reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Ja sobie rożek darowałam. U mojej bratowej się nie sprawdził. A Adaś okazał się sporym dzieckiem to go od początku normalnie nosiłam, ewentualnie w bawełnianym, cienkim kocyku, bo zimowy chłopak i żeby miał ciasnawo, jak to malutkie dzieci lubią. Otulaczka też nie kupiłam. Ale kupiłam duża pieluchę z motherhood - 100x120 czy jakoś tak. Można było początkowo wygodnie owijać noworodka. A używam ją do tej pory np na spacerach itd.

Odnośnie łóżeczka ktoś się pytał. Te turystyczne maja słabe materace. Chyba, że dokupić materac osobno dobry.

@Czoperka - moje piersi w końcu też się wypełniły ostatnio. Ty tez chyba odstawiałaś Adasia jak w ciąże zaszłaś ?

@maryqska moj właśnie tez w szpitalu grzecznie leżał owinięty pieluchą (tą dużą). A po przyjściu ze szpitala miał to w nosie i rączki musiał sobie zawsze wyciągać.

@brzusio my mieliśmy Maxicosi cabrio fix z bazą ISOFIX. Wygodnie i szybko się wpina fotelik bez użycia pasów.

@Bridget Jones ja też szybko zadyszki dostaję. A schody na poerwsze piętro wywołują duży wysiłek. Poźniej z oddychaniem będzie jeszcze gorzej.

Cześć.
Byliśmy dziś w Magicznych Ogrodach pod Janowcem, fajne miejsce zwłaszcza dla kilkulatków.

Askl mamy i tradycyjne i turystyczne i mimo że tradycyjne jest ładniejsze ;) to moim zdaniem bardziej praktyczne jest turystyczne. 1. Możesz zabrać wszędzie ze sobą i dziecko łatwiej zasypia. 2. Dziecko nie uderza o szczebelki (co u nas jest ciągłym problemem) 3. Nie wypadnie z niego np smoczek i nie trzeba go szukać w nocy po podłodze :p My mamy BabyDesign kupione używane za 7 dych i jest solidne. Nie chwieje się na boki, nie trzeszczy. Ale nie ma regulacji wysokości podłogi. A no i trzeba materac, bo te w pakiecie z łóżeczkiem są za twarde dla malucha.

Brzusio, u nas też sprawa fotelika i bezpieczeństwa jest dość ważna. Dla niemowlaka mieliśmy Maxi Cosi Pebble, a teraz Maxi Cosi Mobi, wciąż tyłem o kierunku jazdy do 3 r.ż. Ale są też inne foteliki, np te co pisala HappyBabyMama, one rosną z wiekiem. Ważne żeby miały jakieś testy.

MiMeMi, odstawiłam jakiś tydzień, dwa przed zajściem w ciążę ;)

Witam ponownie dziewczyny, nie zdążyłam się tu rozkręcić po przywitaniu bo trafiłam do szpitala i prawie 2 tyg. mnie trzymali. Dostałam krwotoku-przez polipa i nie mogli długo tego krwawienia zatrzymać ale na szczęście już jest ok chociaż polipów przybywa wiec zobaczymy jak to będzie, nastraszyli mnie przy wypisie że wszystko może sie zdarzyć ale ja jestem dobrej myśli.
Postaram się teraz nadrobić forum, tyle naprodukowałyście że może do stycznia mi sie uda ;).
Widzę że zaczynacie rozgladać się za fotelikami, to link do strony z niezależnymi testami:
Link do: fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe wszystkie :: sortowanie wg kryterium grupa .
Pozdrawiam:)

@Czoperka To się wstrzeliliście ;-)

Co do fotelika. To jeszcze Wam napiszę, żeby nie kupować takich na wyrost, np 0-18 kg. My jako drugi kupiliśmy 9-25 bo wyglądało ze Adasiowi jest wygodniej (jest dosyć "szeroki" choć nie ma nadwagi) i dodatkowo tyłem do kierunku jazdy nawet do 4 roku życia. Zapowiadal sie fajnie bo w tych 9-18 wyglądał jakby miał za ciasno. Ale teraz chyba kupiłabym taki 9-18 bo się dziecko skrzywia w tym foteliku, mimo dokupionej poźniej wkładki redukcyjnej. A ja jestem przewrażliwiona bo miał asymetrię urodzeniową i rehabilitację.
A jako ciekawostka. Testuję właśnie wkładkę do fotelika Aeromoov. Generalnie moje dziecko się bardzo pociło w foteliku. Plecki zawsze były mokre. Wpadłam na ta wkładkę dosłownie przypadkiem kilka dni temu. Po pierwszym użyciu zapowiada się dobrze. Przełożę ją poźniej do wózka bo drzemki popołudniowe ostatnio w te upały kończą się zmianą ciuchów. Wtedy zobaczę czy się sprawdza.

Uff, nadrobiłam :-)
Dzisiaj chwilę czasu spędziliśmy na plaży. Pogoda słoneczna, wietrzna ale ok. Zobaczymy jak dalej.
Dobrej nocy

Kochana a te otulacze pokazecie jakis link? Ja mialam mloda swoja w rozku pare razy , na poczatku[emoji4]

Malina musze sie dowiedziec czy wspolgra z wozkami nad ktorymi sie zastanawiam;)

Ja mam piersi miseczke 75B z corka niemusialam kupowac wiekszych... narazie mam pelniejsze piersi, i niema potrzeby kupowania wiekszego rozmiaru...

MiMeMi ja mam po corce lozeczko, ale chceby M przemalowal je na bialo;)
Tez mysle o tej Bazie bo jak sobie przypomne te wpinanie i wypinanie to mnie szlak trafia:/

@MiMeMi dokładnie :) podjęliśmy decyzję że jak odstawiam Adasia to możemy też przestać się zabezpieczać i spłodzić drugie dziecię, ale szczerze mówiąc spodziewałam się że troszkę dłużej nam zejdzie :p co do fotelików to ponoć im mniejszy przedział wagowy tym bezpieczniej. My teraz mamy 9-25, ale myślę że jak Adaś będzie miał 2,5 - 3 lata, to drugi maluch przejmie ten fotelik a Adasiowi sprawimy taki przodem. W obecnym wyjątkowo mało się poci, mniej niż w tym maluszkowym.

reklama
Do góry