reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Czesc dziewczyny. Ciezko was nadrobić a miałam dzisiaj dzień pelen wrazen I szalenstw. Wizyta u babci pozniej u najlepsiejszej przyjaciolki pozniej zakupy I sushi którym sie objadlam do nieprzytomnosci prawie, córa też.
A na koniec wyczesywanie wszy. Niby wszystkie martwe ale mam przynajmniej tydzien zabawy zanim sie wszystkich pozbede.

Nawiazujac do histori zachodzenia w ciaze to ja dwa albo trzy miesiace przed pozytywnym testem usłyszałam ze niewiadomo czy moge jeszcze zajść w ciaze. W dniu spodziewanej miesiaczki dostałam plamienia ale cos mnie tknelo ze poza krwia jest mnóstwo sluzu, stwierdziłam że raz sie żyje I po 10 dniach wyszedl test pozytywny. Trzeci cykl staran, 50cio dniowy, wiec szok I duzo szczescia.

Co do krwi pepowinowej to nic nie wiem ale mnie nie stac.
Bałam sie dzis ze cos sie maluchowi stalo bo mi "spadl" w miednice ale teraz sieznowu rozpycha u gory wiec odetchnelam z ulga.

reklama
@malina4444 gratuluję synka :) no i śliczne zdjęcie ;) dlatego ja nawet jakbym poznała płeć na pierwszych prenatalnych to bym się zbyt mocno nie nastawiała bo bałabym się rozczarowania. Póki co nie wiem kto siedzi u mnie w brzuchu, może dowiem się 25 sierpnia ;)
@Shaer ale super niespodziankę zrobił Ci mąż :)
No i zapomniałam co miałam jeszcze napisać :p

@Danutka24 a co z wyprawką, kolekcja uni? Też jestem pełna podziwu, że wytrzymałaś!
@Shaer super, że mąż postarał się:wink:
Wszystko mam po starszym, wiele jest tam uni. Kombinezonik do szpitala i śpiochy mam białe ;-) Zawsze zerkam na ekran,ale zwykle patrzę jak serduszko pracuje,na zastawki itp [emoji6] Staram się nie patrzeć i nie domyślać, bo jeszcze mi się coś przywidzi i dopiero będzie kanał :-)

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Malina a powiedz mi druga cesarka dlaczego? Bo mialas pierwsza cesarke?
Chce rozpoznac sie w temacie, bo ja jestem po CC i zastanawiam sie czy mam wybor?

Danutka rowniez podziwiam zaparcie w kwesti pluci;)
Swoja droga ja bym tez tak chciala ale moja ciekawosc wygrywa hihi

Witam cie Myleenex;)

Co do krwi pepowinowej to mi sie kiedys obilo ze ok, pobierasz itd ....ale w Polsce niema osrodka czy specjalistow by to pozniej w razie czego wykorzystac...czy jakos tak...
Tylko niewiem jak ta informacja ma sie do rzeczywistosci...
Ja dam sobie spokoj z tym...

Kochane nadrobię Was jutro bo dzis padam na twarz od rana w rozjazdach. Na 11:30 byliśmy w kinie na finding dory 3D, pozniej małe zakupy, dla kropeczki rownież kupiłam bodziaki i skarpetki [emoji7] pozniej pojechaliśmy do m&m world :) zeszliśmy całe centrum Londynu, wracając zahaczyliśmy o Tower Bridge i dopiero wróciliśmy. Spokojnej nocy wam życzę.
1471209239-4pl00y.jpeg

Dorzucam moja ulubiona fotkę z królestwa m&m [emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Aniay co oznacza ze myślałaś, ze maluch "spadł " w miednice? Jakos nisko czułaś ruchy? Ja ruchy bobaska czuje tuż nad wzgórkiem łonowym, jakies 5 cm, to jest ok?? [emoji23]

Dzis miałam cudną przygodę, bo kiedy położyłam sie obok narzeczonego maluszek zaczął się ruszać. Przyłożyłam rękę tatuśka do brzucha myśląc, ze jak zawsze nic z tego nie bedzie i maluszek przestanie się ruszać po jednym puknięciu. A tu niespodzianka!! Ruchów chyba z dziesięć, az zakręciło mi się w głowie od tego. Czułam nie tylko puknięcia jak wcześniej ale po prostu jak maluszek się we mnie porusza i mój narzeczony ze mną [emoji4] piękne uczucie ale tez mega dziwne.. [emoji173]️

Witam nową mamusię. Ciekawe ze dowiedziałaś sie w 13 tc ! [emoji4] lekarz na pewno uspokoi Cię, ze dzieciaczkowi nic nie bedzie z powodu braku kwasu foliowego.

Malina bedzie synuś, gratuluję. Jestem pewna, ze chwilka oswojenia się z myślą i bedziesz zadowolona [emoji4] zdjęcie świetne [emoji171]

Dobranoc !

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witaj Nowa Mamo
No i dzis jestem pierwsza! Juz nie moge spac :( Ogladalismy wieczorem Superman kontra Batman. Straszna chala. Nie polecam
Okropecznie czekam na nowy film Tima Burtona "Osobliwy Dom Pani Peregrin" . Ksiazke jak dorwe to tez poczytam bo ma niezle recenzje.

Lindia
Oj ale szybko Twoj facet zostal dziadkiem! Ja w w jego wieku zostane mama ( po raz drugi) dopiero, ale moja kolezanka z podstawowki z klasy tez juz jest babcia :)

Ja dzis zegnam mojego m na prawie dwa tygodnie. Oj odczuje pustke po jego wyjezdzie. Zaplanuje w jakis dzien wizyte w zoo i na molo, ale juz mnie wyjscia mniej ciesza bo czuc jesien w powietrzu i taki jakis chlod..
I sama mysl o powrocie do domu powoduje u mnie jakis odrzut wewnetrzny. Mam nadzieje, ze uda nam sie zalatwic formalnosci, przeprowadzic sie i jakoa urzadzic przed porodem.

reklama
Druga sie melduje z rana M do pracy a ja spać nie mogę .LINDIA u nas też różnica 13 lat tylko że ja mam 32 a mój m 45 lat.ale jestem z nim mega szczęśliwa i chyba o to w z wiązku chodzi a nie kto ile ma lat.

Do góry