reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Kurcze ile nowych mamusiek,sama chciałam więcej postów to teraz mam-ledwo nadążam żeby Was doczytac;)
Malina witaj i wiedz,ze nie tylko dla Ciebie ciaza była niespodzianką,jest nas więcej;)
Ale to w sumie dobra niespodzianka.
Co do jedzenia to ja mogę jeść każdą potrawę tylko raz bo mimo że mi smakuje to na drugi dzień na myśl o niej jest mi nie dobrze:hmm:
Wczoraj wyrwałam zęba tzn dentysta wyrwał ;)Myślałam że będzie gorzej ale w sumie nie boli jakoś specjalnie i jak powiedziałam ze jestem w ciąży to nie było problemu bo podobno teraz znieczulenia są bezpieczne dla kobiet w ciąży także jak któraś się wybiera to bez obaw.

reklama
Lindia - to rzeczywiście pokrecona sytuacja. Czyli partner jest dziadkiem już a zaraz będzie świeżym tatą? Tak czasem w życiu się układa, trochę skomplikowanie [emoji5]

KolorowaMama jak wtedy ogarnialas dziecko i szkole i pracę to teraz tym bardziej będziesz wymiatac[emoji5] a tak an serio to chyba jak jesteśmy młodsi jakoś mniej się przejmujemy na zapas. Ja teraz też myślę jak zabiorę mala do przedszkola z maluchem szczególnie jak będzie kiepska pogoda itd[emoji4]

Betina79 ja będę leciała na koniec sierpnia ale muszę poczytać o tych bramkach więcej. Może rzeczywiście warto odmówić przejścia.

Widzę że dużo z Was jest na etapie przeprowadzek lub budowy. My czekamy na klucze
Za jakieś 2 tygodnie powinni dzwonić i umawiać na odbiór mieszkania. Już nie możemy się doczekać. Czekamy na nie już prawie 2 lata ( kupiliśmy dużo wcześniej bo cena wtedy atrakcykniejsza ). Już dużo rzeczy mamy zamówionych, sprzęty agd stoją już i czekają. Ekipy wstępnie ustalone więc codziennie czekamy na jakieś info od dewelopera :) przebieramy stopkami z ekscytacji[emoji5] sporo tutaj mam z Warszawy, my też a dokładniej niedługo z Zielonego Ursynowa.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

@kolorowa ja też zawsze miałam zalecenie brania tylko 1 tabletki probiotyku na dobę, tylko ważne było, żeby nie jednocześnie z antybiotykiem tylko w odstępie przynajmniej 1-2 h. Mam nadzieję, że nie będziesz bardzo cierpieć, bo dopiero co przeszły Ci mdlości ciążowe a tu znowu coś :(

Hej dziewczyny,

Mam chyba z 15 stron do nadrobienia. Także tylko w skrócie.

Lui, strasznie mi przykro. Naprawdę myślałam, że już samych dobrych wieści można tylko oczekiwać.

Ja wczoraj miałam badanie 1 trymestru. Maluszek był ruchliwy, ma prawie 6 cm. Generalnie ok. Chociaż przezierność karku w najgrubszym miejscu w górnych granicach normy. Kość nosowa zwapniona. Jestem optymistką (ryzyko wyszło 1:3700) choć chyba zrobimy dalsze badania nieinwazyjne. Koszt duży, ale chyba za dużo nerwów mnie to mimo wszystko kosztuje. Prawdopodobnie nic to i tak nie zmieni. Ale wolę sprawdzić. Dodatkowo mamy w okolicach połowy ciąży zgłosić się do kardiologa na usg malucha.
Dzisiaj też powiedziałam mojemu szefowi, że spodziewam się dziecka i było ok.

Dzisiaj jestem totalnie rozwalona i zestresowana. Praca, pogoda, wczorajsze badania i teraz jestem kłębkiem nerwów. Najlepiej byłoby strzelić sobie coś na rozluźnienie, ale oczywiście opcji brak ....
No i jeszcze zjadłam kawałek nadpleśniałego ciasta z truskawkami. Jak zabrałam się za drugi kawałek to dopiero zauważyłam, ehhh.

Kciuki za badania.
Postaram się poźniej Was doczytać.

Kolorowa, probiotyki oslonowo dzialaja na jelita a nie zoladek. Ja na zoladek oslonowo dostałam ranigast, a z naturalnych rzeczy to kisiel i siemie lniane. (do picia zaparzone)

Ja wciaz walcze z zoladkiem, niestety już nie wymiotuje, chociaz może by mi ulzylo, terazz mam tylko paskudne skurcze zoladka na które nic nie dziala.
Jak jem to boli I jak nie jem też. Rece opadaja bo już mi sie pomysly skonczyly co mam robić.

Kolorowa, probiotyki oslonowo dzialaja na jelita a nie zoladek. Ja na zoladek oslonowo dostałam ranigast, a z naturalnych rzeczy to kisiel i siemie lniane. (do picia zaparzone)

Ja wciaz walcze z zoladkiem, niestety już nie wymiotuje, chociaz może by mi ulzylo, terazz mam tylko paskudne skurcze zoladka na które nic nie dziala.
Jak jem to boli I jak nie jem też. Rece opadaja bo już mi sie pomysly skonczyly co mam robić.

A może melisa na rozluźnienie albo mięta na złagodzenie bólu żołądka?

reklama
Do góry