjednostki beta HCG podobno sugeruje problemy z łożyskiem:confused:

Do góry