reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

U mnie nie ma mowy o kawie, a straszny kawosz byłam. Nie mogę, bo zaraz mi niedobrze i od razu słabo się robi. Juz tydzień jestem bez.
A tak z innej beczki, właśnie czekam w kolejce do gina... Ależ mnie strach zżera... Pewnie kolo 17 wejdę.

Napisane na D2403 w aplikacji Forum BabyBoom
Powodzenia[emoji5]

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
u całkiem odwrotnie. W pierwszej ciąży ochota na mięcho, kwaśne i ostre i była dziewczynka. W drugiej ciąży myślałam że mnie coś rozerwie jak czegoś słodkiego nie zjadłam no i chłopak był :) niestety z tym słodkim zostało mi do dnia dzisiejszego co kiedyś słodycze mogły nie istnieć :\

Rosana super że teściowa na parkitce pracuje. Będziesz miała super opiekę :) Rodzilam tam synka i mimo wcześniejszych złych wspomnień było całkiem fajnie.
Co do Płacheckiego to słyszałam że dobry i miły, tylko znajoma mi kiedyś mówiła że ani razu nie przyszedł do niej jak leżała przed porodem na patologii i pozniej po porodzie zapytać Jak się ma. Widział ją tylko na obchodzie i uśmiechał się tylko z daleka.

kiedy on przyjmuje?

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

W medyku jest na pewno w poniedzialki i jeszcze jakis dzien tyg. Ale niestety nie pamietan jaki:) najlepiej zadzwonic i sie umowic:)

Wyczytalam tez gdzies ze on wlasnie jest tez na parkitce wiec moze uda mi sie przeniesc potem do niego na nfz wlasnie do szpitala :)
Teraz tez chcesz rodzic na parkitce?:) Moze sie spotkamy na porodowce ^^

Dziewczyny, a jak jest u Was z piciem kawy? Ja w pierwszej ciąży miałam odrzut, a w tej wypije, słabą, z dużą ilością śmietanki i cukru.

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja lubie kawe rozpuszczalna i z ekspresu. pilam w tamtej ciazy 1-2male rozpuszczalne a teraz kupilam sobie bezkofeinowe smak ten sam a przynajmniej tej kofeiny nie ma no i przestaje mnie do niej ciagnac.
Wtedy w poprzedniej ciazy mialam nadcisnienie i powinnam sie powstrzymac. A teraz juz tydzien temu gin kazal mierzyc cisnienie dwa razy dziennie bo znow za wysokie wychodzi.

A co do dolegliwości nawet za bardzo uciazliwe nie sa. Wczesniej troche mnie mdlilo ale chwilowo. Za to zgaga jest byla powalajaca teraz juz lepiej. No i jeszcze sikac moge co 5 minut ach.. i mam cycki jak balony a bola i sa tak spuchniete jakby zaraz mialy eksplodowac i to w sumie od 2tc.

Ostatnia edycja:
Jak to jrst z jazda na rowerze w 1 trymestrze?
Musze sie wybrac do sklepu ktory mam ok km od domu. Nie chce mi sie isc na nogach,zreszta zakupy che zrobic troszke wieksze bo w lodowce pusto i nie widzi mi sie tego dziwgac, z rowerem byloby latwiej. tylko nie wiem. Wolno, nie wolno?

Jak to jrst z jazda na rowerze w 1 trymestrze?
Musze sie wybrac do sklepu ktory mam ok km od domu. Nie chce mi sie isc na nogach,zreszta zakupy che zrobic troszke wieksze bo w lodowce pusto i nie widzi mi sie tego dziwgac, z rowerem byloby latwiej. tylko nie wiem. Wolno, nie wolno?

Ja w pracy do 7 miesiąca jeździłam.

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

Rosana jeszcze ie wiem, wszystko zależy gdzie będzie pracować mój lekarz prowadzący ;)
Jazda na rowerze jak naj bardziej. Nie dajmy sie zwariować, szczególnie że to początek. No chyba że masz cały czas pod stromą górę i musisz mocno się namachać ;)

Malami powodzenia :*

Danutka ja zapalona kawoszka. Uwielbiam czarną kawę. Póki co piję jak dawniej. W ciązy też mi skakało ciśnienie jak szalone i piłam inkę ;)

Ja sobie pije jedna kawe rano bo bez niej musialabym rzucic prace. Dzieki tej kawie jestem w stanie chociaz w pracy jako tako funkcjonowac.

A rower jest ok o ile nie masz jakichs problemow jak plamienia czyli po prostu jak ciaza zdrowa to rowerkiem mozesz smialo smignac do sklepu :)

reklama
Do góry