reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
@KIKI83 dziekuje. Jakos dla mnie nie ma roznicy co wpisane w akcie urodzenia. Czy Warszawa czy Kozie Bobki. Raczej bede na NFZ

Ja dzis po badaniu. Szyjka dluga, ale cos miekkawa. Mam zwolnic tempo, nie myc okien i nie cwiczyc i na razie szlaban na seks. Kontrola za 3 tyg i w najgorszym wypadku pessar. Na pocieszenie dostalam info, ze skoro w poprzedniej ciazy byly podobne problemy a dojechalam prawie do 41tyg to powinnam dac rade. Moze taka moja uroda ale warto miec pod kontrola.
M sie przejal (bedzie wiecej pomagal moze)

Przede mna byla dziewczyna z miesniakami macicy w ciazy i starsznie plakala. Bylo mi jej bardzo zal, bo pewnie nie uslyszala nic dobrego. I mam skierowanie na glukoze plus siusie. Krew ok, troche opadl hematokryt ponizej granicy ale nie jest zle. Zabawne bo w ciazy zawsze mam najlepsze wyniki

Ja ostatnio mam jakiś opad, na wszystko. Nie chce mi się sprzątać,gotować,nic mi się nie chce...
Synek biegusiem dziś do przedszkola, taki podekscytowany,a w przedszkolu mi się też rozkleił. On chce do mamy i basta. No masakra. Mnie dziś nawet to nie ruszyło (wyrodna matka). Stawiam na to,że miał chwilowe zaćmienie :-)
Dziś znów ubytki w portfelu, komitet, ubezpieczenie i podręcznik... I dwie stówy w d..pie...
Ehhh...

Małe fika w nocy,co zmienię pozycje to chyba go budzę ;-)

Witam sie :)
U mnie ciężka noc Maja wstawała zle sie czuła, wczoraj miała rozwolnienie w nocy bolał ja brzuszek wiec były kombinacje a dzis wstała całkiem zdrowa.
Czuje sie jak zombie z niewyspania.

Dziewczyny powodzenia na wizytach!
Powodzenia ! [emoji5]

@marlena:) ja niestety nie wizytuje :p ale pobiegnę jak tylko bede w pl

Pokaże wam jak moja ciąża udziela sie córce [emoji12] weszłam zgasić jej lampkę wczoraj i zastałam taki widok[emoji23]
1473757480-5wiqws.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witam sie :)
U mnie ciężka noc Maja wstawała zle sie czuła, wczoraj miała rozwolnienie w nocy bolał ja brzuszek wiec były kombinacje a dzis wstała całkiem zdrowa.
Czuje sie jak zombie z niewyspania.

Dziewczyny powodzenia na wizytach!
Powodzenia ! [emoji5]

@marlena:) ja niestety nie wizytuje :p ale pobiegnę jak tylko bede w pl

Pokaże wam jak moja ciąża udziela sie córce [emoji12] weszłam zgasić jej lampkę wczoraj i zastałam taki widok[emoji23]
1473757480-5wiqws.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Musiałam coś poknocic :D Na telefonie to własnie sie tak wszystko czyta :)
Ale to będziesz miała juz na zapas kciuki :)

Wczoraj miałam nieciekawą sytuację. Pojechaliśmy z moim M na zakupy aby porozglądać się za wózkami. Odwiedziliśmy kilka sklepów. W pewnym momencie zakręciło mi się w głowie, złapałam się czegoś, chyba jakieś łóżeczko i mowie do mojego M że mi słabo i muszę wyjść na dwór. W tym momencie zrobiło mi się czarno przed oczami, zrobiłam się cała mokra. M zdążył mnie chwycić żebym nie upadla. Wyprowadził mnie na dwór i od razu usiadłam na chodniku. Z 10 min dochodziłam do siebie. Gdybym była sama to na pewno bym zemdlała i się przewróciła. Pierwszy raz mi się takie coś zdarzyło. Nie wiem dlaczego, ale podejrzewam ze to może być przez te upały...

Czesc, witam sie nieprzytomna. Teraz u mnie zaczynaja sie nieprzespane noce.
Co chwile sie budze, zanim zasne to sie mózg wylaczyc nie chce a do tego wieczne sny.
Od rana moje.male zdecydowalo ze sniadanie nie zostanie w zoladku. Wiec miałam dodatkowa atrakcje.
Oby reszta dnia była lepsza.

Hej dziewczyny. Czytam was regularnie ale u mnie nic nowego wiec ostatnio nie pisalam. Maluszek fika koziolki, sluchamy serduszka, wszystko wyglada ok. Moj syn chodzi do szkoly i zaczal szkole polska sobotnia. Ciesze sie bardzo ze u was w miare ok. Oczywiscie nie pamietam co kto pisal wiec pogratuluje wam dzieciaczkow i zycze powodzenia na przyszlosc.
@Shaer tak to ja chcialam pieska. Ciesze sie ze juz sie za niego zabralas. Czekam na foto jak skonczysz [emoji6]

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

"askkka2 nie wiem czy to przez pogodę ja w poprzedniej ciąży też parę razy zemdlałam najczęściej w sklepie i była to zima więc nie wina upału, moja gin mówiła że ciąża to jednak spore obciążenie dla organizmu i to może być przyczyną jeśli wyniki są ok i nie zdarza się często to nie jest to powód do niepokoju. Najlepiej odrazu usiąść jak czujesz że robi się słabo oj ja często siedziałam na podłodze w kauflandzie:D

reklama
Witam sie kochane ja już pomału swiruje jutro połówkowe mam pietra .Upały daje znaki nie tylko wam słabo i ciemno przed oczami też mi sie robi.Ruchy czuje już w miarę regularne .Jak naranie -7 kilo wiec nie rośniemy i mogła bym przytyć jak najmniej bo mnie sporo jest .Nic jeszcze nie kupiłam ani nie przywiozłam do dzidzi tak myśle że w pazdzierniku zacznę .

Do góry