reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

U mnie dziś pożegnanie papieża,cały krakow tym żył.obawiałam się jak to będzie w mieście jak będą światowe dni młodzieży a było tak super ze żałuję że to już koniec. Tak kolorowych ulic Krakowa nigdy nie widziałam,i tylu radosnych ludzi.Szkoda ze juz koniec.
Zastanawiam się czy któraś z Was ma też tak jakby problem z oddychaniem.ja dostaje szybko zadyszki i jakoś w ogóle ciężko mi się oddycha.ma ktoś tak?
Co do fotelika to tez polecam maxi cosi,nie pamiętam modelu ale jak czytałam to polecano właściwie wszystkie tej firmy.
Ja mam, mój niemąż to się ciągle pyta czy wszystko okej bo sapie jak lokomotywa i bardzo szybo się męcze. Do tego zgaga. Ale macice mam już wysoko więc pewnie żołądek poszedł w górę na płuca już.

reklama
Yoan
Chcialabym corcie,ale facetom w zyciu latwiej chyba. Zreszta pewnie bedzie chlopaczydlo. M woli chlopaka.
Ja mam jakis kryzys i nie umiem sie cieszyc wcale. Raczej mysle, ze mi zal tego dzieciaczka.

Ja mniałam maxi cosi cabrio fix i pebble. Obydwa bardzo dobre i kompatybilne z wózkami quinny, ale z tego co wiem również z innymi. Pamiętam, że przynajmniej w pebble fajne było to, że pasy były sztywniejsze. Wsadzało się maluszka i nie musiałam wyjmować tych pasów z ramiączkami spod dziecka tylko wygodnie wsadzić rączki. Była tam tez taka wkładka pod kręgosłup dla noworodka. Poza tym bardzo fajnie te foteliki się prezentują i są w czołówce jeżeli chodzi o bezpieczeństwo. Cabrio fix był trochę lżejszy. Tym razem też napewno kupię maxi cosi, myślę, że pebble.
@Bridget Jones kiedy jestem zmęczona zdarza mi się krótszy oddech
Też mnie to niepokoi

Witajcie mamusie:)chciałam Was zapytać jaki fotelik polecacie kupic?ja miałam dla córeczki taki zwykly 4baby i byl okropny.moja cora tska jakas powykrzywiana w nim byla i chyba przez to nie lubił jazdy samochodem,dopiero jak przesiadla sie do fotelika siedzącego polubila podróże:)wiec teraz mam zamiar kupic cos pozadnego.doradzcie!:)

Ja mam Maxi Cosi Priori (od 9 kg do 18). Rośnie z dzieckiem, a przede wszystkim można go położyć i dziecko nie musi spać na siedząco z brodą przy pępku. Chociaż przez te kilka lat, które minęły od jego kupna to pewnie większość fotelików zrobiła się bardziej funkcjonalna.

Też się zastanawiam nad tym Pebble

Dzięki dziewczyny za Wasze opinie:(Bridge Jones ja tez tak mam zadyszkę i chwilami takue dziwne uczucie jakbym nie mogla złapać tchu.czesto tak mam jak leze na plecach i wtedy tak dziwnie zaczynają bolec mnie plecy i tak mu się wszystko napreza i wtedy brakuje mi tchu takie dziwne uczucie:( ale mysle ze to jest normalne bo maluszki rosną:)

U mnie dzis duzo sprzątania i dzien spędzony na dworze, a teraz słodkie lenistwo. Mój B dzis pomógł wysprzątać mi dom a teraz mam co robic [emoji849] młoda juz wykapana oglada bajki. Ja szukam biletów do polski zeby lecieć e sierpniu na troche ale ceny mnie zabijają [emoji849]

Aniay ja tez liczyłam 1000£ +\- dlatego nie polecę do pl poki co bo bilety 400 prawie wiec wole zainwestowa w wyprawkę.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witam[emoji4]

Widze ze na tapecie foteliki wiec ja jestem tez fanka Maxi Cosi Pebble, przez mysl przeszedl mi tez Kiddy maja funkcje spania...ale musialabym sie rozejrzec za rekomendacjami i do jakich wozkow mozna wpiac.

Bridget Jones nie ty jedna madz zadyszke:/ zdarzylo mi sie tez dwa razy w czasie spoczynku ze tak serce zaczelo mi mocno bic ze mialam problem z oddychaniem...niemile uczucie:/

Ja mialam intensywny wekeend, wczoraj impreza w plenerze, dzis zakupy wyprawka dla mlodej do szkoly i tak zlecialo...jutro sobie odpoczne[emoji4]

Ja tam mam miseczki b. Preferuję Trumph. Esotiq mi się nie sprawdził.
Do karmienia kupiłam też w Trumph. A w zasadzie mąż mi kupił. Na początku miałam zwykły bawełniany z Allegro. Ale pamiętam, że nie czułam się dobrze emocjonalnie. Ładny biustonosz do karmienia baaaaardzo poprawił mi humor. Polecam.

@julia0903 mam kiddy z serii z kapitanem sharky dla starszaka i jest super. Mogę regulować wysokość, lekko kłaść i wchodzi w isofix w samochodzie. Wydaje mi się, że skoro te większe fotele są naprawdę dobre te dla maluchów też powinny.

@kolorowaMama a może posprawdzaj bilety przez polskie portale. Czasem na fly4free też są fajne promocje.

reklama
@anula U nas przez chwilę śpiworek się sprawdził - ale taki rozszerzany mocno ku dołowi (półkole). Wtedy Adasiowi nie krępował ruchów jak chciał się obracać na drugi bok i jeszcze nie zakładałam mu nic na nóżki, żeby materiał o materiał się nie blokował. Miał dużą swobodę i spał. Ale jak wyrósł z niego to nie kupiłam następnego jakoś a on sam przeszedł w fazę zero przykryć. Automatycznie jak we śnie go przykrywam to nóżki do góry i zrzuca z siebie okrycia. A jak z nami śpi to jeszcze nas odkrywa ;-)

Do góry