reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@malami25 Trzymam kciuki za wizytę.
@Marcje jak remont?zrobiliscie już wszystko po swojemu?
@HappyBabyMama czy mogę spytać, jaka wyszła Ci glukoza, ze lekarz zasugerował liczenie ruchów?
Bo mnie jest tak, ze czuje ciagle jak się małe wierci. A są tez okresy, ze cisza i spokój.

reklama
@iryski dzięki za pamięć. Glukoza ok 83/116/108 bodajże. Mocz wczoraj robiłam i tez ok.
W międzyczasie nadrabiałam wątek wyprawkowy więc tu nie zaglądałam - z braku czasu.

@babyWOW @asiz w końcu jakieś wieści od Was

@malami25 dobrze że choć cześć ciuchów wróciło. Ja nie potrafię nie dbać o ubranka. Mają też dla mnie wartość sentymentalą. Szczególnie te w najmniejszych rozmiarach. Te większe jednak bardziej się niszczą i plamią jak dziecko zaczyna się suwać po podłodze i wcinać różne jedzenie.
Ja pomimo, że ubranka w szafie miałam poprane to po kilku miesiącach wyprałam jeszcze raz w zwykłym proszku i posegregowane wrzuciłam wysoko do szafy. Zauważyłam ze właśnie pomimo prania po jakimś czasie mogą plamy i zażółcenia wyjść.

@malami25 powodzenia na wizycie :)
Dziewczyny wy juz liczycie ruchy dziecka, mi lekarz nic takiego nie kazal robic. I sie zastanawiam czy tez powinnam. Ale moja mala caly czas sie wierci wiec chyba wszystko w porzadku? Bo to liczenie to raczej jest wskazane w sytuacji jak dziecko malo sie rusza tak?

Już w domku jestem. Kawę sobie na spokojnie wypije i biorę się za ogarnianie obiadu i zapasów na weekend . Malutka ładnie rośnie. Waży już 1100 g. Dostałam skierowanie do szpitala ze względu na mięką i krótką szyjkę i jak to pani doktor określiła "brzydkie łożysko". Jutro mam się położyć.
Co do ruchów to mi od 20 tygodnia kazała pilnować i jakby zdarzyło się 6 godzin bez ruchu jechać na IP. Podejrzewam że to ze względu na przedwczesne starzenie łożyska w poprzednich ciążach.

Napisane na Lenovo K10a40 w aplikacji Forum BabyBoom

HappyBabyMama lepiej jak lekarz się stara i jest nadgorliwy niż miałby lekceważyć wszystko. Dobrze, ze maleństwo się tyle rusza, ze nie musisz przejmować się cisza w brzuchu. Bo ja czasem mam schizm,ze mała się nie rusza. Po drinku z glukozy była ospała przez kilka godzin. Ale się potem cieszyłam,jak zaczęła tance wygibańce w brzuchu!
MiMeMi ale super wyniki! Jedno zmartwienie mniej ;)
Malami25 do szpitala masz jechać na obserwacje, tak? Super, ze dziecię już takie duże. Trzymam kciuki. Odezwij się,jak już Ci lekarze coś mądrego powiedzą.

HappyBabyMama lepiej jak lekarz się stara i jest nadgorliwy niż miałby lekceważyć wszystko. Dobrze, ze maleństwo się tyle rusza, ze nie musisz przejmować się cisza w brzuchu. Bo ja czasem mam schizm,ze mała się nie rusza. Po drinku z glukozy była ospała przez kilka godzin. Ale się potem cieszyłam,jak zaczęła tance wygibańce w brzuchu!
MiMeMi ale super wyniki! Jedno zmartwienie mniej ;)
Malami25 do szpitala masz jechać na obserwacje, tak? Super, ze dziecię już takie duże. Trzymam kciuki. Odezwij się,jak już Ci lekarze coś mądrego powiedzą.
Na zastrzyki na rozwój płucek, zastrzyki na podtrzymanie i dokładniejsze badanie łożyska

Napisane na Lenovo K10a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Eee z tą wagą. Mi przez cała ciąże lekarka mówiła, że takie średnie 3 kg, poźniej średnie 3,5 kg a na tydzień przed porodem powiedziała "dziecko jednak duże będzie, w dużym zaokrągleniu 3800". Miał 4,4 kg. Tyle tylko, że dopiero w ostatnim tygodniu zaczęłam się stresować tą wagą bo bardzo chciałam mieć poród fizjologiczny i aktywny z jak najmniejszą ingerencją. Wyszło jak wyszło, powtarzać się nie będę.
Także na tym etapie nie denerwujcie się wagą. Jeszcze dużo czasu.
Jest też odwrotna strona medalu. Jak przed porodem wylądowałam z sączącymi się wodami na patologii to tam dużo dziewczyn było co to lekarze wysyłali do szpitali bo dziecko miało niby niedowagę. Na przykład wywoływali poród przed czasem u drobniutkiej matki a dziecko było cięższe niż ocenianio i jakby sobie jeszcze chwilkę w brzuszku posiedziało to przekroczyłoby 3 kg jak nic.

@malami25, powodzenia na wizycie!

Ja jeszcze nie liczę, bo ruchy raz sa częstsze a raz rzadsze i cieżko, śledztwem uwagę na pory kiedy kiedy większa aktywność, bo podobno po urodzeniu dziecko zachowuje te pory. Sprawdziło sie to u Was?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U nas nie do końca. Bo wynikałoby, że dziecko w nocy spać nie będzie a ładnie spało.

@malami25 kciuki za dodatkowe badania i szybki powrót do domu.

Ja nie liczę ruchów, młoda raczej regularnie się odzywa.

reklama
Do góry