reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Ciekawe macie te patenty z suszarką i radiem :) Ja to żadnych problemów z usypianiem dzieci nie mam i nie miałam, grzecznie chodzą spać przed 20.00, tylko wstają o 6.00 a czasem i wcześniej. Ciekawe jak będzie z kolejnym? Hmm...

Nie wiem też czy czuję już ruchy maleństwa czy to tylko niestrawność bo obiedzie.

W ogóle mam jakieś stany lękowe w tej ciąży, jak nigdy wcześniej. Cały czas myślę o tym, czy wszystko jest dobrze, czy jest zdrowe, czy się urodzi o czasie. Normalnie paranoja jakaś :( Powiedziała mi lekarka, że na 70% dziewczynka, a mąż oczywiście już rozgadał, jakby to był jakiś pewnik. A jak się okaże że jednak chłopak? Już cała rodzina się nastawiła.

Chodzę taka poddenerwowana, a nic nie mogę brać na nerwy, tylko melisę, ale nie pomaga. Zwariuje :(
Normalnie wszystko mnie wkurza:( I cały czas się zamartwiam. Chyba mi odwala :(:(

reklama
Yoan
Gratuluje. O ile pamietam masz juz dorosla core, to bedzie teraz maly mezczyzna do kompletu.
Ja byc moze dowiem sie w przyszlym tyg lub za dwa (zalezy jak sie uda wizyye umowic) :)
Tak, moja Młoda jest grudniowa a w styczniu, jak urodzi się Braciszek to rocznikowo będzi między nimi 21 lat różnicy- ona się cieszy, bo chciała brata :)
Shaer a kogo byś chciała? Córcię teraz?

shariotka cos rzeczywiscie w tych ciazach jest ze wszystkie emocje, pozytywne czy negattywne, przezywa sie bardzo intensywnie. i u mnie jeszcze w tej ciazy one czesto sie zmieniaja, mimo ze za kazdym razem mowie sobie ze teraz juz mam sie tylko cieszyc ciaza, to co jakis czas podswiadomie przychodza do glowy zmartwienia, a to praca, a to jak sobie dam rade znowu z malym dzieckiem itp itd..

Witajcie mamusie:)chciałam Was zapytać jaki fotelik polecacie kupic?ja miałam dla córeczki taki zwykly 4baby i byl okropny.moja cora tska jakas powykrzywiana w nim byla i chyba przez to nie lubił jazdy samochodem,dopiero jak przesiadla sie do fotelika siedzącego polubila podróże:)wiec teraz mam zamiar kupic cos pozadnego.doradzcie!:)

Witajcie mamusie:)chciałam Was zapytać jaki fotelik polecacie kupic?ja miałam dla córeczki taki zwykly 4baby i byl okropny.moja cora tska jakas powykrzywiana w nim byla i chyba przez to nie lubił jazdy samochodem,dopiero jak przesiadla sie do fotelika siedzącego polubila podróże:)wiec teraz mam zamiar kupic cos pozadnego.doradzcie!:)
Ja jestem zwolenniczką Maxi Cosi. Uwielbiam te foteliki. (Oliwka w Polsce jeździła w takim któy rósł razem z nią i wydawał się bardzo otulający i bezpieczny, ona też nie narzekała.

tez mialam maxi cosi cabrio fix - polecam. a teraz chyba dokupie jeszcze do tego baze isofix bo to wygodne i bardziej bezpieczne

Na pewno patrz na rekomendacje i na bezpieczeństwo. Recaro ma bardzo dobre parametry bezpieczeństwa. To jest najwazniejsze w foteliku i ten Recaro jest drogi ale rośnie z maluchem i mozna go do wózka podpiąć. U mnie wyborem fotelika zajmuje sie maz bo jest fanem motoryzacji, ma bardzo szybkie samochody i ceni sobie bezpieczeństwo. Wiec to Recaro z tego co szukaliśmy jest top. Ale jeszcze na zywo go nie widziałam. Za kilka miesięcy bede kupować yo wtedy ci powiem czy fajny:)

U mnie dziś pożegnanie papieża,cały krakow tym żył.obawiałam się jak to będzie w mieście jak będą światowe dni młodzieży a było tak super ze żałuję że to już koniec. Tak kolorowych ulic Krakowa nigdy nie widziałam,i tylu radosnych ludzi.Szkoda ze juz koniec.
Zastanawiam się czy któraś z Was ma też tak jakby problem z oddychaniem.ja dostaje szybko zadyszki i jakoś w ogóle ciężko mi się oddycha.ma ktoś tak?
Co do fotelika to tez polecam maxi cosi,nie pamiętam modelu ale jak czytałam to polecano właściwie wszystkie tej firmy.

reklama
Do góry