reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@malami25 trzymam kciuki :)
@iryski powodzenia na wizycie!
Ja mam swoją 27 i następnego dnia usg. Zamówiłam wizytę prywatnie gdyż w tym gabinecie robią usg 3d. Nigdy nie miałam i pomyślałam że to może być miła pamiątka. Kto wie, może to nasza ostatnia ciąża? ;) Już nie mogę się doczekać :)

reklama
Dziekuje za wsparcie. Przydało się. Cieszę sie, bo z mała jest wszystko dobrze i w ciagu miesiąca przytyła z 420 do 807 g! I szyjka sie wydłużyła, co mnie ogromńe cieszy, bo martiwlam sie całe 3 tyg. Za to ciśnienie miałam mierzone 3 razy, bo wynik zszokował lekarza. Ja zawsze niziutkie, a dzis podobno na granicy. Tydzień mam obserwować. Jak będzie takie wysokie to szpital. Liczę na to, ze dzis wzrosło ze stresu.
@Marcje niestety nie doradzę z zupa, bo nienawidzę śledzi od zawsze. Ale cześć lekarzy twierdzi, ze jak kobiecie w ciąży czegoś sie bardzo chce to moze

@malami26,trzymaj sie w tym szpitalu;)

@iryski, powodzenia ja wizycie [emoji110]

@MartynaM, tez mam wizytę 4.11 i odliczam dni [emoji16]

Dziewczyny mam pytanko co do jedzenia śledzi? Mój tato robi przepyszna zupkę śledziową, ale z cały śledzi- razem z mleczami. Ona jest ma zimno, czyli bez obróbki termicznej. Myślicie, ze moge spróbować troche, czy lepiej nie ryzykować? Ja uwielbiam głownie wodę z tej zupki, ale ona wlasnie jest wymieszana z mleczami ze śledzia. Sama nie wiem co robić, a mam straszna ochotę na te zupę [emoji58]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nie wiem co Ci doradzić. .. jeśli śledź surowy to bym nie jadła. Zupa nie jest w żaden sposób poddana obróbce termicznej? Ja w tej ciąży mniej uważam. Zjadłam parę razy ser, o którym nie wiedziałam czy jest z pasteryzowanego mleka oraz steki nie do końca usmazonego ;)

reklama
Powodzenia na wizytach dziewczyny.

Ja dopiero mam we wtorek. Dawno juz nie mialam usg wiec licze ze sie uda podejrzec mojego klocka. Dopadla mnie anemia, wiec pewnie dostane zastrzyki z zelaza.

Lekarz prowadzacy poprzednia ciaze 10.09 na usg oszacowal wage syna miedzy 3900 a 4100. Na IP 11.09 ginka przyjmujaca okreslila na okolo 3,5 kg. Maly urodzil sie 12.09 z waga 4020 kg wiec doktor pieknie oszacowal.
Teraz tez wiem, ze maly bedzie duzy, choc jestem szczuplejsza niz w pierwszej ciazy, mimo ze wagowo podobnie ide. Lekarka prowadzaca przewiduje ze moze maly miec finalnie 4,5 kg...
Wolalabym porod SN, ale jak sie okaze ze taki kloc to poprosze o skierowanie na CC. 4 kilowego myslalam ze nie wypcham i sie meczylam bardzo.

Ja z wyprawka tez w ciemnej d... ale wlasnie nie wiem czy jest sens kupowac male rozmiary. Pierwszy syn mial 59cm dlugosci i dlugasne szczuple nogi i w zasadzie od razu nosilismy rozmiar"60tki" bo mniejsze spioszki to mu siegaly nieco powyzej jajek i ogolnie byl za dlugi na wiekszosc newbornow

Do góry