reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

A ja dziś sie wyspałam nic mnie niebolało kolano mąż mi posmarował mascią diabelskim pazurem ziołwą i o dziwo przeszło fajna maść na bóle kręgosłupa polecam.

reklama
Dzień dobry kochane!

Ja tez dzis spac nie moge, jak do pracy trzeba iść m, to z łóżka zwlec sie nie moge, a jak wolne to spac mi sie nie chce[emoji58]

Cześć Myleenex, gratuluje:) z tego co sie dowiedziałam jak zaszłam w ciąże niespodziewanie, kwas foliowy bierze sie zapobiegawczo, bo ogólnie słabo sie wchłania. Wiele kobiet dowiaduje sie późno, nie bierze i wszytsko w porządku z dzidzia, u Ciebie na pewno tez tak bedzie:) Co lekarz Ci na Usg powiedział?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Aniay co oznacza ze myślałaś, ze maluch "spadł " w miednice? Jakos nisko czułaś ruchy? Ja ruchy bobaska czuje tuż nad wzgórkiem łonowym, jakies 5 cm, to jest ok?? [emoji23]

Dzis miałam cudną przygodę, bo kiedy położyłam sie obok narzeczonego maluszek zaczął się ruszać. Przyłożyłam rękę tatuśka do brzucha myśląc, ze jak zawsze nic z tego nie bedzie i maluszek przestanie się ruszać po jednym puknięciu. A tu niespodzianka!! Ruchów chyba z dziesięć, az zakręciło mi się w głowie od tego. Czułam nie tylko puknięcia jak wcześniej ale po prostu jak maluszek się we mnie porusza i mój narzeczony ze mną [emoji4] piękne uczucie ale tez mega dziwne.. [emoji173]️

Witam nową mamusię. Ciekawe ze dowiedziałaś sie w 13 tc ! [emoji4] lekarz na pewno uspokoi Cię, ze dzieciaczkowi nic nie bedzie z powodu braku kwasu foliowego.

Malina bedzie synuś, gratuluję. Jestem pewna, ze chwilka oswojenia się z myślą i bedziesz zadowolona [emoji4] zdjęcie świetne [emoji171]

Dobranoc !

Ja ruchow nie czuje jeszcze :( może czasem cos tam ale chyba raczej sobie wmawiam.
Mam na samym przodzie blizne od wzgorka do pepka I tym sobie to tlumacze.
Ja tylko czuje ucisk. Czasem pi lewej stronie czasem po prawej albo po obu tak jakby sie dziecko rozciagalo. A wczoraj ten nacisk miałam na samym dole tak jakby mi sie w miednicy jak w kolysce ulozylo.

Szczerze to jestem z każdym dniem bardziej przestraszona tym brakiem ruchow, boje sie ze jutro na usg dowiem sie czegoś złego I probuje sie jakos pocieszac tym co moge.

Przepraszam ze tak smutam od rana. Dzis sie przynajmniej wyspalam jak susel. Zycze wszystkim udanego poniedziałku.

Trzecia....Witam Was z rana... Ja wyspalam sie calkiem, calkiem, ale generalnie wstaje w okolicach 7 rano i klade sie dosc wczesnie...Mam kosciol w okolicy, wiec bede musiala sie nastawic na procesje i spiewy wokol mojego domu...Tez jestem ciekawa jak nasza Czoperka sie miewa Ostatnio cos nie widze Kiki? Zycze Wam kochane udanego i slonecznego dnia...
@Shaer tez odczuwam juz taka jesien, ale w koncu to juz druga polowa sierpnia...

Dzień dobry :* ja też już nie śpię bo synek się już obudził. A dzisiaj jestem wyjątkowo niewyspana i obolała :/
@aniay na pewno wszystko jest w porządku. A nie masz może łożyska na przedniej ścianie? Bo to amortyzuje ruchy dziecka i słabo je czuć i chyba też później. A jutro na usg zobaczysz brykającego malucha :)
Dziewczyny ja też czuję już jesień niestety :/ zaraz się zrobi szaro, buro i depresyjnie :/ chociaż podobno mają wrócić ciepłe dni.

Hej dziewczynki :) @Anula0000 jestem jestem :) przepraszam za ciszę od paru dni ale sa dni wolne i spędzamy je mega rodzinnie, tez powoli jak Wy zaczynam odczuwać magię 2. Trymestru i syndrom wicia gniazda;) Postanowiłam ze do przyjścia malucha na świat posprzatam i oczyszcze z niepotrzebnych rzeczy szafy wszystkie - zaczęłam od pokoju synka ;)

A tak to u mnie nic sie nie dzieje. Dzis 16 tc - ruchów na razie nie czuje, jedyne co to moje piersi ciagle rosną i rosną i rosną! Szok po prostu jakie mam juz giganty [emoji23]

Trzymajcie sie ciepło moje kochane [emoji8]

Malina a powiedz mi druga cesarka dlaczego? Bo mialas pierwsza cesarke?
Chce rozpoznac sie w temacie, bo ja jestem po CC i zastanawiam sie czy mam wybor?

Danutka rowniez podziwiam zaparcie w kwesti pluci;)
Swoja droga ja bym tez tak chciala ale moja ciekawosc wygrywa hihi

Witam cie Myleenex;)

Co do krwi pepowinowej to mi sie kiedys obilo ze ok, pobierasz itd ....ale w Polsce niema osrodka czy specjalistow by to pozniej w razie czego wykorzystac...czy jakos tak...
Tylko niewiem jak ta informacja ma sie do rzeczywistosci...
Ja dam sobie spokoj z tym...
Moja koleżanka, rodzi we wrześniu i teraz w lipcu na usg miala sprawdzana grubosc blizny po cc. Rodzila 4 lata temu blizne ma 5mm grubosci, wiec dostala pozwolenie na porod sn. Mi lekarz powiedział, ze generalnie nie ma przeciwskazan do sn po cc, ale moja budowa ciala, moze utrudnic porod. Bede jeszcze z nim o tym rozmawiac mam czas. W srode na usg z ciekawości zapytam lekarza jak moja blizna.
Witaj Nowa Mamo
No i dzis jestem pierwsza! Juz nie moge spac :( Ogladalismy wieczorem Superman kontra Batman. Straszna chala. Nie polecam
Okropecznie czekam na nowy film Tima Burtona "Osobliwy Dom Pani Peregrin" . Ksiazke jak dorwe to tez poczytam bo ma niezle recenzje.

Lindia
Oj ale szybko Twoj facet zostal dziadkiem! Ja w w jego wieku zostane mama ( po raz drugi) dopiero, ale moja kolezanka z podstawowki z klasy tez juz jest babcia :)

Ja dzis zegnam mojego m na prawie dwa tygodnie. Oj odczuje pustke po jego wyjezdzie. Zaplanuje w jakis dzien wizyte w zoo i na molo, ale juz mnie wyjscia mniej ciesza bo czuc jesien w powietrzu i taki jakis chlod..
I sama mysl o powrocie do domu powoduje u mnie jakis odrzut wewnetrzny. Mam nadzieje, ze uda nam sie zalatwic formalnosci, przeprowadzic sie i jakoa urzadzic przed porodem.
Bedzie dobrze, moze szczęście sie do Was usmiechnie.

Link do: Strona główna - PBKM
Na szkole rodzenia przyszla pani z banku i nam polecala pobranie krwi, ale jakos mnie nie przekonala. Raz ze to jest dosc kosztowne, a dwa nie jestem do konca pewna czy to ma sens.

My dzis odziemy na parade Wojska Polskiego w al. Ujazdowskich, a pozniej jest sporo atrakcji dla dzieci na Agrykoli i w lazienkach oraz otwarte sa za darmo oba muzea wojskowe. Idzie z nami moj maz. Fajnie.
Milego dnia Wam zycze dziewczyny!

Aniay na pewno będzie dobrze! Moze to kwestia blizny, moze łożyska. Wszystko jutro na wizycie [emoji4] Juz teraz trzymam kciuki żebyś miała jutro ładne widoczki na usg i mam nadzieję, ze maleństwo wtedy nie bedzie spało, miło sie ogląda jak bobaski hasają [emoji4]

Shaer a gdzie się przeprowadzacie? To juz pewne, czy jeszcze czekacie az Twój dostanie gdzieś indziej kontrakt?

reklama
Cześć dziewczyny,
W piątek byłam na usg, wszystko ok, oprócz tego że gin podważył płeć mojej córeczki. Stwierdził że niby jest pępowina między nogami ale, że chyba coś tam jeszcze dynda:( i że na 100% powie mi na prenatalnym. Po wyjściu z gabinetu rozryczałam się strasznie- bardzo chciałam mieć drugą córeczkę. Mój m powiedział, że jeżeli tak strasznie męczy mnie niepewność i nie wytrzymam tych trzech tygodni, to pójdziemy jeszcze raz na usg do kogoś innego. Następnego dnia, lekarka tylko przyłożyła głowicę do brzucha i oznajmiła, że płeć jest juz widoczna i że to chłopiec. Zrobiła mi od razu badania prenatalne. Termin z usg pokrywa się idealnie z terminem z om. Dziecię waży 240 g, ma po 5 paluszków u każdej z kończyn i zadarty nosek.
Czuje się jak wredna matka, bo tak bardzo rozczarowałam się dyndającą końcówką:hmm:. Ostatnie 2 dni płaczę za każdym razem, kiedy mój wzrok padnie na wcześniej zakupiony różowy ciuszek. Racjonalna ja wiem, że synuś na pewno będzie kochany i że za kilka miesięcy będę szczęśliwa. Zawód jednak zostaje i to we mnie budzi okrutny dysonans, z którym tak mi trudno sobie poradzić.
Spróbuję w następnym poście przesłać Wam śliczny profil mojego dzidziusia:sorry:.

oj Malina, mysle, ze na spokojnie przyzwyczaisz sie do mysli, i za niedlugo bedziesz cieszyc sie z chlopaka, a zdjecie przepiekne, az sie wzruszylam

Cudny jest maluszek. Co by nie bylo to bedzie kochane i najpiekniejsze na swiecie. Ja tez bym chciala wiedziec ale musze brac pod uwage marginez bledu. Moja kolezanka miala miec dziewczynke cala ciaze i nie dosc ze urodzila w prima aprilis to jeszcze chlopca
emoji23.png
to sie nazywa psikus
emoji6.png

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

o matulu, ale sie usmialam, ale musiala byc w szoku

Ja na ostatnim usg mówię lekarce, że nie chcemy znać płci,a ona przystawia głowice i pyta -a w domu kogo już macie?
Mówię,że syna. A ona na to - Aha,tak pytam, z ciekawości.

No myślałam,że mnie coś trafi,że ona widzi i wie,a ja nie... Ale twarda byłam. Jak postanowienie to postanowienie
emoji24.png

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

wow, masz nerwy ze stali, ja jak sie nie dowiem, to pojde na prywatne, zreszta moze i tak pojde kolo 24??, na 3d

Do góry