reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Paraplu, najlepiej skonsultuj się z lekarzem.
Najgorsze co może być to dostać temperatury od infekcji. Tak mi zawsze lekarka mówi.
Ja w pierwszej ciąży, pomimo braku objawów, ale na posiewie bakterie wyszły, dostałam Augmentin.
Teraz brałam furaginę, bo nie wiedziałam że jestem w ciąży. Zazwyczaj nospa mi pomagała - tym razem męczyłam się okrutnie.

reklama
Mnie dzis gin poinformował o badaniach prenatalnych i komplet takich badan 400 zl,bez krwi samo usg 200 zl czy któraś z Was będzie może robila takie badania?kurczę ceny powalajace:(

Paraplu myślę że warto lekarza zapytać ale ja jak miałam jakaś infekcje w poprzedniej ciąży to dostałam antybiotyk duomox podobno bezpieczny w ciąży.
Czy któraś z Was korzysta już z jakiś aplikacji ciążowych i może jakaś polecić?szukam i na nic się zdecydować nie mogę.
Brzusio gratulacje dla Twojego serduszka:)

Polecam Ovia pregnant. Jak dla mnie bezkonkurencyjna appka jesli nie masz przeciwko temu, ze jest po angielsku.
1464113044-iie53s.jpeg
1464113057-zi2ygp.jpeg
1464113078-2oukf2.jpeg

Paraplu zalezy czy slaba infekcja czy cos poważniejszego,bo jesli to drugie to "domowe"sposoby nie pomoga tak ja piszą dziewczyny najlepiej isc do lekarza

Mnie dzis gin poinformował o badaniach prenatalnych i komplet takich badan 400 zl,bez krwi samo usg 200 zl czy któraś z Was będzie może robila takie badania?
Ja miałam w 2 ciąży, bo na badaniu u gina przezierność karkowa wyszła źle. Wyglądało, że mała ma pogrubiony fałd karkowy, a to jedno ze wskazań do takich badań. Teraz nie zamierzam iść sama. Jeśli przezierność karkowa będzie ok, to małe prawdopodobieństwo żeby były jakieś wady.

Napisane na D2403 w aplikacji Forum BabyBoom

Paraplu, najlepiej skonsultuj się z lekarzem.
Najgorsze co może być to dostać temperatury od infekcji. Tak mi zawsze lekarka mówi.
Ja w pierwszej ciąży, pomimo braku objawów, ale na posiewie bakterie wyszły, dostałam Augmentin.
Teraz brałam furaginę, bo nie wiedziałam że jestem w ciąży. Zazwyczaj nospa mi pomagała - tym razem męczyłam się okrutnie.

Holendreskich konowalow to sie nawet nie bede pytac bo sa tragiczni. Zadzwonie jutro do polskiej lekarki i sie skonsultuje. U mnie infekcja to kwestia godzin wiec zaraz lece do sklepu po zurawine, cytryne i rumianek aby juz zaczac dzialac.

Moj orgniazm jest tak powalony, ze nie goraczkuje takze to mi nie grozi. Nawet z zapaleniem pluc gdzie miesiac w domu spedzilam a potem a wyladowalam w szpitalu z powodu powiklan to mialam temp. 36,6.

Dzięki Paraplu,zaraz sobie ściągnę ta aplikacje:)3 miesiące przed ciążą instalowalam sobie aplikacje miesiaczkowa i byłam zachwycona i dziś pomyślałam że czas na ciążowa:)

Ja miałam w 2 ciąży, bo na badaniu u gina przezierność karkowa wyszła źle. Wyglądało, że mała ma pogrubiony fałd karkowy, a to jedno ze wskazań do takich badań. Teraz nie zamierzam iść sama. Jeśli przezierność karkowa będzie ok, to małe prawdopodobieństwo żeby były jakieś wady.

Napisane na D2403 w aplikacji Forum BabyBoom
Acha to o tym nie wiedziałam a kiedy(w ktorym tygodniu) sie robi ta przeziernosc karkowa?

reklama
Do góry