reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Hej dziewczyny :)

Odzywam się po małej przerwie :) Nadrabiam was cały czas na razie bedzie mi sie udawac ... Dzisiaj jestem w domku i nie wiem czy juz tak nie zostanie ... wczoraj zostałam wysłana do domu przez szefa jak mnie zobaczyl powiedzial ze mam isc do domu i mu sie nie pokazywac dopoki nie wyzdrowieje... A pracy ogolnie zostało mi tylko 3 tyg wiec nie wiem czy nie zakonczy sie szybciej ...
Pytanie do dziewczyn które biorą badz brały zelazo ... Miałyscie mocne biegunki ? i bole brzucha ? Bo ja od kilku dni nie moge juz wytrzymac strasznie ... do tego normalne przeziebienie i mnie rozłożyło ..
@urszulka202 kochana trzymaj się tam jakoś :* dbaj o dzidziusia i siebie :*

@HappyBabyMama mam tak samo jak ty mój pępek odstaje co mnie śmieszy bo zawsze był taki ładny.. a do tego jeszcze miałam kolczyka w pepeku i dziurka zaczeła mi sie rozciagac ochyda..

@MamusiaToJa ale zrobiłaś smaka na bigos kurde chyba sobie dzisiaj ugotuje :)

@brzusio dobrze ze przetrwałas ja ide robic w poniedzialek mam nadzieje ze dam rade

@aniay tez mam takie poryte sny.. coz jakos to trzeba przezyc.. nie denerwuj sie to tylko sen :*

reklama
A tak a propos wiary dzieci w bajki itp. Wczoraj mój syn zapytał : CZY BĘDZIEMY OKŁAMYWAC KAROLCIĘ CO DO MIKOŁAJA ?[emoji23]Dziewczyny jak ja się nagimnastykowałam i nadyskutowałam, żeby go przekonać, że to nie będzie kłamstwo [emoji28].

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Dobrze wnioskuję, że dasz na imię córce Karolina ? Ja od zawsze mówiłam, że jak córa to Karolinka :) mimo, że ex mojego to Karolina, ale to ideał imienia dla mnie :) a ja drugi chłopiec i zielonego pojęcia nie mam ;(

@marlena:) ty nie bigosy, tylko odpoczywaj kochana! A co z waszą przeprowadzką ?

Cześć dziewczyny :-) U mnie bez zmian,syn chory nadal, mnie od wczoraj boli gardło..
Ehh...

Na dodatek śniło mi się,że coś mi się stało i wzięli mnie na cc, jak już odzyskałam przytomność i wyszłam że szpitala, patrzę,a tu dziecko już prawie siada, myślę sobie, że chyba było źle ze mną i długo musiałam leżeć. Chciałam dziecku zmienić pieluszke, a tam siusiak,no w szoku byłam, bo nastawialam się na córeczkę. No ale nic. Patrzę na akt urodzenia, a tam mąż wybrał sam imię - Jan. No myślałam, że padne! Jak mógł wybrać imię inne, niż chciałam? Ehh... Zmeczylam się tym snem [emoji39]

Hej dziewczyny [emoji4]

Shaer mam pytanko apropos swędzenia, miałaś jakas wysypkę czy tylko swedzialo?
Ja mam jakas wysypkę na łykach i drugi dzien swędzi.. Dzis w nocy książkę o 4 czytałam, bo zasnąć nie mogłam.

Marlena ja biorę żelazo i powiem Ci, ze z tygodnia na tydzień mam coraz lepiej ze swoim układem pokarmowym. Na początku miałam zaparcia i zalatwialam się na czarno a teraz juz to jakos zaczyna wyglądać. Staram sie co drugi dzien owsiankę na śniadanie. Błonnik sie przyda. Kantonie sobie mieszankę wszystkich dostępnych płatków: górskie, zbożowe, orkiszowe, ryżowe itepe i do tego rodzynki i żurawina. Mieszam to w dużej misce i potem trzymam w sloikach. Rano gotuje z woda i dodaje banana [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny [emoji4]

Shaer mam pytanko apropos swędzenia, miałaś jakas wysypkę czy tylko swedzialo?
Ja mam jakas wysypkę na łykach i drugi dzien swędzi.. Dzis w nocy książkę o 4 czytałam, bo zasnąć nie mogłam.

Marlena ja biorę żelazo i powiem Ci, ze z tygodnia na tydzień mam coraz lepiej ze swoim układem pokarmowym. Na początku miałam zaparcia i zalatwialam się na czarno a teraz juz to jakos zaczyna wyglądać. Staram sie co drugi dzien owsiankę na śniadanie. Błonnik sie przyda. Kantonie sobie mieszankę wszystkich dostępnych płatków: górskie, zbożowe, orkiszowe, ryżowe itepe i do tego rodzynki i żurawina. Mieszam to w dużej misce i potem trzymam w sloikach. Rano gotuje z woda i dodaje banana [emoji4]

To może ja nie moge akurat tego przyjmowac ... Odstawilam na razie bo sie nie chce jeszcze bardziej meczyc

@ankamaz tak planujemy Karolinę[emoji4]
@Danutka24 zdróweczka [emoji9] i Ciebie też dopadły ciążowe sny [emoji4]
@marlena zdrowiej również [emoji4]a co do dziurki po kolczyku w pępku, to później jeszcze ściemnieje i nie będzie wyglądać zbyt wyjściowo. Wiem, bo też mam i przy Antku już przerobiłam. Natomiast po porodzie wraca do normy.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Marlena a jaką dawkę przyjmujesz?
Jesli miałaś niską hemoglobinę, to powinnaś brać. Organizm z czasem się przyzwyczai. Ale warto żebyś dietę w błonnik i rożne ziarna wzbogaciła. Bigos moim zdaniem odpada, bo jest za ciężki.

hej dziewczyny!
Wracam do Was po dłuższej przerwie.
Nie sposób Was nadrobić. Strasznie dużo piszecie :happy2:
Zmęczona po tych ciężkich 2 tygodniach pracy ale szczęśliwa, że wszystko dobrze poszło i udało się zrealizować :-) :) teraz odpoczywam i tylko będę zaglądać kontrolnie do lokalu.
Mam nadzieję, że u Was wszystko ok. I że dzidziusie mają się dobrze :happy2:
ja mimo intensywnych 2 tygodni czuje się bardzo dobrze.
W ostatnim czasie kupiliśmy już parę rzeczy dla Synka. Łóżeczko z przewijakiem w komplecie, wanienkę anatomiczną ze stelażem i trochę ubranek. Wózek zostawiamy na koniec. A ubranka uwielbiam kupować szczególnie:laugh2: ale pewnie każda z Was tak ma ...

reklama
a i jeszcze jedno...czy któraś z Was miała na typ etapie ciąży ze schudła? bo u mnie poszło 2 kg w dół od 8 września. A normalnie jem, nie wymiotuje itp

Do góry