reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Hej dziewczyny :)

Odzywam się po małej przerwie :) Nadrabiam was cały czas na razie bedzie mi sie udawac ... Dzisiaj jestem w domku i nie wiem czy juz tak nie zostanie ... wczoraj zostałam wysłana do domu przez szefa jak mnie zobaczyl powiedzial ze mam isc do domu i mu sie nie pokazywac dopoki nie wyzdrowieje... A pracy ogolnie zostało mi tylko 3 tyg wiec nie wiem czy nie zakonczy sie szybciej ...
Pytanie do dziewczyn które biorą badz brały zelazo ... Miałyscie mocne biegunki ? i bole brzucha ? Bo ja od kilku dni nie moge juz wytrzymac strasznie ... do tego normalne przeziebienie i mnie rozłożyło ..
@urszulka202 kochana trzymaj się tam jakoś :* dbaj o dzidziusia i siebie :*

@HappyBabyMama mam tak samo jak ty mój pępek odstaje co mnie śmieszy bo zawsze był taki ładny.. a do tego jeszcze miałam kolczyka w pepeku i dziurka zaczeła mi sie rozciagac ochyda..

@MamusiaToJa ale zrobiłaś smaka na bigos kurde chyba sobie dzisiaj ugotuje :)

@brzusio dobrze ze przetrwałas ja ide robic w poniedzialek mam nadzieje ze dam rade

@aniay tez mam takie poryte sny.. coz jakos to trzeba przezyc.. nie denerwuj sie to tylko sen :*

reklama
A tak a propos wiary dzieci w bajki itp. Wczoraj mój syn zapytał : CZY BĘDZIEMY OKŁAMYWAC KAROLCIĘ CO DO MIKOŁAJA ?[emoji23]Dziewczyny jak ja się nagimnastykowałam i nadyskutowałam, żeby go przekonać, że to nie będzie kłamstwo [emoji28].

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Dobrze wnioskuję, że dasz na imię córce Karolina ? Ja od zawsze mówiłam, że jak córa to Karolinka :) mimo, że ex mojego to Karolina, ale to ideał imienia dla mnie :) a ja drugi chłopiec i zielonego pojęcia nie mam ;(

@marlena:) ty nie bigosy, tylko odpoczywaj kochana! A co z waszą przeprowadzką ?

Cześć dziewczyny :-) U mnie bez zmian,syn chory nadal, mnie od wczoraj boli gardło..
Ehh...

Na dodatek śniło mi się,że coś mi się stało i wzięli mnie na cc, jak już odzyskałam przytomność i wyszłam że szpitala, patrzę,a tu dziecko już prawie siada, myślę sobie, że chyba było źle ze mną i długo musiałam leżeć. Chciałam dziecku zmienić pieluszke, a tam siusiak,no w szoku byłam, bo nastawialam się na córeczkę. No ale nic. Patrzę na akt urodzenia, a tam mąż wybrał sam imię - Jan. No myślałam, że padne! Jak mógł wybrać imię inne, niż chciałam? Ehh... Zmeczylam się tym snem [emoji39]

Hej dziewczyny [emoji4]

Shaer mam pytanko apropos swędzenia, miałaś jakas wysypkę czy tylko swedzialo?
Ja mam jakas wysypkę na łykach i drugi dzien swędzi.. Dzis w nocy książkę o 4 czytałam, bo zasnąć nie mogłam.

Marlena ja biorę żelazo i powiem Ci, ze z tygodnia na tydzień mam coraz lepiej ze swoim układem pokarmowym. Na początku miałam zaparcia i zalatwialam się na czarno a teraz juz to jakos zaczyna wyglądać. Staram sie co drugi dzien owsiankę na śniadanie. Błonnik sie przyda. Kantonie sobie mieszankę wszystkich dostępnych płatków: górskie, zbożowe, orkiszowe, ryżowe itepe i do tego rodzynki i żurawina. Mieszam to w dużej misce i potem trzymam w sloikach. Rano gotuje z woda i dodaje banana [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny [emoji4]

Shaer mam pytanko apropos swędzenia, miałaś jakas wysypkę czy tylko swedzialo?
Ja mam jakas wysypkę na łykach i drugi dzien swędzi.. Dzis w nocy książkę o 4 czytałam, bo zasnąć nie mogłam.

Marlena ja biorę żelazo i powiem Ci, ze z tygodnia na tydzień mam coraz lepiej ze swoim układem pokarmowym. Na początku miałam zaparcia i zalatwialam się na czarno a teraz juz to jakos zaczyna wyglądać. Staram sie co drugi dzien owsiankę na śniadanie. Błonnik sie przyda. Kantonie sobie mieszankę wszystkich dostępnych płatków: górskie, zbożowe, orkiszowe, ryżowe itepe i do tego rodzynki i żurawina. Mieszam to w dużej misce i potem trzymam w sloikach. Rano gotuje z woda i dodaje banana [emoji4]

To może ja nie moge akurat tego przyjmowac ... Odstawilam na razie bo sie nie chce jeszcze bardziej meczyc

@ankamaz tak planujemy Karolinę[emoji4]
@Danutka24 zdróweczka [emoji9] i Ciebie też dopadły ciążowe sny [emoji4]
@marlena zdrowiej również [emoji4]a co do dziurki po kolczyku w pępku, to później jeszcze ściemnieje i nie będzie wyglądać zbyt wyjściowo. Wiem, bo też mam i przy Antku już przerobiłam. Natomiast po porodzie wraca do normy.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Marlena a jaką dawkę przyjmujesz?
Jesli miałaś niską hemoglobinę, to powinnaś brać. Organizm z czasem się przyzwyczai. Ale warto żebyś dietę w błonnik i rożne ziarna wzbogaciła. Bigos moim zdaniem odpada, bo jest za ciężki.

hej dziewczyny!
Wracam do Was po dłuższej przerwie.
Nie sposób Was nadrobić. Strasznie dużo piszecie :happy2:
Zmęczona po tych ciężkich 2 tygodniach pracy ale szczęśliwa, że wszystko dobrze poszło i udało się zrealizować :-) :) teraz odpoczywam i tylko będę zaglądać kontrolnie do lokalu.
Mam nadzieję, że u Was wszystko ok. I że dzidziusie mają się dobrze :happy2:
ja mimo intensywnych 2 tygodni czuje się bardzo dobrze.
W ostatnim czasie kupiliśmy już parę rzeczy dla Synka. Łóżeczko z przewijakiem w komplecie, wanienkę anatomiczną ze stelażem i trochę ubranek. Wózek zostawiamy na koniec. A ubranka uwielbiam kupować szczególnie:laugh2: ale pewnie każda z Was tak ma ...

reklama
a i jeszcze jedno...czy któraś z Was miała na typ etapie ciąży ze schudła? bo u mnie poszło 2 kg w dół od 8 września. A normalnie jem, nie wymiotuje itp

Do góry