reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Do mnie jutro wpadaja tesciowie. Chcialabym aby juz bylo po tej wizycie. Mialam nadzieje, ze m przyjedzie, ale po Monachiumich zatrzymali wszystkich :(

reklama
Tu nawet nie mam gdzie sie zrelaksowac. Poza tymmoja tesciowa jest tak nieodpowiedzialna osoba,ze nie zostawie jej dziecka.
Jak maly mial pol roku i lezal czy siedzial z nia na kanapie,poszlam wziaz prysznic i zadzwonila jej komorka. Poleciala do kuchni po telefon i zostawila dziecko samo,mlody spadl i uderzyl sie w glowe.
Drugi raz jak mial 2 lata poszedl z nia do sklepu. Zagadala sie z sasiadka, a on wyszedl na parking. Przyprowadzily go dziewczynki z osiedla, ktore nas znaly i wiedzialy gdzie mieszkamy. Ona nawet nie zauwazyla,ze go nie ma.
Zreszta maly z nia nie zostanie sam.
Ona po prostu taka jest skoncentrowana na sobie i dziecinna. Wazne jest to co ona chce,np jak przyszla sasiadka zobaczyc malego to kazala mi go budzic zeby pokazac jej jakie ma ladne oczka. Egoizm po prostu i to skrajny.

Tu nawet nie mam gdzie sie zrelaksowac. Poza tymmoja tesciowa jest tak nieodpowiedzialna osoba,ze nie zostawie jej dziecka.
Jak maly mial pol roku i lezal czy siedzial z nia na kanapie,poszlam wziaz prysznic i zadzwonila jej komorka. Poleciala do kuchni po telefon i zostawila dziecko samo,mlody spadl i uderzyl sie w glowe.
Drugi raz jak mial 2 lata poszedl z nia do sklepu. Zagadala sie z sasiadka, a on wyszedl na parking. Przyprowadzily go dziewczynki z osiedla, ktore nas znaly i wiedzialy gdzie mieszkamy. Ona nawet nie zauwazyla,ze go nie ma.
Zreszta maly z nia nie zostanie sam.
Ona po prostu taka jest skoncentrowana na sobie i dziecinna. Wazne jest to co ona chce,np jak przyszla sasiadka zobaczyc malego to kazala mi go budzic zeby pokazac jej jakie ma ladne oczka. Egoizm po prostu i to skrajny.
O nie to cofam to, nie zostawiaj ich z wnukiem :)

Shaer aż nie wierze w co czytam
Co za nieodpowiedzialna kobieta
Tez bym nie była zadowolona z ich odwiedzin ;/
Mam nadzieje, ze nie na długo

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie sa tylko na jeden dzien. Sa obrazeni bo ja nie przyjezdzam i nie odwiedzam. Dla nich to noepelne 2h autem. Dla mnie blisko 6h pociagami i autobusami (bo jest remont torow) z brzuchem bagazami i malym dzieckiem.
Ale wazne jest to, ze sasiedzi nie widza, ze przyjezdzamy i co ludzie pomysla.
Mieszkalam z nimi prawie 3 lata, prawie rozpieprzyli moje mqlzenstwo w pyl.I najlepiej mi ich widywac raz na kilka miesiecy u nas. Bo do nich jezdzic nie lubie. Moja tesciowa ma 54 lata, tesc 57 a od 7 lat upieraja sie ze powinnismy z nimi mieszkac, bo kto sie nimi na starosc zajmie.
Moglabym godzinami pisac. Niby nie sa zli ludzie,ale we wszystko sie wtracaja i wazni sa tylko oni i to co ludzie pomysla. Jak tam mieszkalismy to nie spalam ani jednej nocy, ciagle czuwalam czy sie dziecko nie obudzi i nie bedzie plakac bo przyleca i zrobia scene ze sasiadow pobudzilo.
I wole to koszmrarne mieszkanie ale bez nich, niz pol palacu z nimi.

wczoraj z mężem i córkami mielismy narade rodzinna na temat imienia dla dziecka i wymieniliśmy Krystiana na Nikodema a dla dziewczynki ustaliliśmy Aniele. Musze przywyknąć do tych imion bo mi się inne bardziej podobały. A wy co sądzicie o tych imionach?
Jeśli chodzi o wielkość brzuszka to mi się zdecydowanie powiększył tylko przy mojej wadze niestety nie wygląda on jak ciążowy. Hormony u mnie nie działają bo żle się czuje z moim wyglądem :(
Shaer ja tez miałam przyjemność po slubie mieszkac zarówno z teściami jak i z moimi rodzicami i wiem z czym to się je. Dla małżeństwa nie ma nic bardziej niekorzystnego.

Oj ja też mieszkałam 2 lata z teściami (głównie z teściową, bo teść w rozjazdach) i nigdy więcej. Z resztą teściowa to już zdążyła mnie kilka dni temu tak zdenerwować swoimi komentarzami, że mam jej dość aż do Bożego Narodzenia, ale niestety zobaczymy się szybciej.

wczoraj z mężem i córkami mielismy narade rodzinna na temat imienia dla dziecka i wymieniliśmy Krystiana na Nikodema a dla dziewczynki ustaliliśmy Aniele. Musze przywyknąć do tych imion bo mi się inne bardziej podobały. A wy co sądzicie o tych imionach?

Ładne imiona:) Tradycyjne, ale całkiem popularne w tej chwili wśród dziatwy przedszkolnej, więc na czasie. Z resztą aktualnie to jest taki wachlarz imion w użyciu, że dla każdego gustu coś się zawsze znajdzie :)

Witam

Niestety ja mialam przyjemnosc mieszkac z tesciowa ponad rok i nigdy wiecej! Zmija i tyle!!!;)

Ja bede miec ciezki wybor z imieniem dla chlopca jesli nadal nim pozostanie;)

Ja niby mam miec chlopca ale wlosy lece, syfki na twarzy sie pojawialy...wiec niewiem;)
Zobaczymy za miesiac na wizycie kto tam mieszka!

Milego dnia;)

reklama
Do góry