reklama
iryski
Fanka BB :)
Dziekuje za wsparcie. Przydało się. Cieszę sie, bo z mała jest wszystko dobrze i w ciagu miesiąca przytyła z 420 do 807 g! I szyjka sie wydłużyła, co mnie ogromńe cieszy, bo martiwlam sie całe 3 tyg. Za to ciśnienie miałam mierzone 3 razy, bo wynik zszokował lekarza. Ja zawsze niziutkie, a dzis podobno na granicy. Tydzień mam obserwować. Jak będzie takie wysokie to szpital. Liczę na to, ze dzis wzrosło ze stresu.
@Marcje niestety nie doradzę z zupa, bo nienawidzę śledzi od zawsze. Ale cześć lekarzy twierdzi, ze jak kobiecie w ciąży czegoś sie bardzo chce to moze
@Marcje niestety nie doradzę z zupa, bo nienawidzę śledzi od zawsze. Ale cześć lekarzy twierdzi, ze jak kobiecie w ciąży czegoś sie bardzo chce to moze
Nie wiem co Ci doradzić. .. jeśli śledź surowy to bym nie jadła. Zupa nie jest w żaden sposób poddana obróbce termicznej? Ja w tej ciąży mniej uważam. Zjadłam parę razy ser, o którym nie wiedziałam czy jest z pasteryzowanego mleka oraz steki nie do końca usmazonego@malami26,trzymaj sie w tym szpitalu
@iryski, powodzenia ja wizycie [emoji110]
@MartynaM, tez mam wizytę 4.11 i odliczam dni [emoji16]
Dziewczyny mam pytanko co do jedzenia śledzi? Mój tato robi przepyszna zupkę śledziową, ale z cały śledzi- razem z mleczami. Ona jest ma zimno, czyli bez obróbki termicznej. Myślicie, ze moge spróbować troche, czy lepiej nie ryzykować? Ja uwielbiam głownie wodę z tej zupki, ale ona wlasnie jest wymieszana z mleczami ze śledzia. Sama nie wiem co robić, a mam straszna ochotę na te zupę [emoji58]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Aaaa no to nie jest taka malutka wcale u mnie 29 tc się kończy więc pewnie ma powyżej kilograma. Zobaczę w przyszłym tygodniu26 tc , bo ja mam termin dopiero na koniec stycznia.
reklama
Powodzenia na wizytach dziewczyny.
Ja dopiero mam we wtorek. Dawno juz nie mialam usg wiec licze ze sie uda podejrzec mojego klocka. Dopadla mnie anemia, wiec pewnie dostane zastrzyki z zelaza.
Lekarz prowadzacy poprzednia ciaze 10.09 na usg oszacowal wage syna miedzy 3900 a 4100. Na IP 11.09 ginka przyjmujaca okreslila na okolo 3,5 kg. Maly urodzil sie 12.09 z waga 4020 kg wiec doktor pieknie oszacowal.
Teraz tez wiem, ze maly bedzie duzy, choc jestem szczuplejsza niz w pierwszej ciazy, mimo ze wagowo podobnie ide. Lekarka prowadzaca przewiduje ze moze maly miec finalnie 4,5 kg...
Wolalabym porod SN, ale jak sie okaze ze taki kloc to poprosze o skierowanie na CC. 4 kilowego myslalam ze nie wypcham i sie meczylam bardzo.
Ja z wyprawka tez w ciemnej d... ale wlasnie nie wiem czy jest sens kupowac male rozmiary. Pierwszy syn mial 59cm dlugosci i dlugasne szczuple nogi i w zasadzie od razu nosilismy rozmiar"60tki" bo mniejsze spioszki to mu siegaly nieco powyzej jajek i ogolnie byl za dlugi na wiekszosc newbornow
Ja dopiero mam we wtorek. Dawno juz nie mialam usg wiec licze ze sie uda podejrzec mojego klocka. Dopadla mnie anemia, wiec pewnie dostane zastrzyki z zelaza.
Lekarz prowadzacy poprzednia ciaze 10.09 na usg oszacowal wage syna miedzy 3900 a 4100. Na IP 11.09 ginka przyjmujaca okreslila na okolo 3,5 kg. Maly urodzil sie 12.09 z waga 4020 kg wiec doktor pieknie oszacowal.
Teraz tez wiem, ze maly bedzie duzy, choc jestem szczuplejsza niz w pierwszej ciazy, mimo ze wagowo podobnie ide. Lekarka prowadzaca przewiduje ze moze maly miec finalnie 4,5 kg...
Wolalabym porod SN, ale jak sie okaze ze taki kloc to poprosze o skierowanie na CC. 4 kilowego myslalam ze nie wypcham i sie meczylam bardzo.
Ja z wyprawka tez w ciemnej d... ale wlasnie nie wiem czy jest sens kupowac male rozmiary. Pierwszy syn mial 59cm dlugosci i dlugasne szczuple nogi i w zasadzie od razu nosilismy rozmiar"60tki" bo mniejsze spioszki to mu siegaly nieco powyzej jajek i ogolnie byl za dlugi na wiekszosc newbornow