reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Dziewczyny a co myslicie o farbowaniu włosów w ciąży? Czy któraś farbowała?
Niektore dziewczyny farbowaly w pierwszym trymestrze, ja osobiscie poczekalam do końca pierwszegobtrymestru I dopiero zafarbowalam zwykla farba.
Ale ja to siwa jestem wiec musze dobra farba

Oj z farbowanie nie pomoge,bo ja wcale nie farbuje. Kiedys mialam takie blond loki ale pozniej mi zaczely wlosy wypadac i przestalam i jakos tak czuje sie dobrze w moich ciemnych blond, choc czasem ktos mnie pyta jaka to farba. Wiec z farbami nie pomoge, ale chyba farbowac mozna.

Moj synek uwaza, ze urodzi sie nam corcia Helenka (tak ma na imie rozgwiazdka z kremu na slonce Ziaji) i mowi bede sie zajmowal moja siostra. Podawal pieluszki, smoczki, pomoge kapac. Ale karmic musisz Ty bo masz cycusie. Mowie a kupe kto zabierze? "Mamus, ty w koncu to twoj dzieciak!"

Ela Ja farbowałam w 12 tygodniu ale bez amoniaku- niestety odrosty nie zafarbowała mi sie tak jak zwykła farba. Teraz juz zaczęłam 2 trymestr wiec za jakiś miesiąc zafarbuję normalna farba bo niestety u mnie widać odrosty a ich nie znoszę :). Zdania co do farbowania sa podzielone jak czytałam na necie. Farba bez amoniaku spoko ale z amoniakiem nikt nie powiedział ze szkodzi ale nikt tez ne powiedział ze jest bezpieczna bo chyba nie przeprowadzono badań- przynajmniej takie info wyczytałam. I nie powinno sie wdychać zapachu farby.

Ja w pierwszej ciazy rozjasnialam, farbowałam cała ciąże kombinowałam.
Teraz sie naczytałam i przed ślubem robiłam farba bez amoniaku a w przyszłym tyg ide rozjaśniać włosy i wracam do blond, korzystam poki sa gęste i mega zdrowe [emoji23]
Nie sadze zeby farba szkodziła dziecku prawdę mówiąc... To chyba jest troche przesadzone.

Aniay współczuje żołądka mnie tez czasami dopada ale juz wiem, ze musze jesc mniejsze porcje a cześciej i nie dopuszczać do pustego żołądka wtedy bóle sa rzadko a jak sie pojawiają no to u mnie mięta albo czarna gorzka herbata pomagają tyle o ile

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Farbowałam obcinałam i napewno bede jeszcze farbowac jako tako przecierz muszę wyglądać.Farbowałam w poprzednich ciążach też.

reklama
Do góry