reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Czesc dziewczyny. Ciezko was nadrobić a miałam dzisiaj dzień pelen wrazen I szalenstw. Wizyta u babci pozniej u najlepsiejszej przyjaciolki pozniej zakupy I sushi którym sie objadlam do nieprzytomnosci prawie, córa też.
A na koniec wyczesywanie wszy. Niby wszystkie martwe ale mam przynajmniej tydzien zabawy zanim sie wszystkich pozbede.

Nawiazujac do histori zachodzenia w ciaze to ja dwa albo trzy miesiace przed pozytywnym testem usłyszałam ze niewiadomo czy moge jeszcze zajść w ciaze. W dniu spodziewanej miesiaczki dostałam plamienia ale cos mnie tknelo ze poza krwia jest mnóstwo sluzu, stwierdziłam że raz sie żyje I po 10 dniach wyszedl test pozytywny. Trzeci cykl staran, 50cio dniowy, wiec szok I duzo szczescia.

Co do krwi pepowinowej to nic nie wiem ale mnie nie stac.
Bałam sie dzis ze cos sie maluchowi stalo bo mi "spadl" w miednice ale teraz sieznowu rozpycha u gory wiec odetchnelam z ulga.

reklama
@malina4444 gratuluję synka :) no i śliczne zdjęcie ;) dlatego ja nawet jakbym poznała płeć na pierwszych prenatalnych to bym się zbyt mocno nie nastawiała bo bałabym się rozczarowania. Póki co nie wiem kto siedzi u mnie w brzuchu, może dowiem się 25 sierpnia ;)
@Shaer ale super niespodziankę zrobił Ci mąż :)
No i zapomniałam co miałam jeszcze napisać :p

@Danutka24 a co z wyprawką, kolekcja uni? Też jestem pełna podziwu, że wytrzymałaś!
@Shaer super, że mąż postarał się:wink:
Wszystko mam po starszym, wiele jest tam uni. Kombinezonik do szpitala i śpiochy mam białe ;-) Zawsze zerkam na ekran,ale zwykle patrzę jak serduszko pracuje,na zastawki itp [emoji6] Staram się nie patrzeć i nie domyślać, bo jeszcze mi się coś przywidzi i dopiero będzie kanał :-)

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Malina a powiedz mi druga cesarka dlaczego? Bo mialas pierwsza cesarke?
Chce rozpoznac sie w temacie, bo ja jestem po CC i zastanawiam sie czy mam wybor?

Danutka rowniez podziwiam zaparcie w kwesti pluci;)
Swoja droga ja bym tez tak chciala ale moja ciekawosc wygrywa hihi

Witam cie Myleenex;)

Co do krwi pepowinowej to mi sie kiedys obilo ze ok, pobierasz itd ....ale w Polsce niema osrodka czy specjalistow by to pozniej w razie czego wykorzystac...czy jakos tak...
Tylko niewiem jak ta informacja ma sie do rzeczywistosci...
Ja dam sobie spokoj z tym...

Kochane nadrobię Was jutro bo dzis padam na twarz od rana w rozjazdach. Na 11:30 byliśmy w kinie na finding dory 3D, pozniej małe zakupy, dla kropeczki rownież kupiłam bodziaki i skarpetki [emoji7] pozniej pojechaliśmy do m&m world :) zeszliśmy całe centrum Londynu, wracając zahaczyliśmy o Tower Bridge i dopiero wróciliśmy. Spokojnej nocy wam życzę.
1471209239-4pl00y.jpeg

Dorzucam moja ulubiona fotkę z królestwa m&m [emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Aniay co oznacza ze myślałaś, ze maluch "spadł " w miednice? Jakos nisko czułaś ruchy? Ja ruchy bobaska czuje tuż nad wzgórkiem łonowym, jakies 5 cm, to jest ok?? [emoji23]

Dzis miałam cudną przygodę, bo kiedy położyłam sie obok narzeczonego maluszek zaczął się ruszać. Przyłożyłam rękę tatuśka do brzucha myśląc, ze jak zawsze nic z tego nie bedzie i maluszek przestanie się ruszać po jednym puknięciu. A tu niespodzianka!! Ruchów chyba z dziesięć, az zakręciło mi się w głowie od tego. Czułam nie tylko puknięcia jak wcześniej ale po prostu jak maluszek się we mnie porusza i mój narzeczony ze mną [emoji4] piękne uczucie ale tez mega dziwne.. [emoji173]️

Witam nową mamusię. Ciekawe ze dowiedziałaś sie w 13 tc ! [emoji4] lekarz na pewno uspokoi Cię, ze dzieciaczkowi nic nie bedzie z powodu braku kwasu foliowego.

Malina bedzie synuś, gratuluję. Jestem pewna, ze chwilka oswojenia się z myślą i bedziesz zadowolona [emoji4] zdjęcie świetne [emoji171]

Dobranoc !

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witaj Nowa Mamo
No i dzis jestem pierwsza! Juz nie moge spac :( Ogladalismy wieczorem Superman kontra Batman. Straszna chala. Nie polecam
Okropecznie czekam na nowy film Tima Burtona "Osobliwy Dom Pani Peregrin" . Ksiazke jak dorwe to tez poczytam bo ma niezle recenzje.

Lindia
Oj ale szybko Twoj facet zostal dziadkiem! Ja w w jego wieku zostane mama ( po raz drugi) dopiero, ale moja kolezanka z podstawowki z klasy tez juz jest babcia :)

Ja dzis zegnam mojego m na prawie dwa tygodnie. Oj odczuje pustke po jego wyjezdzie. Zaplanuje w jakis dzien wizyte w zoo i na molo, ale juz mnie wyjscia mniej ciesza bo czuc jesien w powietrzu i taki jakis chlod..
I sama mysl o powrocie do domu powoduje u mnie jakis odrzut wewnetrzny. Mam nadzieje, ze uda nam sie zalatwic formalnosci, przeprowadzic sie i jakoa urzadzic przed porodem.

reklama
Druga sie melduje z rana M do pracy a ja spać nie mogę .LINDIA u nas też różnica 13 lat tylko że ja mam 32 a mój m 45 lat.ale jestem z nim mega szczęśliwa i chyba o to w z wiązku chodzi a nie kto ile ma lat.

Do góry