reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@malami25 trzymam kciuki aby wszystko było ok :) nigdy nie słyszałam o starzejacym się łożysku...
@Marcje ja nie liczę bo dzidziuś generalnie jest aktywny. Za każdym razem jak coś zjem albo jestem głodna albo się położę. Wczoraj na noc zjadłam jabłko i to był błąd; ) za dużo witamin ;) potem wiercil się przez 1,5 godziny. U mnie tylko się sprawdziło że córka jest żywym dzieckiem. W brzuszku też dużo się ruszała. Także chyba będziemy mieli powtórkę z rozrywki :)))

reklama
@asiz, tez zamawiam u tego sprzedawcy na Allegro. Dzis przyszły wlasnie do mnie pieluszki tetrowe i szczotka z grzebyczkiem do włosów :)

@iryski,remont wciąż trwa, bo odświeżamy cały dom. Nasze pokoje juz sa zrobione, tylko musimy pojechać do ikei po szafę i komodę, wiec ciagle na walizkach i kartonach niestety;/

@malami25, mam nadzieje,ze to nic poważnego i szybko wyjdziesz ze szpitala. Trzymam kciuki[emoji110]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@malami25 trzymam kciuki za dobre wyniki badań [emoji5]

A jak to jest z tymi ruchami ? Ile ich powinno być? Jest jakaś norma? Bo moja mała kiedy ja jestem w ruchu cały dzień potrafi się cały czas nie odzywać i daje znać dopiero jak usiądę. Mam wrażenie.,że Antek był bardziej ruchliwy[emoji20]chociaż może mi się zdaje.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ja już po wizycie. Nic mi nie przepisala na te podwyższone leukocyty w moczu tylko kazała powtórzyć badanie w innym laboratorium. przepisala tylko żelazo dodatkowo, bo hemoglobina spadła. Ale ogólnie wszystko w porządku
emoji5.png
Nawet o dziwo szyjka się wydłużyla była 3,4 a jest 3,7
emoji4.png
I dzidzia ma już 1385 także sporawa. Mówi ze jak tak będzie dalej rosła to ze 4 kg na pewno będzie
emoji1.png
I wtedy nie radziłaby rodzic naturalnie, bo może być ciężko.

super, że jednak wszystko ok :) narzeczona mojego brata mega kruszyna jak szła rodzić nie wiedzała, że czeka ją poród 4 kg dziecka i urodziła naturalnie i wszystko było ok :) najgorzej jak się chyba wie

Dziewczyny liczycie ruchy płodu? Czy po prostu zwracacie uwagę, czy się rusza i już?

ja liczę i zapisuję odkąd poczułam pierwsze ruchy, ale ja jestem przewrażliwiona :) mój mały odzywa się mniej więcej co 2-3 godziny kilkoma kopnięciam, choć zdarza się, że jest kilka kopów co godzinę albo przez 3 nie ma nic

@maryqska super, że się udało :)[/QUOTE]

@malami25 trzymam kciuki żeby wszystko było ok

Kurde to moja mała na bank nie odzywa się co godzinę [emoji20]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
spokojnie to nie musi byc w każda godzinę, dziecko ma swoje pory dnia kiedy jest bardziej ruchliwe a kiedy mniej. Liczysz chyba rano i wieczorem zawsze o tej samej porze zeby wlasnie miec porównanie. Gato spokojnie nie stresuj się :) Ja mam wiercipiete ale tez ciezko mi te ruchy liczyc. Czasem czkawka jest i nie wiem cy to wiercenie czy czkawka czy kopniak. Cieżko powiedzieć.

reklama
Do góry