reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Dziewczyny a co myslicie o farbowaniu włosów w ciąży? Czy któraś farbowała?
Niektore dziewczyny farbowaly w pierwszym trymestrze, ja osobiscie poczekalam do końca pierwszegobtrymestru I dopiero zafarbowalam zwykla farba.
Ale ja to siwa jestem wiec musze dobra farba

Oj z farbowanie nie pomoge,bo ja wcale nie farbuje. Kiedys mialam takie blond loki ale pozniej mi zaczely wlosy wypadac i przestalam i jakos tak czuje sie dobrze w moich ciemnych blond, choc czasem ktos mnie pyta jaka to farba. Wiec z farbami nie pomoge, ale chyba farbowac mozna.

Moj synek uwaza, ze urodzi sie nam corcia Helenka (tak ma na imie rozgwiazdka z kremu na slonce Ziaji) i mowi bede sie zajmowal moja siostra. Podawal pieluszki, smoczki, pomoge kapac. Ale karmic musisz Ty bo masz cycusie. Mowie a kupe kto zabierze? "Mamus, ty w koncu to twoj dzieciak!"

Ela Ja farbowałam w 12 tygodniu ale bez amoniaku- niestety odrosty nie zafarbowała mi sie tak jak zwykła farba. Teraz juz zaczęłam 2 trymestr wiec za jakiś miesiąc zafarbuję normalna farba bo niestety u mnie widać odrosty a ich nie znoszę :). Zdania co do farbowania sa podzielone jak czytałam na necie. Farba bez amoniaku spoko ale z amoniakiem nikt nie powiedział ze szkodzi ale nikt tez ne powiedział ze jest bezpieczna bo chyba nie przeprowadzono badań- przynajmniej takie info wyczytałam. I nie powinno sie wdychać zapachu farby.

Ja w pierwszej ciazy rozjasnialam, farbowałam cała ciąże kombinowałam.
Teraz sie naczytałam i przed ślubem robiłam farba bez amoniaku a w przyszłym tyg ide rozjaśniać włosy i wracam do blond, korzystam poki sa gęste i mega zdrowe [emoji23]
Nie sadze zeby farba szkodziła dziecku prawdę mówiąc... To chyba jest troche przesadzone.

Aniay współczuje żołądka mnie tez czasami dopada ale juz wiem, ze musze jesc mniejsze porcje a cześciej i nie dopuszczać do pustego żołądka wtedy bóle sa rzadko a jak sie pojawiają no to u mnie mięta albo czarna gorzka herbata pomagają tyle o ile

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Farbowałam obcinałam i napewno bede jeszcze farbowac jako tako przecierz muszę wyglądać.Farbowałam w poprzednich ciążach też.

reklama
Do góry