reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Shariotka Stas ma juz 9 lat, jest malym rozbujnikiem;)
Jezdza z nim rowniez na jakies zajecia, pieniadze z pitow na to zbieraja, ale powie tylko Papa... reszta to palcem, teraz urodzil mu sie brat to mama jego niezaszczepila rowniez syn im sie urodzil w pierwszej sobie zycia...wszystkie szczepionki chce opozniac...ja tez zastanawiam sie nad tym...

HappyBabyMama co ty w Poznaniu robisz?;)

Truskaweczko o matko co sie stalo?:(
Jezu tak bardzo mi przykro!!!!
Trzymajcie sie w tych trudnych chwilach:( dla twojego aniolka (*)(*)

Zle wiesci...tak niepowinno byc;( to takie niesprawiedliwe;(

reklama
@julia0903 nie wiem czy autyzm jest związany ze szczepieniami. Ale ja w pierwszej dobie nie szczepiłam. Gruźlicę i żółtaczkę dostał dopiero jak miał 5 tygodni. Wszystkie szczepienia z lekka opoźniałam. Chociaż szczepiłam i na rotawirusy, pneumokoki i meningokoki (typA,W...). Szczepień staram się nie łączyć. Mamy troszkę zaległych i nie zawsze szczepionki są dostępne, więc w tym tyg dostał powtórkę ospy i przypominającą 5w1. Ze szczepionek łączonych 5w1 też chciałam zrezygnować (choć mają krztuśca acelurarnego, a podstawowe sanepidowskie nie), ale pomimo skierowania od neurologa, sanepid nie miał ich dostępnych pojedynczych i dostaliśmy 5w1 z sanepidu. MMR (Odra, świnka, różyczka) podaje się w 13-14 m-cu ale moj ma 18 i pewnie podamy jesianią dopiero.
Szczepienia to temat rzeka i w sumie rodzice decydują ostatecznie co robić. Nam nawet jedna pediatra nie chciała nic sugerować. To pytaliśmy skąd mamy wiedzieć, w Internecie szukać?

Nie wiem co napisać, Truskaweczka tak bardzo mi przykro.Najmniejsza na styczniowkach fasolka:no2: Trzymaj się dzielnie dziewczyno,macie trudny czas przed soba ale musisz być silna.ściskam cie :*

Aż się poplakałam...bardzo jestem wrazliwa na takie rzeczy. Strasznie współczuję i życzę dużo sił w najbliższym czasie. Mnie ostatnio zszokowala wiadomość o mojej znajomej z poprzedniej pracy, urodziła w 6 miesiącu martwe dziecko, nie znam szczegółów Ale od tej pory bardziej uważam na siebie. :'(

reklama
Do góry