reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Ja jeszcze nie liczę, lekarz nic nie wspominał, ale jak długo nic nie czuję (przeważnie podczas dnia gdy jestem w ruchu) to kładę się na plecach i czekam, zwykle kopniaczki pojawiają się dość szybko. Chociaż na pasku mam wskazówkę, żeby zacząć liczyć...
Na USG widać pojedyncze zwapnienia łożyska. Jestem już w szpitalu. Miałam ktg i nic mi na razie nie robią

Napisane na Lenovo K10a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witaj @noriczka

Przy pierwszym dziecku ja zaczęłam stosować jak już siedziało - manduce, tera planuje kupić chustę LL, mam nadzieje, ze nam się uda moralnie
Jest fajna grupa chustowe na fb, polecam

@Prymulka cieszę się, ze wizyta udana, Gratuluje Córeczki
My tez mamy pare imion dla chłopca, ale jeszcze nie zdecydowaliśmy które

@HappyBabyMama korzystaj korzystaj, ja ciagle wspominam moja pierwsza ciąże i totalne zbijanie baków ;)))

ja swoje z chęcią oddaje i się nie stresuje, bo jakoś tak wychodzi, ze rzeczy wyglądają jak nowe, a ja za bardzo nie dbam, dziecko się wybrudzi to wybrudzi, ale jak już mam od kogoś i na oddanie to się stresuje, ech....

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki za wskazówki! W międzyczasie trochę poczytałam o nosidełkach i okazało się, że można używać jak maluch już siedzi, do tej pory sądziłam, że wcześniej... Myślę, że spróbuję znowu z chustą, może tym razem się uda ;) Z FB jestem trochę na bakier, tzn. nie używam...
Na początku wątku wyprawkowego chyba @Czoperka podała link do bardzo fajnej strony o chustowaniu (Link do: Zamotani) - jak dla mnie to skarbnica wiedzy w tym temacie :)

Muszę jakoś ogarnąć pisanie na bieżąco bo zwykle czytam na telefonie, a odpisuje na kompie, ale wtedy muszę przeglądnąć ostatnie strony od początku i czasem mi coś umyka:oops:

Zaczęłam czytać wątek wyprawkowy od początku i w końcu pozamawiać to czego mi brakuje. Przeglądnełam już ubranka po moich chłopakach i jestem mile zaskoczona bo chociaż trochę wędrowały po rodzinie/znajomych to wróciły w dobrym stanie i w dodatku okazało się, że te najmniejsze to głównie unisex i trochę kolorowo-niebieskich, więc dla dziewczynki też mogą być.

@malami25 i ja tez ✊✊✊
Ja dzis wreszcie mam wizytę, na której będzie pomiar szyjki, już myślałam,moze te 3 tyg.nigdy nie miną. Ogólnie to chyba podczas ciąży najbardziej mnie cieszy ta comiesięczna "randka" z ginekologiem i podglądanie dzieciaczka. A w międzyczasie wariuje. Zazdroszczę kobieta, które są ginekologami i codziennie mogą sobie bobasa podejrzeć.

@malaMi trzymam kciuki za Ciebie. ja mam wizytę teraz dopiero na 4.11 ale trochę się stresuje czy pessar trzyma no i to moja taśma owodniowa że to dlugo bez kontroli bo ostatnia wizyta była 7.10 i nie wiem czy to nie za długa przerwa.

mi lekarz kazał liczyć ruchy ale raczej jak czuje ze sie kręci to jakoś się nie stresuje i nie liczę jeszcze.na razie mój syn jest bardzo delikatny i nawet chyba nie dał mi bolesnego kopniaka ani razu.

u nas choroba i zęby idą więc nie bardzo mam czas i siły tutaj pisać ostatnio ale zaglądam i czytam Was :)

wróciły mi mdłości niestety i jakoś sama też kiepsko się czuję.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

@malwi85, współczuje czekającego Cie remontu i to w listopadzie...bo niestety jest coraz ciężej, chyba, ze Ty rześka jak sarenka?
emoji16.png

ja czuję się świetnie :) ale co z tego jak mi każą leżeć i się oszczędzać :( no ale skoro mam diagnozę nisko schodzące łożysko i te niewiadomego pochodzenia krwawienie/plamienie (którego na szczęście teraz nie ma) to lepiej leżeć. ale co tam mąż ogarnie ;)

Na USG widać pojedyncze zwapnienia łożyska. Jestem już w szpitalu. Miałam ktg i nic mi na razie nie robią

Napisane na Lenovo K10a40 w aplikacji Forum BabyBoom

trzymam kciuki żeby było ok :)

@noriczka fajnie że tyle ubranek uda się jeszcze wykorzystać :) ja wczoraj próbowałam jednym kliknięciem zamówić wszystkie brakujące śpioszki w hm, czyli po jakieś 6 bodziaków z krótkim, 6 z długim, jakieś pajace i spodenki i dopadła mnie lekka cenowa załamka, na razie dałam spokój, tym bardziej że to pierwszy raz jak chciałam zamówić jakieś nowe rzeczy, do tej pory szukałam tylko w sh

@malami25 i ja tez ✊✊✊
Ja dzis wreszcie mam wizytę, na której będzie pomiar szyjki, już myślałam,moze te 3 tyg.nigdy nie miną. Ogólnie to chyba podczas ciąży najbardziej mnie cieszy ta comiesięczna "randka" z ginekologiem i podglądanie dzieciaczka. A w międzyczasie wariuje. Zazdroszczę kobieta, które są ginekologami i codziennie mogą sobie bobasa podejrzeć.

powodzenia na wizycie :) doskonale Cie rozumiem, tak do ok. 20 tyg, też miałam takie schizy, bo w zeszłym roku miałam poronienie zatrzymane, dopiero na wizycie dowiedziałam się, że jest źle, więc w tej ciąży oczekiwanie na każdą wizytę było ze strachem, czy wszystko ok, po wizycie spokój, ale tak tylko przez parę dni a potem znowu nerwy, i najchętniej miałabym usg robione codziennie. a odkąd czuję ruchy udaje mi się wyluzować, choć tak naprawdę odpuszczę jak urodzę :)

@MartynaM szybko zleci do wizyty, ale jak się masz denerwować lepiej zgłosić się wcześniej, zdrowia dla młodego i siły dla Ciebie z tymi mdłościami

reklama
@malami26,trzymaj sie w tym szpitalu;)

@iryski, powodzenia ja wizycie [emoji110]

@MartynaM, tez mam wizytę 4.11 i odliczam dni [emoji16]

Dziewczyny mam pytanko co do jedzenia śledzi? Mój tato robi przepyszna zupkę śledziową, ale z cały śledzi- razem z mleczami. Ona jest ma zimno, czyli bez obróbki termicznej. Myślicie, ze moge spróbować troche, czy lepiej nie ryzykować? Ja uwielbiam głownie wodę z tej zupki, ale ona wlasnie jest wymieszana z mleczami ze śledzia. Sama nie wiem co robić, a mam straszna ochotę na te zupę [emoji58]

Do góry