reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Aniay, no właśnie o tym pisałam, że ja generalnie dodałabym miód i cytrynę na końcu jak ostygnie. Ale słusznie zwróciła uwagę @MiMeMi że wtedy może nie wytrzymać 2 tyg i się zepsuć.

reklama
Aniay, no właśnie o tym pisałam, że ja generalnie dodałabym miód i cytrynę na końcu jak ostygnie. Ale słusznie zwróciła uwagę @MiMeMi że wtedy może nie wytrzymać 2 tyg i się zepsuć.

Miod sie nie popsuje, mozna go dodac jak temperatura plynu jest ponizej 40 stopni. Bo wtedy jest to bezpieczne dla składników odrzywczych w nim zawartych a miod z zasady sie nie psuje. Cytryne chyba najlepiej wciskac na swiezo. Ale jak do goracej herbaty to i tak kicha.

Aniay, wiem wiem :) dlatego wlaśnie zastanawiam się czy warto kupować sok z dzikiej róży. Pasteryzacja też na pewno pozbawia witaminy C. Więc poza jedzeniem owoców na surowo nie za bardzo widzę inną opcję wykorzystania wit C z dzikiej róży a szkoda, bo ma jej mnóstwo.

Aniay, wiem wiem :) dlatego wlaśnie zastanawiam się czy warto kupować sok z dzikiej róży. Pasteryzacja też na pewno pozbawia witaminy C. Więc poza jedzeniem owoców na surowo nie za bardzo widzę inną opcję wykorzystania wit C z dzikiej róży a szkoda, bo ma jej mnóstwo.
Pasteryzacja w niskiej temperaturze nie powinna zabijac wit C.
A natka pietruszki? To bomba witaminowa.

Cześć dziewczyny. Kciuki za dzisiejsze wizyty. Ola kawał chłopa z Szymona [emoji3]
KolorowaMama pomysłowa córeczka. Zdrówka dla niej.
Co do witamin c ja porobiło syropy z malin na koniec mca planuje syropy z pigwy. Owoce pigwy mają więcej Wit c niż cytryną. W zeszłym roku syrop z pigwy do herbaty nie raz ratował nam życie.
Pogoda mnie wykańczanie drugi dzień nie mam sily na nic...zdarza mi się nawet kimnac w dzień czego nie mam w zwyczaju. W nocy spać nie mogę i nadrabiam w dzień. Młody w brzuchu szaleje co już widać na zewnątrz jak brzuch faluje. Ogólnie już mi ciężko się robi a tu jeszcze prawie 4 mce.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czesc dziewczyny, wieki temu tu nie zagladalam z powodu wyjazdu i teraz staram sie nadrobic[emoji4]
Obecnie 20 tydz ciazy i martwi mnie bardzo podniesiony puls. Nigdy nie spada ponizej 90 a czesto siega ponad 100 nawet do 130. Towarzysza temu dusznosci. Cisnienie w normie lub niskie. Badania ok. Czy powinnam sie martwic i czy moze to zaszkodzic maluszkowi? Czy któraś ma lub miala podobnie?

Do góry