reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

marlena ja sobie nawet nie wyobrażam jak to jest bo ja to zawsze mam apetyt i picie wciągam litrami. Od paru dni zaczelam cwiczyc aby tak szybko nie tyć. A z napojów to nie lubie tylko słodzonych, wode, soki warzywne wciągam nosem :)

Zazdroszcze bo ja sie zmuszam a i tak mi nie wchodzi :(

co do brzucha mi znowu zmalał miałam taki ładny a teraz prawie 17 tydzień będzie a tu brzuszka nie widać znowu

reklama
truskaweczka to chyba bedziesz konczyc runde prenatalnych pierwszego trymestru : )
ja juz myslami jestem przy polowkowym, choc to jeszcze miesiac ;))

ja wczoraj zasnelam o 19 I obudzilam sie dopiero rano... nie wiem czemu mnie tak scielo.. ale musz epowiedziec,ze jestem wyspana : )
no I piateczek dzisiaj, wiec jest OK! :)

Hej kochane

U mnie z brzuchem jest tak, ze jak dla mnie jest duży bo w pierwszej ciazy taki miałam na początku 6tego mc, a co druga osoba mowi mi ooo jaki mały jak na 4ty mc [emoji849] a ja sie pytam kto pisze te reguły ?

Ja zasypiam wrecz na siedząco wieczorami ale wstaje rano o 6 tyle, ze z łóżka podnoszę sie duzo pozniej [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Brzusio rozmiar brzucha nie świadczy o rozwoju bobasa. Bobas rozwija sie prawidłowo. Widocznie masz taki układ ciała ze mieści sie w miednicy i nie wychodzi. Ja mam rano po wstaniu z lozka całkiem płaski a jak chwile pochodzę to tak jakby bobasek gdzies z wewnątrz wyłaził i układał sie bardziej na zewnątrz i wtedy pojawia sie na dole brzucha mała piłeczka. Za to jak duzo zjem to brzuch ogromny od razu;) nie wiem co to powoduje moze wnętrzności mam wyżej i tak puchnie;)
Dziewczynom ktore sa w pracy przesyłam uściski zeby wytrzymały. Jeszcze tylko dzis i weekend:)
A ja bede sama of niedzieli fo środy bo maz leci daleko daleko! I zostaje w Warszawie sama. Nawet do rodziców nie pojade bo po ostatnim wypadku boje sie trochę jezdzic tak daleko sama. Wiec czeka mnie nuda. Pojde poczaić wyprzedaże w smyku skoro mówicie ze sa;)

Czesc wszystkim[emoji4] dawno tu nie zaglądałam bo miałam problemy z internetem:(
Ale staram się nadrobić[emoji4].
U mnie odpuscily wymioty, mam trochę mdłosci. Niestety doszła okropna zgaga i bol żołądka po kazdym posiłku. Do tego ból wokół pępka.
Jestem w 12 tyg ciazy teraz.
Myslicie ze powinnam się martwic?
W pn mam usg ale mieszkam w UK takze nie wiem czy sie cos do wiem bo GP( lekarz pierwszego kontaktu) zalecił branie paracetamolu...

KolorowaMama a myslisz ze powinny mnie niepokoic moje dolegliwosci czy mogę zaczekać do poniedziałku?

Czesc wszystkim[emoji4] dawno tu nie zaglądałam bo miałam problemy z internetem:(
Ale staram się nadrobić[emoji4].
U mnie odpuscily wymioty, mam trochę mdłosci. Niestety doszła okropna zgaga i bol żołądka po kazdym posiłku. Do tego ból wokół pępka.
Jestem w 12 tyg ciazy teraz.
Myslicie ze powinnam się martwic?
W pn mam usg ale mieszkam w UK takze nie wiem czy sie cos do wiem bo GP( lekarz pierwszego kontaktu) zalecił branie paracetamolu...
Elu, ja tez z uk. Jakiekolwiek niepokojace objawy zglaszaj do poloznej najpierw, ona sie najlepiej toba zaopiekuje. Jak bedzie widziala potrzebe wysle Cie do lekarza. Tutaj one sie nardziej znaja I przejmuja niz jakikolwiek lekarz. Polozna to 3/4 polskiego ginekologa.;)
Co do zgagi polecam peptac liquid, bardzo mi pomaga i jest dozwolony w ciazy. Czesto brzuch boli od zoladka I zgagi właśnie, przynajmniej u mnie.
Eta:
Do poloznych mozesz dzwonić w kazdej chwili. Nie musisz vzekac do lekarza

reklama
Wlasnie moja polozna powiedziala ze do 18 tyg ciazy z jakimikolwiek dolegliwosciami mam sie najpierw zglaszac do gp lub A&E...

Do góry