reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

hej dziewczyny możecie mi napisać jakie miałyście PI (ductus venosus) podczas badania genetycznego? Powinno być napisane w opisie lub na zdjęciu. Z góry dzięki, u mnie nie jest do końca prawidłowe i się zastanawiam ile wynosiło u Was?
U mnie PL 0,93 . Nie mam sily.....a tak wszedzie pisza ze w drugim trymestrze sily wracaja......czytam.Was na.biezaco ale nie mam nawet siily odpisac nic ciekawego:(

reklama
Moj dojezdza do Piaseczna do pracy, a moj jeden syn bedzie chodzil tutaj na Stegnach do gimnazjum integracyjnego, wiec obawiam sie, zeby nie spedzil za duzo czasu na dojazdach, a jak sie urodzimy malenstwo, to nie wiem czy dam rade ich wozic, raczej watpie... To gimnazjum i tak jest dwuzmianowe, wiec w zimie to bedzie wracal i tak pozno do domu... Ech, ciezkie to wszystko, jak czlowiek probuje pogodzic wszystko ze soba
No to rzeczywiście trudno, szczególnie jak urodzi się maleństwo. Może powinniście poszukać gdzies w Piasecznie?

Tak myslelismy, a konkretnie o Jozefoslawiu, ale znowu tutaj na Sadybie mam rodzicow i w razie jakiejs awarii, czy zebrania w szkole bedzie mi wygodniej podrzucic na chwile malenstwo...

o kurcze nie wiedziałam ,przechlapane. trochę to głupie ze takie duże dzieci nie chodza same do szkoły.

Hej dziewczynki!

Ale nowych dziewczyn się uzbierało :) Witam Was! :)

No na maksa dajecie dziewczyny z tymi postami :) Czytam na bieżąco i się nie mogę normalnie odnaleźć przy tej ilości tematów :)

Co do mieszkania, to my mamy 4 pokoje, z czego jeden jest synka, nastepny to sypialnia, salon i pokoj goscinny. W sumie gościnny kiedyś docelowo miał być pokojem drugiej dzidzi, ale tak nam ciężko i długo szły starania, że uznaliśmy, że już nic z tego nie będzie i jakoś rok temu przeprowadziłam kapitalny remont i zrobiłam z niego pokój gościny, który tak naprawdę super się sprawdza, bo moi rodzice są spoza Szczecina i jak przyjeżdżają na noc pilnować młodego to jest jak znalazł, więc w sumie nie chciałabym zmieniać tego układu. Na razie jakoś nie analizując bardzo tego tematu wymyśliłam, że dzidzia będzie przez kilka pierwszych miesięcy z nami w sypialni, a jak już podrośnie to damy dzidziusia do synka do pokoju na jakiś czas. W planach mamy też zakup ziemi i budowę, więc takie rozwiązanie byłoby tymczasowe np na 2-3 lata.

@kolorowa lepiej Ci już po probiotyku osłonowym?

U mnie samopoczucie nadal jeszcze nie takie jakbym sobie życzyła, ale już bywają przynajmniej lepsze momenty więc jest to już jakaś ulga. Ostatnio miałam pierwszy raz w tej ciąży ochotę na coś…Na kebaba hhaha i mój biedny M musial gnać przez pół miasta po niego, bo zachciało mi się z jednej konkretnej kebabowni :) Ale zjadłam ze smakiem :)

KIKI i ajk kebab spelnil Twoje oczekiwania? ;) bo ja czesto mam na cos ochote a jak juz to mam to stwierdzam ze wcale to takie dobre nie jest ;)

dziewczyny mam pytanie samolotowe. odnosnie latania w ciazy wiem mniej wiecej co i jak. kiedy mozna, co robic profilaktycznie zeby zapobiec niemilym konsekwencjom itp.
ale co z bramkami na lotnisku? z tego co pamietam to ciezarna moze odmowic przejscia przez brami i jest wtedy sprawdzana 'recznie' ;)
dajcie znac jak ktoras wie cos na temat tych bramek, bo to przeswietlanie chyba nie jest dobre dla dziecka

@betina79 no właśnie trafiłaś w sedno, bo jak już M jechał po tego kebsona to tak się zastanawiałam, czy na pewno go chcę i będzie lipa, jak go przywiezie biedny, a ja go nie zjem…Ale na szczęscie zjadłam, bo jednak to było to.
A to o czym mówisz zdarzyło mi się dokładnie z Big Mac'iem. Wydawało mi się, że go zjem, a jak M przywiózł to już po otwarciu pudełka stwierdziłam, że nie ma mowy, żebym to do ust włożyła :p

Co do lotnisk i bramek niestety nie orientuję się :/

Mnie też w piątek czeka lot. Z tego co wiem, masz prawo odmówić przejścia przez bramkę, prześwietlają wtedy tylko twoje buty i torebkę a ty przechodzisz osobnym wejściem a później zostajesz " obmacana”. Samo przejście przez bramkę nie szkodzi dzidziusiowi, chyba że latasz często.

reklama
Ja latam i przechodzę przez bramkę nie słyszałam o możliwości odmowy szczerze mówiąc, wiem ze chyba do 32tyg mozna latać pozniej juz nie .

Kiki dalej meczy na ulotce od osłony jest 3 razy dziennie a w pl mówili ze jedna dziennie wystarczy i nie wiem moze za mało tej osłony a z drugiej strony moja mama była na tym antybiotyku i tez ja meczyk żołądek i mdłości po tych tabsach.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry