reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

A ja dalej ze zdołałbym humorem [emoji58] czytam was i czytam ale nie moge sie zebrać zeby cos naskrobac.

Ja dzis cały dzien odczuwam "kłucie" w okolicy lewego jajnika, dziwne to bo zawsze miałam tylko przed okresem :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Happy3, ja smaruję masłem kakaowym, a później planuję zrobić sobie jakiś kremik z oleju kokosowego, masła shea i oleju migdałowego.
Lindia, Marlena, mi się chyba nie łuszczą, sprawdzę dzisiaj :p w 1 ciąży nie wiem, bo były wciągnięte ;)

Ja dopiero teraz mam chwilę,by Was poczytać :-) kupiliśmy meble, mąż montował,miałam potem do ogarnięcia całą chałupę...

Co rusz mam zgagę... Z byle powodu. Ehh... Pamiętam,jak w pierwszej ciąży męczyła mnie do samego końca... Żadne migdały, czasem rennie mi pomagało,ale na chwilę. Fakt,głupie przesady, ale dziecko urodziło się z czupryną ;-)
Ale jakim kosztem,co nacierpialam to moje ;-)

Piersi mnie bolą,zrobiły się twarde z zewnętrznej strony. Już się wystraszylam i badałam je kilka dni z rzędu:-) ale chyba wszystko ok.

Bardzo Wam zazdroszczę figury po ciąży... Ja jak już kiedyś wspominałam dostałam w ciąży przepuklinę... Te ponad 20 kg zrzuciłam, ale brzuch nadal wyglądał jak 4 miesiąc. Ludzie pytali,czy znów w ciąży nie jestem... nie powiem jak się czułam. I poszłam pod nóż. Brzuch wrócił do swojej postaci, mniej więcej. Na pewno był płaski. Ale z paskudną blizną wzdłuż. Wolałabym rozstępy, wierzcie mi. Bałam się zajść, czy brzuch da radę utrzymać ciężar. Teraz jest dla mnie najważniejsze dobro dziecka.

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam

Mamo trojaczkow gratuluje;) piekne zdjecie usg;)

Ja czytam Was ale jak taka pogoda to czlowiek w domu nie siedzi tylko w terenie;)

KolorowaMama idz szybciutko spac by jutro wstav z lepszym humorkiem;)

A ja dopiero pare dni temu powiedzialam rodzicom o ciazy, brzuch juz mam ogromny! Niewiem jak bede wygladac na koncu;/

Dziewczyny piekne figury po ciazy macie;)

A ja dla relaksu musialam posluchav serduszka malenstwa taka radosc serce wypelnia jak je slysze;)

@Happy3 piękne zdjęcie :)
Ja smaruje cycki i brzuch rossmanowym balsamem dla ciazatych. Piersi od dolu ku gorze zeby nie byly obwisle. Tak gdzies wyczytalam, ze tak trzeba smarowac.

My przesiedzielismy 4h na placu zabaw po poludniu. Wszystko byloby ok, gdyby nie to, ze ja potrzebuje min. co godzine chodzic siku. Wszędzie ludzie sie krecili, a ja juz wytrzymac nie moglam znalazlam jakies niewielkie krzaki i modlilam sie, zeby nikt nie szedl :D jutro idziemy juz do takiego parku co jest normalny murowany kibel :D

Dziewczyny zazdroszczę figury. Gratuluję samozaparcia i wytrwałości.

Plazujemy całe dnie, ale nadrabiam was w wolnej chwili :) nie wyobrażam sobie ciąży bez was :) mąż się śmieje, że ty i te koleżanki z forum :)

Ja mam brzuch ogromny, teraz 'wywalilo ' mi porządnie, aż troche głupio mi mówić że to dopiero 4 miesiąc!

Ja to kiedy wstawię zdjęcie ku przestrodze jak można się zapuscic w ciąży i po niej :) wiem że to z mojej winy i to najbardziej boli

Witam ja też jestem znacznie odbiegająca od normy no ale cóż każdy jest inny .JEDEN GŁUPI DRUGI CHUDY TRZECI GRUBY CZWARTY MĄDRY ALE TAK NAPRAWDE TO KAŻDY POWINIEN CZUĆ SIE WYJONKOWO NIEPOWTARZALNIE BO NIEMA TAKIEJ DRUGIEJ OSOBY NA ŚWIECIE.Ja chce być szczupła a kto inny chce żyć wiec ja sie ciesze ze mam tylko jak narazie takie problemy a nie inne.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :) przespałam dzis cała noc bez koszmarów jupii.
Nutka pewnie ze taki problem to nie problem:) A wszyscy nie możemy byc tacy sami bo swiat byłby nudny. Ważne zeby czuć sie dobrze w swojej skórze. Ale fakt jest rski ze szacun dla dziewczyn za poświęcenie i prace nad ciałem bo ja to len jestem. Dobrze ze dostałam w naturze szczupłość bo pewnie zmobilizować bym sie tak nie potrafiła. Zobaczymy po cięży jak przytyje czy bede potrafiła wziąsc sie w garść. Powoli zaczynam widziec cellulit na nogach i to jest straszne. Muszę zacząć cos robić z tym za wczasu.
Widze ze jak na razie wizyty genetyczne dobiegły konca i cisza. Chyba juz żadna z was nie czeka na prenatalne? Teraz sie zaczną zaraz kolejne miedzy 18 a 22 tygodniem i znów bedziemy przezywać.
Ja powoli oglądam wyprawkę na necie i piękne ciuszki. Na razie nie kupuje bo muszę najpierw komodę kupic dla maluszka zeby to pochować ale zaczyna mnie ogarniać szał zakupów a obiecałam dobie ze tak nie bedzie:)
Dzis tez piękna pogoda wiec prwnie wszystkie bedziemy korzystać ze slonka.
Miłego dnia i piszcie co u was.
Marlena i co wymyśliłaś ma nawodnienie organizmu? Posmakowało ci cos?

Ostatnia edycja:
Witam porannie, dzisiaj w Wawie piekna pogoda, wiec w domu na pewno siedziec nie bedziemy.

W smyku sa teraz wyprzedaże mozna dla maluszka cos fajnego kupic. Przywiozlam wczoraj ciuchy po synu moze cos sie przyda dla dziewczyny, a reszte albo sprzedam za marne grosze albo oddam, jesli bedziemy sie wymieniac to nawet lepiej.
[URL=http://www.fotosik.pl/zdjecie/32ae5915064d24fc] [/URL]
Planuje po lumpach troche dziewczecych ciuszkow upolowac, moja kolezanka w szmizjerce i jakims jeszcze drugim wygrzebala jak nowe ciuszki. Wyszly ja po ok 5 zl za szt. Wiec tez bede grzebac.

Milego dnia dziewczyny odpoczywajcie duzo :)

reklama
Dzień dobry :) przespałam dzis cała noc bez koszmarów jupii.
Nutka pewnie ze taki problem to nie problem:) A wszyscy nie możemy byc tacy sami bo swiat byłby nudny. Ważne zeby czuć sie dobrze w swojej skórze. Ale fakt jest rski ze szacun dla dziewczyn za poświęcenie i prace nad ciałem bo ja to len jestem. Dobrze ze dostałam w naturze szczupłość bo pewnie zmobilizować bym sie tak nie potrafiła. Zobaczymy po cięży jak przytyje czy bede potrafiła wziąsc sie w garść. Powoli zaczynam widziec cellulit na nogach i to jest straszne. Muszę zacząć cos robić z tym za wczasu.
Widze ze jak na razie wizyty genetyczne dobiegły konca i cisza. Chyba juz żadna z was nie czeka na prenatalne? Teraz sie zaczną zaraz kolejne miedzy 18 a 22 tygodniem i znów bedziemy przezywać.
Ja powoli oglądam wyprawkę na necie i piękne ciuszki. Na razie nie kupuje bo muszę najpierw komodę kupic dla maluszka zeby to pochować ale zaczyna mnie ogarniać szał zakupów a obiecałam dobie ze tak nie bedzie:)
Dzis tez piękna pogoda wiec prwnie wszystkie bedziemy korzystać ze slonka.
Miłego dnia i piszcie co u was.
Marlena i co wymyśliłaś ma nawodnienie organizmu? Posmakowało ci cos?

Muszę was zmartwic ale dalej tak samo pije. ja nie wiem nic mi nie smakuje

Do góry