reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

marlena ja sobie nawet nie wyobrażam jak to jest bo ja to zawsze mam apetyt i picie wciągam litrami. Od paru dni zaczelam cwiczyc aby tak szybko nie tyć. A z napojów to nie lubie tylko słodzonych, wode, soki warzywne wciągam nosem :)

Zazdroszcze bo ja sie zmuszam a i tak mi nie wchodzi :(

co do brzucha mi znowu zmalał miałam taki ładny a teraz prawie 17 tydzień będzie a tu brzuszka nie widać znowu

reklama
truskaweczka to chyba bedziesz konczyc runde prenatalnych pierwszego trymestru : )
ja juz myslami jestem przy polowkowym, choc to jeszcze miesiac ;))

ja wczoraj zasnelam o 19 I obudzilam sie dopiero rano... nie wiem czemu mnie tak scielo.. ale musz epowiedziec,ze jestem wyspana : )
no I piateczek dzisiaj, wiec jest OK! :)

Hej kochane

U mnie z brzuchem jest tak, ze jak dla mnie jest duży bo w pierwszej ciazy taki miałam na początku 6tego mc, a co druga osoba mowi mi ooo jaki mały jak na 4ty mc [emoji849] a ja sie pytam kto pisze te reguły ?

Ja zasypiam wrecz na siedząco wieczorami ale wstaje rano o 6 tyle, ze z łóżka podnoszę sie duzo pozniej [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Brzusio rozmiar brzucha nie świadczy o rozwoju bobasa. Bobas rozwija sie prawidłowo. Widocznie masz taki układ ciała ze mieści sie w miednicy i nie wychodzi. Ja mam rano po wstaniu z lozka całkiem płaski a jak chwile pochodzę to tak jakby bobasek gdzies z wewnątrz wyłaził i układał sie bardziej na zewnątrz i wtedy pojawia sie na dole brzucha mała piłeczka. Za to jak duzo zjem to brzuch ogromny od razu;) nie wiem co to powoduje moze wnętrzności mam wyżej i tak puchnie;)
Dziewczynom ktore sa w pracy przesyłam uściski zeby wytrzymały. Jeszcze tylko dzis i weekend:)
A ja bede sama of niedzieli fo środy bo maz leci daleko daleko! I zostaje w Warszawie sama. Nawet do rodziców nie pojade bo po ostatnim wypadku boje sie trochę jezdzic tak daleko sama. Wiec czeka mnie nuda. Pojde poczaić wyprzedaże w smyku skoro mówicie ze sa;)

Czesc wszystkim[emoji4] dawno tu nie zaglądałam bo miałam problemy z internetem:(
Ale staram się nadrobić[emoji4].
U mnie odpuscily wymioty, mam trochę mdłosci. Niestety doszła okropna zgaga i bol żołądka po kazdym posiłku. Do tego ból wokół pępka.
Jestem w 12 tyg ciazy teraz.
Myslicie ze powinnam się martwic?
W pn mam usg ale mieszkam w UK takze nie wiem czy sie cos do wiem bo GP( lekarz pierwszego kontaktu) zalecił branie paracetamolu...

KolorowaMama a myslisz ze powinny mnie niepokoic moje dolegliwosci czy mogę zaczekać do poniedziałku?

Czesc wszystkim[emoji4] dawno tu nie zaglądałam bo miałam problemy z internetem:(
Ale staram się nadrobić[emoji4].
U mnie odpuscily wymioty, mam trochę mdłosci. Niestety doszła okropna zgaga i bol żołądka po kazdym posiłku. Do tego ból wokół pępka.
Jestem w 12 tyg ciazy teraz.
Myslicie ze powinnam się martwic?
W pn mam usg ale mieszkam w UK takze nie wiem czy sie cos do wiem bo GP( lekarz pierwszego kontaktu) zalecił branie paracetamolu...
Elu, ja tez z uk. Jakiekolwiek niepokojace objawy zglaszaj do poloznej najpierw, ona sie najlepiej toba zaopiekuje. Jak bedzie widziala potrzebe wysle Cie do lekarza. Tutaj one sie nardziej znaja I przejmuja niz jakikolwiek lekarz. Polozna to 3/4 polskiego ginekologa.;)
Co do zgagi polecam peptac liquid, bardzo mi pomaga i jest dozwolony w ciazy. Czesto brzuch boli od zoladka I zgagi właśnie, przynajmniej u mnie.
Eta:
Do poloznych mozesz dzwonić w kazdej chwili. Nie musisz vzekac do lekarza

reklama
Wlasnie moja polozna powiedziala ze do 18 tyg ciazy z jakimikolwiek dolegliwosciami mam sie najpierw zglaszac do gp lub A&E...

Do góry