reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Ciekawe macie te patenty z suszarką i radiem :) Ja to żadnych problemów z usypianiem dzieci nie mam i nie miałam, grzecznie chodzą spać przed 20.00, tylko wstają o 6.00 a czasem i wcześniej. Ciekawe jak będzie z kolejnym? Hmm...

Nie wiem też czy czuję już ruchy maleństwa czy to tylko niestrawność bo obiedzie.

W ogóle mam jakieś stany lękowe w tej ciąży, jak nigdy wcześniej. Cały czas myślę o tym, czy wszystko jest dobrze, czy jest zdrowe, czy się urodzi o czasie. Normalnie paranoja jakaś :( Powiedziała mi lekarka, że na 70% dziewczynka, a mąż oczywiście już rozgadał, jakby to był jakiś pewnik. A jak się okaże że jednak chłopak? Już cała rodzina się nastawiła.

Chodzę taka poddenerwowana, a nic nie mogę brać na nerwy, tylko melisę, ale nie pomaga. Zwariuje :(
Normalnie wszystko mnie wkurza:( I cały czas się zamartwiam. Chyba mi odwala :(:(

reklama
Yoan
Gratuluje. O ile pamietam masz juz dorosla core, to bedzie teraz maly mezczyzna do kompletu.
Ja byc moze dowiem sie w przyszlym tyg lub za dwa (zalezy jak sie uda wizyye umowic) :)
Tak, moja Młoda jest grudniowa a w styczniu, jak urodzi się Braciszek to rocznikowo będzi między nimi 21 lat różnicy- ona się cieszy, bo chciała brata :)
Shaer a kogo byś chciała? Córcię teraz?

shariotka cos rzeczywiscie w tych ciazach jest ze wszystkie emocje, pozytywne czy negattywne, przezywa sie bardzo intensywnie. i u mnie jeszcze w tej ciazy one czesto sie zmieniaja, mimo ze za kazdym razem mowie sobie ze teraz juz mam sie tylko cieszyc ciaza, to co jakis czas podswiadomie przychodza do glowy zmartwienia, a to praca, a to jak sobie dam rade znowu z malym dzieckiem itp itd..

Witajcie mamusie:)chciałam Was zapytać jaki fotelik polecacie kupic?ja miałam dla córeczki taki zwykly 4baby i byl okropny.moja cora tska jakas powykrzywiana w nim byla i chyba przez to nie lubił jazdy samochodem,dopiero jak przesiadla sie do fotelika siedzącego polubila podróże:)wiec teraz mam zamiar kupic cos pozadnego.doradzcie!:)

Witajcie mamusie:)chciałam Was zapytać jaki fotelik polecacie kupic?ja miałam dla córeczki taki zwykly 4baby i byl okropny.moja cora tska jakas powykrzywiana w nim byla i chyba przez to nie lubił jazdy samochodem,dopiero jak przesiadla sie do fotelika siedzącego polubila podróże:)wiec teraz mam zamiar kupic cos pozadnego.doradzcie!:)
Ja jestem zwolenniczką Maxi Cosi. Uwielbiam te foteliki. (Oliwka w Polsce jeździła w takim któy rósł razem z nią i wydawał się bardzo otulający i bezpieczny, ona też nie narzekała.

tez mialam maxi cosi cabrio fix - polecam. a teraz chyba dokupie jeszcze do tego baze isofix bo to wygodne i bardziej bezpieczne

Na pewno patrz na rekomendacje i na bezpieczeństwo. Recaro ma bardzo dobre parametry bezpieczeństwa. To jest najwazniejsze w foteliku i ten Recaro jest drogi ale rośnie z maluchem i mozna go do wózka podpiąć. U mnie wyborem fotelika zajmuje sie maz bo jest fanem motoryzacji, ma bardzo szybkie samochody i ceni sobie bezpieczeństwo. Wiec to Recaro z tego co szukaliśmy jest top. Ale jeszcze na zywo go nie widziałam. Za kilka miesięcy bede kupować yo wtedy ci powiem czy fajny:)

U mnie dziś pożegnanie papieża,cały krakow tym żył.obawiałam się jak to będzie w mieście jak będą światowe dni młodzieży a było tak super ze żałuję że to już koniec. Tak kolorowych ulic Krakowa nigdy nie widziałam,i tylu radosnych ludzi.Szkoda ze juz koniec.
Zastanawiam się czy któraś z Was ma też tak jakby problem z oddychaniem.ja dostaje szybko zadyszki i jakoś w ogóle ciężko mi się oddycha.ma ktoś tak?
Co do fotelika to tez polecam maxi cosi,nie pamiętam modelu ale jak czytałam to polecano właściwie wszystkie tej firmy.

reklama
Do góry